Кажете си истината...

• 100 498
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 020
Съгласна съм с elenna , въпрос на нагласа и организация.

# 1 021
  • София
Като ти е набивано дори не се съмняваш в това. А и сега спортът не е като да отидеш да риташ топка, а непременно е със съответните атрибути - екипче, карта за фитнес, протеинови шайкове, диетки... Това не е мода, а бизнес.

О, Титина, пак ли с любивата дъвка - въпрос на организация! Въх! За колко време седем работници ще изкопаят една дупка, ако един работник я копае за 7 минути?

# 1 022
  • Пловдив
Ами ще се обадя пак след 10 години. Съмнява ме да останем с един апартамент, ей го на, отесня, трябва нов.
Новият мафиотски ли ще бъде?

# 1 023
Много глупав разговор. Лека му пръст на дядо ми който живя дълги години в здраве и си отиде на преклонна възраст, тичаше в парка до над 70 годишна възраст всяка сутрин с един-два екипа дето си имаше от години, а за протеинов шейк не беше и чувал.
Или викаш, още древните цивилизации са прокарали бизнес идеята "здрав дух в здраво тяло", за да продават карти за фитнес?

В САЩ едно от нещата, които най-много ми харесват са огромните, безплатни публични пространства и игрища за спорт. Вчера с детето, което е на тема маниакално броене, преброихме в най-обикновения квартал до нас, 12 тревни игрища за футбол, 3 за бейзбол, 4 корта за баскетбол и 4 за тенис. Отделно от огромните хубави катерушки, алея за бягане, лостове за набиране. Никаква карта за нищо не ни трябва. Водя я всяка събота сутрин на тренировки по европейски футбол -  спорт за малко момиченца тук - организиран от общината, без пари. Жалко само, че след 2 седмици сесията свършва.

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 17:07 от elenna

# 1 024
Между другото, интересно какво се е случило с дядовата кооперация в сегашния строителен бум - да не е бутната срещу обезщетение и заменена с нещо по-иноксово и стъкленко?
Не е, разбира се. Да не съм луда? Вложих пари в реставриране и поддръжка, смених предназначението ѝ и сега ми носи повече от прилични доходи. А парите, които вложих, аз си изработих.

Анди, това за спорта не точно така както ти го описваш. Ако всеки ден минаваш на бърз ход 5-7-10 километра, ето ти спорт. При това, твърде приятен.

# 1 025
  • София
Древните цивилизации са си мряли като мухи от болести и на война. Здравият дух в здраво тяло е обслужвало и по време на времето, което описваш и като дете, съвсем прозаични цели - трябва физически подготвено население за войската. И по време на физически войни, и по време на Студената война... винаги е едно и също. Сега просто е бизнес, разраснал се в неподозирани мащаби. Никой няма сметка от това да ходиш да тичаш по баирите, а трябва да си в мейнстрийма, особено ако това е атрибут на социален статус. Нищо лично, както казват, просто бизнес.

# 1 026
Успешния човек има култура на хранене и спортува .
Тури му пепел на някой който се е освинил и пие шепа хапчета за кръвно ,та не 5 , а 10 панелки да е купил .
На мен това ми харесва в живота , че всеки възрастен получава физиономията която заслужава .
Едни са запазили детското в себе си и са младолики, други макар и богати са станали дзеврове , вечно даващи съвети досадници

# 1 027
  • Пловдив
Казват, че първоначалният смисъл на "здрав дух в здраво тяло" е бил: "като се грижите за тялото, не забравяйте духа". Wink

# 1 028
О, Титина, пак ли с любивата дъвка - въпрос на организация! Въх! За колко време седем работници ще изкопаят една дупка, ако един работник я копае за 7 минути?
Въх, не въх.... ако не ти харесва подминаваш, ако не задаваш тъпи въпроси, въпрос на възпитание.

# 1 029
  • София
Василена, това за младоликостта е до голяма степен генетично, а не от спортуване.
Интересно, тук всички са от успешните и красивите и говорят с клишета от типа как за всичко сам си си виновен или имаш заслуга, особено заслуга. Не че нещо, ама ми е доста смешно, все едно слушам тийнове да си приказват. Би трябвало човек на по 40 години вече да е достатъчно наясно, че тялото, лицето и здравето не са само и единствено въпрос на лични заслуги, но явно това е част от картинката на красивите и успешните - аз, аз, аз, ааааааааз!
Титина, аз имам право да задавам тъпи въпроси - така провокирам другите да мислят... поне малко.

# 1 030
Е затова, Анди, назад писах, че е важно да мислим и в категорията "ние".

# 1 031
Анди аз никога не съм писала за себе си дали съм успешна ...и никога няма да развявам придобивките си и личния живот пред непознати . Достатъчно съм умна за да не го правя .Не участвам и колективни вендети ..избягавам подобни хора . Иначе имаш мъничко право, Но пак си има голямо значение отношението на човека към света ..към храненето , движението ..и.тн. и т.н

# 1 032
  • София
ами, то няма как, ако искаш да си към някаква социална група - щом си в Рим, трябва да правиш като римляните. Ако не припознаеш ценностите на групата, си аут. Ако е казано, че трябва да имаш карта за фитнес и редовно да ходи, то значи трябва, дори само за да го споменеш "о, не мога в 6 - тогава съм на фитнес=". Признавам, забавлявам се с тези неща, сигурно защото съм си доброволно извън тях.

# 1 033
Спортът нищо не гарантира, не знам къде го казах това. Преди 2 години за малко не умрях от 2 операции по спешност от нещо дето и със спорт и без, ходи по хората. В тази връзка, и ниските килограми не са нещо а приори прекрасно, защото за килата, които достигнах за 10 дни след тях, може да ми завиди всяка достойна анорексичка. Отделен е въпросът, че се възтастанових много по-бързо и леко отколко ако не бях във форма, но пак не някаква лична заслуга: можеше да ме тресне нещо, за което да не помагат мускули и тонус.

Но да се твърди, че грижата за тялото е само на успелите, умните и младите и е някакво вид престорено клише. Не може само защото спортът не е универсална панацея да легнем и да се обездвижим. Майка ми, като родила ме съвсем рано, е горе-долу съвсем малко над годините ти, Анди, но ходи всеки ден по 8 км пеша в едната посока, до директорската си работа и обратно. Карта за фитнес и спортен екип няма. Гарантира ли и нещо: не. Помага ли за общото и здраве: абсолютно.

За младоликостта, още едно прекрасно наследство от баба ми. Дори и хидратантен крем не ми се налага да ползвам, а ме бъркат като да съм на 28. Пу-пу, дано така да се задържа. Само проблемът е, че и мъжът ми е много младолик, та не мога да блесна.

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 17:37 от elenna

# 1 034
Ми хубави са бе, какво да си кривя душата - по-хубаво да съществуват, отколкото да не съществуват в името на някакви успехи и гонене на Михаля. Сега, не са идеалните деца, едната е много красива, другата има слънчев характер, не твърдя, че съм родила перфектното дете, дето и по двата параметъра е в десятката.

Обаче е по-гот от това да съм монахиня-бачкатор, изплащаша надценени мафиотски тухли.

Най-прагматично ще е да запишете апартамента на детето със слънчевия характер. Другото, което е хубавичко, ще си намери лесно мъж с апартамент, пък ако не успее, сестра ѝ ще я приюти, защото е добричка.

А за сина, да, съгласна съм с теб. Има си и баща все пак, не си единственият родител, длъжен да дава всичко само той.

Общи условия

Активация на акаунт