Кажете си истината...

• 100 429
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 155
Сега разбрах, че всички, който правят йога имат проблеми...

Силно го подозирам. Тръгнеш ли да търсиш себе си, си е половин диагноза. Особено ако тръгнеш аматьорски да си променяш съзнанието. То си е вид обществено прието самолекуване. Но може да е доста тревожно.

Проблемът е, че точно тия техники - дишане, пози, те правят нечувствителен за проблемите и уж ги решават. Променят съзнанието, приспиват някои аспекти, намаляват тревожността. Но не решават проблемите. И може да направиш още повече бели.

# 1 156
Абе какви са тези глупости? С йога се занимавам от 8 клас, в 7ма поликлинка в София имаше група. Да е било 1995та година.
Майндфълнес практикуваше най-добре баба ми, само не знаеше, че се казва така.

# 1 157
В Германия са достъпни в пъти повече от колкото в Бг, и като цена и като избор и като физическа и времева достъпност и като материална база.  Подробности и цени - веднага, ако някой поиска.

Искаш да кажеш, че в Германия ще платя под 5 евро на час за музикален педагог и ще свиря на Стейнуей, не на Беларус?

За пиано и китара плащам 50 евро на месец на дете.  За ударни - 70 евро. Уроците по китара  и пиано са в къщи, на собствени инструменти . И тримата преподаватели са квалифицирани педагози от музикално училище, плащам директно на училището, официално, не на ръка, както ти. Сива икономика... и т.н. Разликата в доходи Бг-Де и какъв процент от тях ще да е разхода за уроци по инструмент би трябвало и сама да можеш да откриеш.
Заниманията с музика са от най-скъпите, при спорта цените са смешни. Спортът се практикува под шапката на сдружения (ферайни), срещу годишен членски внос от порядъка на 30 евро на дете до към стотина евро за семейство. За годишната сума от 100 и няколко евро децата ми имат по 4 до 5 хандбални тренировки седмично, официални мачове всяка седмица,  ползват 6 зали в околността, две от които на национално ниво ,  имат и по 2 броя лични екипи. За още петдесетина евро годишно семейно членство в плувното сдружение, децата ни и ние имаме неограничен достъп до местния басейн и 1 до 2 тренировки седмично за децата.
Живея в средно голямо село, не в голям град, където възможностите откъм избор и спортни съоръжения у още по-голям.
Вероятно си запозната само с цените на уроците по пиано, нали синът ти не бил спортна натура. Порови, ще се убедиш колко по-достъпно финансово и логистично е спортуване и музициране  тук.

# 1 158
Е това вече беше полезна и интересна информация. Мда, явно с организация са постигнали по-ниски цени, а принципът е малко като на соц времената, но явно работи добре.

Все още обаче си мисля, че музиката е по-достъпна. Тия 50 евро за колко часа са?

# 1 159
Абе какви са тези глупости? С йога се занимавам от 8 клас, в 7ма поликлинка в София имаше група. Да е било 1995та година.

Аз съм алергична към йога. Прави нещо със съзнанието, което не е както трябва. Приспива нещо, което не би трябвало да спи. Да, определено работи - въпросът е какво постига и дали е ОК. Затова избягвам дори йога уж за здраве.

# 1 160
1 час на седмица. За 2 часа на седмица е 75 евро.

# 1 161
Сбъдваща, Германия звучи като рай за деца!!

Пустия немски само.

При нас.
2 часа седмично танци са 210 долара на месец.
Таекуондо 2 пъти седмично е 280 на месец.

Плуването веднъж седмично за дете е 120 на месец.

Футболът във футб. Организация е 260 на месец за 4 тренировки и мачове през уикендите.

Уроци по флейта или пиано са по 70 на час. Частни уроци по математика или език са по 50 на час и т.н.

# 1 162
Да, така смятам, и не само за деца.

Ха, с таекуондото приключиха отдавна, но плащахме 30 евро на дете или 65 евро за тримата, на година. Комунизъм.

Частни уроци - от 6 до 15 евро на час. Горната граница е за урок по език с преподавател нейтив.

Църковен данък се плаща само, ако си член на някоя от официалните църкви. Не е задължителен.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 00:53 от Анонимен

# 1 163
При висок стандарт в БГ дейностите също идват доста евтино.

Музика - 50 лева на месец, танци - 30 лева, английски - 300 лева за цялата академична година. Спортовете са различно, но или безплатни в зали, или около 30 на месец, но не съм търсила активно. Бойните изкуства са най-евтиния спорт всъщност.

Все още не мога да свикна с идеята за непрестанни и напоителни дейности, задължителни за успешното детство. Да видим това занимавано поколение какви успехи ще има...

# 1 164
Чек, колко е данъкът за църквата?

Данъкът за църквата е нищожен и се удържа само ако при адресната регистрация кажеш, че си към някоя от църквите, които удържат. В моя и на ММ случай нищо, защото казахме, че не сме религиозни, всичките ни приятели са отметнали "ортодокс" и пак нищо. Но и да беше сериозен налог, какъвто не е, данъците и осигуровките в цялост щяха да са много далеч от 50 процента за огромната част от населението. И между другото, на всеки метър се вижда за какво се плащат. А за каква евтиния на всичко става въпрос, не е истина. Без транспорта, но картите за деца са много евтини.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 01:01 от Анонимен

# 1 165
Чек то и тук се вижда уж за какво се плащат тези 50%, но е отвратително когато работиш по много и вземаш уж невероятна заплата пак да си с половината по- малко всеки месец.

Да живеят корпорациите с техните 10%...

Сбъдваща, звучи чудесно! Добър избор!

# 1 166
Е то в Малта е данъчен рай, но мерси. В Германия виждам идеален баланс аз, пък не знам.

Няма нищо лошо във високите данъци, стига и доходите да са високи, а данъците да се харчат по възможно най-добър начин за обществото. Скандинавците даже обичат да си ги плащат, а там наистина не 50, а над 60 процента отиват.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 01:22 от Анонимен

# 1 167

При висок стандарт в БГ дейностите също идват доста евтино.

Все още не мога да свикна с идеята за непрестанни и напоителни дейности, задължителни за успешното детство. Да видим това занимавано поколение какви успехи ще има...
Средния стандарт сравнявай, не високия.  Така и баба може.

Не, заниманията не са задължителни, щото средата така ти налага. Заниманията стават задължителни, ако читавият родител реши да поощрява и подкрепя интересите на децата си, талантите и  развитието им. Нови умения, знания, кръгозор, идеи. Това не става с отглеждане зорлем на интроверти, редящи цяла зима меки кубчета на пода, докато майка им чака с досада детството им да мине.

# 1 168
Сбъдваща, точно.
То и аз съм интровертна личност, но правя необходимото.
И после се чудели що Канада няма много деца?!

# 1 169

Аз съм алергична към йога. Прави нещо със съзнанието, което не е както трябва. Приспива нещо, което не би трябвало да спи. Да, определено работи - въпросът е какво постига и дали е ОК. Затова избягвам дори йога уж за здраве.

Принципно, това можеше да си го спестиш. Ясно е на всички по презумпция, че щом нещо не ти харесва и/или не ти се отдава, значи е сбъркано и вредно.

Между другото, нямам вече спомен колко струваха йогата и аеробиката в мазето на 7-ма поликлиника. Залата беше адски мизерна. Обаче, никога след това не съм имала толкова добри инструкторки и по двете. Особено тази по йога, беше уникална.

При мен йогата приспива единствено и само болките в гърба. Аз я практикувам като спорт, а не религия, обаче. А, и веднъж като бебето беше малко, ме приспа изцяло. Но тогава ме приспиваха всички свободни 20 минути.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 01:34 от elenna

Общи условия

Активация на акаунт