Кажете си истината...

• 100 514
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 035
Ми хубави са бе, какво да си кривя душата - по-хубаво да съществуват, отколкото да не съществуват в името на някакви успехи и гонене на Михаля. Сега, не са идеалните деца, едната е много красива, другата има слънчев характер, не твърдя, че съм родила перфектното дете, дето и по двата параметъра е в десятката.

Обаче е по-гот от това да съм монахиня-бачкатор, изплащаша надценени мафиотски тухли.

Най-прагматично ще е да запишете апартамента на детето със слънчевия характер. Другото, което е хубавичко, ще си намери лесно мъж с апартамент, пък ако не успее, сестра ѝ ще я приюти, защото е добричка.

А за сина, да, съгласна съм с теб. Има си и баща все пак, не си единственият родител, длъжен да дава всичко само той.

А така, ето едни адекватни съвети за нивото на мислене и дискусия. А не спорове кое е по-морално или възвишено.

# 1 036
и във къщи може да се спортува . Сега ще си пусна Денис Остин пилатес за цялото тяло и ще подскачам,
че няма да мога да се понасям сама ако ми се трупнат пресните картофи които изядох

# 1 037
  • София
Хубаво де, а това означава ли, че всички трябва да се стремят към това ходене по 8 километра пеша? Ми, хубаво, има хора, които са с такава телесна конституция - извържливи са на ходене, други са издържливи на тежести и пр. Пак изпадаш в някакви Хамерикански клишета на максимализъм. Ми, хубаво, да си ходи осем километра - за точно този индивид е ок, но за друг не е. Ако не друго, то поне покрай цялото си учене и работа научих едно - не можеш да приемаш по калъп нещо - нито тялото, нито мозъка, защото развитието на един човек е драма, както казва Лурия. Общото между всички ни е, че сме като пъзел, но всеки човек е пъзел с различна картинка. 

# 1 038
Зимата ставам в неприлично тъмен час, за да карам велоергометър преди да стане детето, и да чета форума и да гледам филми. Лятото поне е светло, а в паркът е спокойно и ... безплатно.
Карта за фитнес за последно имах преди детето и то беше безплатна, от университета където си карах докторантурата. Ходех с нея на плуване главно, липсва ми. Сега с това дребното, плуване нормално още 5 години няма да видим: ходим всеки уикенд и я пазим да не се удави.

Освен ако не говорим за болни хора, няма човек, който физически да не може да ходи 8 км пеша на ден, до поне 65 години. Абсолютен минимум. Тези с даденостите, бягат по 15 км, с висока скорост. Въпрос на избор.

8 km на ден са заветните 10,000 стъпки, които СЗО набива от години в главата на всички като абсолютния минимум движение на ден за възрастни, които иначе работят на бюро. Може да си купиш педометър, може да си сложиш ап на телефона, а може просто да използваш доброто старо чувство за здрав разум, за да разбереш, че за първи път в историята на света, 8 км движение на ден се описва от някои, яростно, не като санитарен минумум на човешкото състояние, за което са ни дадени тела, а като лайфстайл Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 17:49 от elenna

# 1 039
  • София
И защо да си причинявам това на сърдечно-съдовата система с велоергометъра? В този неприлично тъмен час организмът спи все още, а ти давай да го тормозиш! Дори на село хората може да стават по тъмно да ринат кравешка тор и да доят животните, ама пак не е в неприлично тъмен час. То си е твоя работа с велоергометъра, а само отбелязвам, че физиологията казва сутрин по тъмно организмът да работи на бавни обороти. Ако изобщо ще се прави нещо, по-добре човек да кОпа, щом трябва да се движи, поне някаква смислена работа да свърши.

# 1 040
Чакай, кой те кара? Нищо не си причинявай, но недей да изкарваш, че едно минимално ниво на движение е някакъв вид геройство. Ако имах начин, щях да се чувствам много по-добре с двойно количество движение и спорт.
Баба ми и дядо ми ставаха в 3:30 - 4 да работят. Също като фермера Джим, от който си купуваме зеленчуци. На фона на тях, даже се успивам до 5:30.
Копането го почваме от събота, чакаме да мине твърдо сезона на сланите, и разсад съм си отгледала Simple Smile Да си садя в собствената градина, е и на мъжа ми. Не е наследствена.

# 1 041
Съгласна съм с Андариел за последните страници.

Колкото повече знае човек и е видял в този живот то толкова по-обран е, защото застраховки няма за нищо.

# 1 042
Сутрин и аз знам че не е добре за сърцето . Вечер по това време когато тялото е "загрято" е най добре..не по късно от три часа преди сън . Защото като ти се разлупа сърцето после не може да заспиш .Smiley

# 1 043
  • София
Значи си такъв тип. А може и да ти е малко движението през деня. Навремето с децата и топка ритах, и търчах, и какво ли не. Сега правя някои неща, защото са ми свързани с работата, защото трябва да ги покажа като упражнения или задачи. Но и никога не съм живяла с идеята колко е важно да се спортува и не съм спортувала - такава ми е конституцията и не защото някой ми е казал, а защото  човек при равни други условия се натоварва физически толкова, колкото тялото позволява.

# 1 044
Конти, с Андариел ли си съгласна или с картинките дето сложи? Щото на тях има яко бачкане, късно лягане, дисциплина на тялото и духа и подобни "издевателства" дето не били за всеки.

Да, движението ми е малко през деня. Работя права, на обед правя йога, и пак ми е малко. Аз съм активен тип и обичам да съм сред природата, в градината, в басейна, на море, на планина. През уикенда наваксвам, но пак ми е малко.

# 1 045
Назад си elenna ,  Mr. Green, ние от другата седмица ще берем краставици

# 1 046
Не съм назад, а съм на север Simple Smile

# 1 047
И защо да си причинявам това на сърдечно-съдовата система с велоергометъра? В този неприлично тъмен час организмът спи все още, а ти давай да го тормозиш! Дори на село хората може да стават по тъмно да ринат кравешка тор и да доят животните, ама пак не е в неприлично тъмен час. То си е твоя работа с велоергометъра, а само отбелязвам, че физиологията казва сутрин по тъмно организмът да работи на бавни обороти. Ако изобщо ще се прави нещо, по-добре човек да кОпа, щом трябва да се движи, поне някаква смислена работа да свърши.

Не че е от значение за спора, но първото доене е към 4 часа, тогава кравичките дават най-много мляко.
Още една тема, в която ще изляза най-голямата селянка Joy

В София има доста възможности за безплатно спортуване - има паркове, които не се заключват\отключват, има планина на една ръка разстояние. Май само плуването няма как да е безплатно. Мерак да има.

# 1 048
  • София
Нещата на картинките са така, но и там си има граници. Затова казвам, че малко изпадаш в Хамериканските клишета за уъркинг хард. Добре, че започнах да ги уча тези неща навремето, за да мина нещо като автотерапия - че не е да бачкаш като луд по американски, а да усвоиш и използваш различни стратегии за справяне. Защото не е нужно да издевателстваш над себе си, само защото така е прието, че трябва да бъда, силово, а малко разнообразно. Като при учениците с контролните - преписването може да е забранено, но не отменено и на когото му стиска, си преписва. Други учат като луди денонощно, трети правят някакви сметки кое е важното за тройка и кое не, четвърти просто минават на вентилатор. Накрая всичко се явяват на едно и също контролно.
май най-трудното за постигане на успех е човек да се справи с чувството за провал и да продължи да е постоянен, а не толкова да се дисциплинира, и т.н.

Да, де, доене, а не кардио. Доенето е трудоемко, ама не е като да въртиш педалите и да си броиш калориите и натоварването.

# 1 049
Баба и дядо имаха само една крава, но ставаха преди 4. И овце дояха.
Фермерът тука има само кокошки и зарзавати, ама пак става. Що ли става в 4, не знам. Ще го питам Simple Smile

Анди, личи си, че не си карала истински професионален стационарен маунтайн баик. Или реален. Но не се излагай. Трябва крава да си взема ли, за да не изпадна в преддиабетно състоние?

Общи условия

Активация на акаунт