Кажете си истината...

• 100 431
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 140
Родителите. Те са в множествено число, нали? Дори и в Ю Ес ъв Ей. Мама и тате, ако все още така им казвате, или както им се казва според политкоректните норми.

Та така, и двамата родители започват да участват в упражнението с двете деца. Защото не споря, че е гот да направиш кефа на 1 дете с басейн. И аз съм го правила. Обаче при 2 деца на различни възрасти и с различни режими вече става веселичко. И това съм го правила.

С 1 дете: радваш се колко е интелигентна и любопитна, докато водите нескончаеми разговори и тя открива света. С 2 деца: STFU за секунда, да оправя бебето, което се дере и не мога точно сега да ти обясня защо горилата се чеше и ако може да не скочиш в клетката при горилата.

# 1 141
Нито в Германия налозите са 50 или над 50 процента в масовия случай, нито България са 10, а са много повече, отделно и необлагаем минимум няма.

Защо сега така каза, тъкмо бяхме повярвали сладките приказки за 10-те процента данъци. Макар че, за социалното майчинство като нищо да са толкова.

# 1 142
Поздрави на всички с 30-годишни ипотеки:)
Иска ти се, 6 години, заради данъчните облекчения.

# 1 143
Родителите. Те са в множествено число, нали? Дори и в Ю Ес ъв Ей. Мама и тате, ако все още така им казвате, или както им се казва според политкоректните норми.

Та така, и двамата родители започват да участват в упражнението с двете деца. Защото не споря, че е гот да направиш кефа на 1 дете с басейн. И аз съм го правила. Обаче при 2 деца на различни възрасти и с различни режими вече става веселичко. И това съм го правила.

С 1 дете: радваш се колко е интелигентна и любопитна, докато водите нескончаеми разговори и тя открива света. С 2 деца: STFU за секунда, да оправя бебето, което се дере и не мога точно сега да ти обясня защо горилата се чеше и ако може да не скочиш в клетката при горилата.

А, за мъжа ми се притесняваш. Споко, твоето гадже не се оправя и с един памперс и вика от другата стая, теб или майка си. Не важи за всички мъже. Моят е от оправните Simple Smile
Виж, аз както казах, ще се разпадна и съм дотам, нали това се опитваш да ми кажеш: съгласна съм. Така ще стане. Тъкмо, ще ти правя още повече компания в бг-мама, като ми се махнат горилите и басейните от главата.

# 1 144
Каква е тази глупост с ипотеките дето я подхванахте? Не се подхлъзвайте по Сирената, на нея даже няма кой да й даде. Радва се на десетте процента удръжки, нищо че и един не плаща.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 02:11 от Анонимен

# 1 145
Както казах, нека първо се оправи с две, защото ще видиш, че не зависи само от мъжа, ами и от децата. Все още не знаеш какъв вид ще ти се падне и какво ще му понася.

# 1 146
 Не е приятно да е заета мама постоянно с бебета около нея, но затова всяко дете трябва да има 1:1 време с родителите си докато другия родител се грижи за бебетата. Просто изисква организация и желание.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 01:59 от Анонимен

# 1 147
Да, е ипотеките, Америка, как. Тук всички работим за рептили, за да плащаме мега ипотеки, да мятаме пари по частни училища и да слушаме как часовникът, измерващ времето до бърнаута ни леко, приятно тиктака. Тик-так, тик-так. А да, и детето е неглижирано, дори като едно. Като станат две, край, да не се бяха раждали на такава съдба направо.

# 1 148
Чек, колко е данъкът за църквата?

# 1 149
  • Deutschland/HE
Чек, колко е данъкът за църквата?

Данъкът за църквата не е задължителен Simple Smile

# 1 150
При нас от ден 1 го удържат, а и като работех в Германия си го плащах.

# 1 151
Kontesa, детето ти е на 9, почти на 10, не на три. На 9 могат да чакат, разбира се. На три обаче е друго, защото още са нерационални. И моят син ме чака и разбира защо малките имат нужда от мен, даже не се налага да обяснявам. Обаче малките, въпреки обясненията, пак не чакат тихичко, именно защото са малки и има огромна разлика между дете на 3 и такова на 9-10.

Не знам защо говориш за деветгодишно, все едно е все още на три. Тя вече има съвсем друг свят, преживявания, контрол над импулсите.

Еленна, не знам има ли бърнаут, ама наблюденията ми показват, че хората, стигнали до йога, майндфулнес и други техники за контрол на съзнанието всъщност церят точно бърнаут и екзистенциални кризи с подръчни средства и малко се самолекуват. Ако всичко ти е ОК, не стигаш до тия техники. Ако си палнал по модата - абе нещо има в тая работа...

# 1 152
  • Deutschland/HE
При нас от ден 1 го удържат, а и като работех в Германия си го плащах.

Е няма църковен, но има данък "Солидарност", за бившата източна част.

# 1 153
Сега разбрах, че всички, който правят йога имат проблеми...

# 1 154
Говоря за различни възрасти.
И бебетата на 1 и 2 разбират да изчакат.

Ние нямаме църковен данък.
Плащаме за училищата и всеки собственик на къща избира към кой училищен борд да си насочи данъците.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 02:00 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт