Лято в Албена 2018 г.!

• 102 983
  • 972
  •   1
Отговори
# 750
На Калиакра има много комари... Друга се като луда Sad

# 751
Моля някой ако е бил в Гергана или Мура да сподели впечатления.

# 752
Моля някой ако е бил в Гергана или Мура да сподели впечатления.
В момента съм в Мура, какво те интересува?

# 753
  • Пловдив
Setty,  относно Ком от вчера отзив - като най-отдалечен и доста голям хотел са предвидили доста предимства - безплатен шатъл до плажа, аквапарк в цената (страхотен!), обяд и напитки на плажа. Добра разнообразна кухня, вкусна храна за 3 звезден ОИ, в големи количества... Стара неподдържана база, занемарени стаи, шумни румънци, рускоговорящ персона. За мен добро съотношение цена - качество.

Без да искам да влизам в спорове. Ние бяхме в КОМ преди месец. Стаята беше добра, почистваха всеки ден, кърпи сменяха,ако ги оставя в мивката. Удобен рейс до плажа и обратно. Плажа уникален. Удобен ресторант , вкусна и добре приготвена храна на ресторанта на плажа. В ресторанта в хотела пълен ужас. Сурово месо,ако го има. Никакво разнообразие на готвено.

Всеки си има свое виждане и вкус.

# 754
И аз имам такива спомени от Ком от преди 2 години. На плажа е яко. Но много се чака за храна Sad но пък е разнообразна

# 755
За Мура и Гергана ме интересува има ли комари и голяма ли е блъсканицата в ресторанта ,а и храната става ли,Благодаря за отделен ото време

# 756
Здравейте, почиваме от 10 години плътно в Албена, за първа година ни ядат комарите навсякъде. Съветвам ви да се снабдите с репеленти - или не са напръскали достатъчно или тия гадове са много.
Иначе решихме да рискуваме с Ком заради аквапарка и липсата на избор когато резервираш Юни. Многото румънци и мърлявщината идват в повече. Аквапарка, шатъла, собствен плаж /за първи път няма драма с шезлонги/, храната е с много малък избор, но повечето неща са пеиготвени добре. И пак се наложи да се разправяме, как може на някой да му хрумне гениалната идея да украси горната част на тези островите за храна с натрошени цветни стъкла. Не знам как някой не ги е осъдил досега... безумия. Поговорихме си е с част от персонала, шофьорите на бусчетата, барманите от хотелите 1 линия- всички са много разочаровани от политиката на Албена, хора с много години опит точно тук... и на мен ми се вижда че ще загубим този прекрасен курорт и ще го унищижават наглите румънци.

# 757
Мале, тия румънци са някаква напаст!!! Толкова грозно и селски се държат.
Баща ми взе пепелника от съседната маса, на която имаше сам чиния с някаква храна и тъкмо го сложи на масата ни, от къде дотърча тоя румънец, грабна пепелника и го тръшна обратно на масата му... Нямаше никакви индикации, че на тази маса ще ядат хора...

# 758
В нашия хотел няма румънци. Предимно са германци, българи и руснаци.
Стана ми много приятно, че няколко семейства, които бяха миналата година по същото време, сега пак са тук. И се зарадвахме като стари приятели Simple Smile
Обслужването в Парадайс тази година е по-добро от миналата. Но ми прави впечатление относно храната - миналата година имаше всяка вечер печено цяло агне, прасе, пуйка, заек. Тази година няма. Пак е много вкусно, телешкия рибай стек е фантастичен, сьомгата и лаврака на bbq, но миналата година беше наистина уау...
Тази вечер, явно заради вятъра, нямаше комари Simple Smile

# 759
 Здравейте! Някой посещавал ли е йога заниманията на бар Ганвие? Дали си заслужава да ставам в 7 ч.? След обяд се провеждат в Парадайс- йога пойнт.В сайта прочетох, че се провеждат за поредна година. Миналата година имаше някакво информационно табло с анимационната програма във фоайето.

# 760
За Мура и Гергана ме интересува има ли комари и голяма ли е блъсканицата в ресторанта ,а и храната става ли,Благодаря за отделен ото време
В Мура храната е ОК. Не съм попадала на блъсканица в ресторанта, но хора има. Храната е достатъчно, зареждат преди да се е свършила, има хубави тематични вечери, също и барбекю навън.
А за комарите, както вече писах, те са навсякъде - в целия курорт.
В Гергана, доколкото знам, храната е още по-хубава.
РР - Опитах да отговоря на личното съобщение, но си забранила получаването им. Ето това ти написах:
    Комари има в цяла Албена. Аз ползвам спрей на Брос и съм доволна.
    Храната за мен в Мура е добра, има разнообразие, количества.
    Безалкохолните са от машина, на Пепси, но са добре. На пул бара на Гергана уж са същите, но ми се сториха една идея по-хубави.
    Ако не сте били в Албена до сега съм сигурна, че всичко много ще ви хареса.
    Насреща съм, ако възникнат други въпроси.

Последна редакция: ср, 08 авг 2018, 07:08 от bibim

# 761
  • somewhere over the rainbow
Бибим, анимацията как е, за децата какво има?

# 762
Бибим, анимацията как е, за децата какво има?
Виждала съм доста по-добра анимация... Моята дъщеря е голяма и нямам наблюдения за децата какво предлагат.
Вечер на басейна на Гергана е забавно.

# 763
Анимацията в Калиакра Маре е тъжна работа.. малко отбих номер.  Ходят на групички и стоят все на бара.. други години и в Ком и в компас е имало много добри анимации

# 764
  • Северо=Западналия край
Ще обобщя в този пост плюсове и минуси за Албена и х-л Добруджа.
За хотела - плюсове:
1. Близо до плажа
2. Страхотни басейни - и вътрешен и външен. Вътрешния е с лековита мин. вода и е 35 градуса
3. Хубав ресторант и храна - климатизиран ресторант и вкусна храна, макар и да не е разнообразна. Няма бутаница и е много спокойно.
4. Страхотна гледка от 11 етаж.
Минуси -
1. Не се почистват стаите, дори за боклука трябва да подсещане мургавата камериерка. Чаршафи и кърпи не смениха и си поисках на 4 тия ден.
2. В стаите без климатик е ад.. ..много задух
3. В стаята ни не се затваря нито входната, нито вратата на банята. Мивката е запушена. Наклона на пода в банята е обратен. Мокета е изключително стар и мръсен..... Гардероба няма нито една преграда. Стаята е миниатюрна, не можем да се разминем. Ние сме 2 на възрастни и дете на 12 г което е таксувано като за трети възрастен. Леглата са две и един разтегателен фотьойл който не става за спане! Детето се измъчи! Боядисвана е стаята без да се местят мебелите....
4. На първия етаж на хотела на няколко места при дъжд тече, слагат кофи....
5. Асансьорите въпреки че пише, че побират 8 човека в тях не може да се качат повече от 3ма защото почват да пищят
6. В коридорите мирише на застояло
7. Изцяло руски персонал, поне любезен
8. Изключителна лудница до 12.00ч вечер - преплитат се различни жанрове на "певци" от всякъде плюс шумотевицата от лунапарка. Като утихнат пък се чува бръмченето на климатизацията на съседния хотел
За Албена:
Плюсове -
1. Страхотен плаж, чиста вода
Минуси
1. Лоша организация на плажа - запазват се хавлии. Всеки ден съм била на плажа в 8ч. и първите редове са с хавлии, а хора няма. Никой не ги маха. Така и не разбрах защо чадърите започват далеч от морето, т.е. по назад са. Дори и да се доредя на първа линия пред мен идват хора с техни си чадъри и се настаняват отпред още два реда, независимо че са пред платената зона. Липсата на пътеки до морето няма да коментирам.....неприятен факт
2. Тези Ел. рикши и колелета защо се допуска да се движат вечер по пешеходните зони? В най голямата лудница по търговската алея постоянно минават и застрашават движещите се хора
3. Безплатните шатъли не стават, не стигат
4. Паркинга няма да го коментирам......коли си има в курорта, просто Албена си пълни джоба от тази ситуация
5. Много чужденци, все едно съм в чужбина.......
Като се замисля съм почти сигурна, че няма да дойда повече в Албена.
По магазините цените са много надути - за едни спарени корнишони искат 7 лв за  килограм,за малка чаша малини -5  лв..... . За Добруджа в това състояние не бих дала и стотинка отгоре, даже те са ми длъжни..... А другите хотели които са по 100 лева и кусур отгоре - нямам думи. Според мен за тези пари може да изкарам хубава почивка на друго място.
Това е от мен за сега. Ако някой иска да пита нещо за Добруджа насреща съм.

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 12:35 от ateto

Общи условия

Активация на акаунт