Как да постъпя?

• 11 952
  • 114
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Работата ми е като главен специалист в Български институт по метрология (мерки и теглилки) определено за такава позиция се иска висше образование, а аз го нямам, просто ме уредиха с триста зора съгласих се. Мислех, че ще се науча,занимавам се с пари ходя на банки, пиша разходни, приходни ордери на колеги завеждам всичко в касова в книга, отделно вкарвам от документи цялата информация за всичко в компютъра, работя с таблици ексел, мислите ли че това всичкото нещо е лесно за човек, който никога не се е занимавал с подобно нещо? Правя неща от които хал хабер си нямам. Счетоводителката там ме учи, но казва аз 7 години съм учила за тази позиция сами си отговорете дали аз съм за там и се чудя как изобщо се хванах на това хоро с убеждението, че ще се науча. Уви, не става така както я мислех и сега май само се излагам, оставете това ами излагам и жената, която ми помогна да започна там. А заплатата ми ли? Не, не е голяма дори не взимам минималната даже по - малко от 500.
A аз винаги съм се чудела, защо калибрирането на уред в"мерките и теглилките" отнема месец , а то щото служителите ходили НА банки , но пък ти искат платежното за преведената сума преди да започне калибрирането. Явно имат служители които ходят НА банка за да проверят на място дали са пристигнали парите преди да започнат работа по същество.

# 31
Добре де, не е специалист, да не се хващаме за думата.
Но споделя, че тя от Ексел нищо не разбира.
Защо да се мъчи тогава?

Какво значение има каква е работата и какво не ѝ харесва в нея?
Ако не е за това, този човек ще каже същите думи за друго. Хора като него повод си намират винаги.

За мен има огромно значение.
Не знам как изобщо хората се хващат с нещо, което не разбират?
За мъжа ѝ нищо не казвам, може да има основание да го е казал.
Въпросът е защо тя се хваща с нещо, за което не е подготвена.
Аз например категорично не бих се заела да работя с пари, това ми е важно условие.

# 32
За да каже някой мъж нещо подобно, той трябва да има изключително неуважително отношение към жената и самият той да е пълен простак. Как може съпругът да поставя на жена си условие да работи дадена работа, иначе ще я изгони барабар с детето? Умът ми не го побира.

# 33
Започнах, понеже мислех, че ще се науча, но това не е за мен и наистина се мъча. Писах за съвет как да напусна без да обидя никой и как да убедя мъжа ми, че не се справям там та да ме разбере, но явно на хората им харесва да се подиграват и да нападат, да подведох се факт, но след като не върви защо да се излагам?

# 34
Вие пък сега с мъжа се захванахте? Rolling Eyes
Ако нищо не е работила досега, защо да не ѝ каже?

Защо да ти се подиграват хората, Theboyismine?
Ти сама си казваш, че не се справяш. Истина ли е?

# 35
Просто не се чувствам добре там  в допълнение със стреса, под който съм че не се справям толкова ли е трудно за разбиране? Искам да си намеря друга работа, на която няма да се налага да се чувствам като малоумна!

# 36
На работа няма за какво да им се обясняваш. Подаваш си молба за напускане със или без основателна причина и се изнасяш.
Мъжа ти едва ли ще приеме тази новина с усмивка, може би ще го смекчи ако започнеш нова работа веднага. Но и намирането на такава не става за 1 ден. За мъжа не знам какво да те посъветвам

# 37
Просто не се чувствам добре там  в допълнение със стреса, под който съм че не се справям толкова ли е трудно за разбиране? Искам да си намеря друга работа, на която няма да се налага да се чувствам като малоумна!

Стрес ще има на всяка нова работа в началото.
Просто си подбирай къде започваш. Ако не е за теб, хич не се захващай.

# 38
  • На Марс
Здравейте! Искам да напусна сегашната си работа, поради факта, че не се справям със задачите си изключително трудно ми е, от скоро съм там, работата е държавна, спокойна, но просто не мислех, че ще ми е толкова трудно учат ме, но просто не се получава. Проблемът е, че мъжът ми казва, че ако напусна да съм напуснела и неговия апартамент, не искал да има тъпа жена така каза. Как да му обясня, че не искам да съм там това ме съсипва излагам се направо и ходя със страх вече на работа. Моля посъветвайте ме какво да правя.

Да си кажа честно, аз съм преставител на голяма софтуерна фирма в България и винаги съм бил на принципа - "и от магаре мога да направя програмист". Да ама не, успеваемостта е под 10% процента, в това число кадри от софтуерните специалности в университетите

Та какво ти казва мъжо ти би го и вярвай в себе си Simple Smile

# 39
Вие пък сега с мъжа се захванахте? Rolling Eyes
Ако нищо не е работила досега, защо да не ѝ каже?

Защото е адски унизително.
Интелектуалното ниво на партньора и дали той уйдисва се оценява на по-ранен етап, а не след 3 години брак. И, разбира се, пак тогава се разбира дали партньорът работи, какво работи, какво може да работи и доколко това е приемливо. Да обиждаш жена пост фактум, че е тъпа, и да я гониш на това основание като някакъв парцал, с който нищо не те свързва, е гадно. И говори много зле за мъжа.

Авроке, ти какво си работила до сега?
А какво би работила?

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 20:17 от Анонимен

# 40
Авторката, ти ако за касиерка не ставаш, каквато си, въпреки "титлата" главен специалист някъде си ... по-добре се връщай на село наистина.

# 41
Все пак в държавната администрация работят хора без особен интелектуален багаж, които не могат да се реализират в натоварения частен сектор, така че едва ли те превъзхождат.
Това сериозно ли го мислите?
Да!

# 42
Не знам как изобщо хората се хващат с нещо, което не разбират?
Има индустрии, в които не си ли работил, започваш от нулата.
Аз започнах такава работа. В началото гледах като пукел, нищо, че бях магистър точно в сферата, в която започнах.

Аворката май се е предала, а за всичко си трябва време. Ако имаш капацитет, де.

# 43
punchinello, едно е да "правиш" програмисти, друго е да се научиш да пишеш приходни и разходни ордери и да систематизираш приходите и разходите в касова книга.... вЕрвай ми от всеки може да стане касиер, стига да има основно образование.... деца на по 10 години ходят "на" магазина и се връщат с точно ресто.... знаят колко пари са им "заприходили" и колко са "разходвали". (не искам да сравнявам дъбойсмайн с 10 годишно дете, но в последните си постове се държи точно като такова).

С тропане с крак и "не мога" не става нищо в този живот и понеже съм счетоводител и съм учила куцо, кьораво и сакато на елементарни сметки, защото да си касиер е точно това... елементарни сметки.

Дъбойсмайн, не казвате какво и дали имате някакви интереси в друга област. Зададоха ви въпрос какво друго бихте искали да работите многократно, а вие се цупите и тропате с краче, че потребителите Ви се подиграват.... кой е крив в случая?

# 44
Започнах, понеже мислех, че ще се науча, но това не е за мен и наистина се мъча. Писах за съвет как да напусна без да обидя никой и как да убедя мъжа ми, че не се справям там та да ме разбере, но явно на хората им харесва да се подиграват и да нападат, да подведох се факт, но след като не върви защо да се излагам?

Момиче, щом не се чувстваш комфортно, щом ти образува ежедневно притеснение и усещане, че не е за теб това занимание, щом не ти носи никакво удовлетворение, това е напрежение, което ще избие, а не си струва.
Търси си друга работа. От всяко дърво свирка не става.

П.П. И един съвет от мен. Редактирай си мненията, в които си дала лична информация - месторабота, длъжност и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт