Домакини 65/ Работата си е работа, но трябва и нещо полезно да се свърши

• 64 148
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • при късмета
Привет!

С кучетата е доста сложно. Аз едни риби мисля като тръгнем някъде, какво остава за куче или котка. Всеки път след майка ми трябва да чистим аквариума основно, а не само да сменим водата, че ги прехранва и не мога да ви опиша какъв е. Само намилам, ама няма оправия, а и гладни не мога да ги оставя

Мими, ще свикне малката

Довечера имаме боб за дояждане и принцеси ще правя. Шефа като види купешки хляб и първо за това се сеща или пържени филийки. Домашен не яде диването, само купешки и то не само филия. Вчера откриха един магазин до училището, т.е. ремонтираха го и смениха веригата, та минахме като го взех. На касата даваха нарязан хляб подарък, та за днес имам инструкции.
Още ме мъчи кашлица и се задъхвам и вече откачам.И с инхалатора съм вече няколко дни и задъхването няма подобрение. 
Вчера и пръста понатоварих повече и пак взе да ме боли, а не е като да съм махнала шината.
Да минава този преходен сезон и тази влага, че ме разби. Всичко ми е кекаво покрай нея и всякакво възстановяване много трудно.

# 136
Ма ко и у дома купешкия хляб с това се асоциира Laughing  Няма ли вече достатъчно слънце за напичане на кокали?

# 137
  • при късмета
Има слънце, Калинче, но влагата във въздуха е убийствена. Даже заради слънцето и високата влажност е страшен задух

# 138
Хм това с кучето се оказа проблем-на кой да я оставим като пътуваме...Котката издържа сама по 3 дни и няма този проблем,дори морското свинче също.Ама това палаво куче дори за часове е проблем.А за пътуването  оня ден то е около 15-20 м,не е дълго.
Днес втори ден пак нямаме вода,а имах доста планувани задачи...Имам за пресаждане две саксии с бенджамини,вчера пък си купих нови китки та да ги насадя и тях,ми няма да стане.Имам и орхита за киснене и те няма да видят вода днес.Angry

# 139
  • София
Привет момичета от близо и далеч! Hug
МА КО, най-официално те каня - вземи си пръста и ела да го светна с лазера. Не се инати Mr. Green. Защо трябва да търпиш болка?
ЛЕЙДИ, аз че съм закърмена с този празник, закърмена съм. Ама теб пък кога те закърмиха? Аз си мисля, че ти си много млада. Simple Smile
Отивам да спя, че днес имах много специална презентация в Университета. Кой друг да разкаже на младоците за Късна зряла възраст, която започва от 60, 65 нагоре, ако не аз. След рев и сълзи, докато им разказвах за живота си, коментара на преподавателката  беше : "Не презентация, а спектакъл! На такова нещо не съм присъствала." Това си е направо комплимент! thumbsup
Лека нощ, нищо, че навън е още светло Simple Smile

# 140
Фло, искам и аз да чуя тая презентация! Нещо записче, записки за нас- младите?
Евала ти правя!

# 141
Фло, искам и аз да чуя тая презентация! Нещо записче, записки за нас- младите?
Евала ти правя!
И аз ,и аз.
Фло не се съмнявам как си се представила,така хубаво разказваш...Heart Eyes
Тук следобяд поваля,ама и водата пуснаха на време, та си свърших задачите .Обаче вън си е доста хладно и си пуснах климатика че все ми е студено на мен.

# 142
  • при късмета
Фло, ти си нашата гордост, мляс Kissing Heart
Ръката не ме боли постоянно, но като се заплесна и си помисля, че мога да я използвам нормално, правя глупости. Трудно е да не използваш водещата ръка. И по-трудно се възстановява заради времето предполагам. Ако видя зор ще се обадя, обещавам.
От парада на руснаците малко гледах, а от нашия още по-малко. Самолетите прелетяха над нас, та това беше най-интересното.
Ангелчето отатък има шегаджийски пост, че ако стане нещо, руснаците само с оркестъра ще ни отвеят Joy Много е вярно.
Разпратих мъжете по леглата и след малко и аз, че много ми се спи. Утре събирам багаж, че да осъществим пропадналото пътуване. Надявам се да отидем този път и времето да е хубаво

# 143
Добра вечер!
Да се похваля - Асан яде кебапчета Laughing Смърфи благодаря за рецептата!!!! Flowers Hibiscus
Фло публичната ми възраст е 30г. Smiling Imp ама по дюкументи съм на половин век...... За сметка на това изглеждам и се чувствам като пубертет!

# 144
Ейй, Калинче, супер се радвам за кебапчетата, че Асан нали и той е Човек, хаха. И аз не вярвах, че нещо ще излезе от това, ама на - в мюсюлманска държава ядем свински кебапчета и ушите ни плющат. Stuck Out Tongue Winking Eye Аз даже вече смесвам 50:50 гърди и плешка и оставям миксерът да меси каймата с леда и водата поне 20-на минути. И тъй като правя за нас двамата 1 кг, предпочитам да ги оформям на ръка. То докато извадя приставките и сглобя миксера и съм ги оформила ръчно. После ги увивам във фолио и във фризера.

Фло - само така! И на предстоящите изпити да ги разбиеш!
И аз се оглеждам за някакво онлайн обучение. Не че си нямам, ама ей така, за дъвка за мозъка. Търся нещо с интериорен дизайн или графичен дизайн. Иначе визата ни разрешава да уча в университет тук, ама това са си стандартни форми на обучение от по няколко години и не ме устройва.

Ма ко - лек път и приятно да ви е!

При нас има 3 почивни дни - сряда, четвъртък и петък.
Скрит текст:
В сряда имаше парламентарни избори. И честно да ви кажа, тези хора ме разплакаха. Само ще кажа, че бившият им вече министър-предсетадел Наджиб последно влезе в новините след Панама гейт с 800 милиона долара в лична сметка, платени от Саудитския крал. Повече не е необходимо да казвам, нали? Опозицията се обединиха в една партия и начело на нея застана по-предният им МП, който е на 92 години. Този човек може да се оприличи на Ататюрк - визионер, демократ и т.н. Той е направил Малайзия от една джунгла много модерна и добре развита страна. Наджиб определи изборите да са в сряда с работно време от 8-17 часа, абе правеше всичко възможно да затрудни и намали изборната активност. Авиокомпаниите им обявиха фиксирани ниски цени, за да могат да летят хората и да гласуват по адресните си регистрации. Тези хора стояха на 3-4 часови опашки под адско слънце, на някои места ги е валял и силен дъжд и близо 80% са успели да гласуват. Много заведения раздаваха безплатна храна, ако си гласувал. Тук се гласува с пръстов отпечатък и си личи омазания в мастило пръст. Живеещите в съседство до избирателните секции са вадели столове за по-възрастните хора и т.н. И избраха опозицията! За първи път в модерната история на тази държава след близо 60 години ще управлява опозицията, а не националистическата им партия. Само да уточня, че и двамата МП, за който написах да били от една и съща партия, но този последният се олива с корупцията и т.н., така че другият, въпреки възрастта си оглавява опозицията и сега ще е МП. Но като излязоха картите кой как е гласувал по региони става ясно, че бедните и не добре образованите много лесно се манипулират, за съжаление... Но ние сме много щастливи за нашите приятели тук. Вчера нон-стоп ни звъняха да ни се похвалят, големи сладури. Много ми се иска и на мен такава избирателна активност в БГ. Тук на малайзийците в чужбина им дават да гласуват по пощата, така е и в много други страни. А на нас ни казват - ами отидете до най-близкото посолство да гласувате. В Колумбия беше на 6 часа със самолет.... Новият МП даде още два допълнителни дни почивка.

Та сега търкаме диваните и се наслаждаваме на неочакваната ваканция, хаха. Довечера ще ходим на гости и поехме десертите. И голяма греда - реших да правя тулумбички фал. Тестото добре, ама нямам такъв шриц. Накрая станаха едно нищо. ММ после реши да прави тирамису, той по принцип умее два-три десерта само и му се получават. Той пък какво направи, пресече му се кремът. Та сега наново ще се опита да направи, ама първо чакаме да отворят магазините да купим маскарпоне. Ако ли не, ще минем на вариант десерт от магазина, че аз пък днес съм на разкрасителен ден и няма да имам време за нещо друго. Евентуално едни донъти с течен шоколад с едно втасване, ама да видим.

# 145
  • София
А добро утро по нощите!
Флот, красавица, представям си изживяването.Браво!
Хора, преди седмица паднах, та се пребит. Направих пирует на едни мокри плочки. Паднах си на ръката.  Не ходих на доктор.  Няма оток. Има синина. Но тя е май от това, че като станах припаднах от болката и ме държаха едни жени там...абе чудо.
Обаче хипохондрията се обади сега, седмица по -късно. Дали няма да получа някой тромб и...сещате се?
Още ме боли много меката част под рамото.  Но е много по-добре от първите дни.

# 146
Валенце, тромб няма да получиш, ама отиди да ти видят рамото. Майка ми и тя така се беше пребила вкъщи обаче и й обездвижиха ръката за две седмици с някаква специална превръзка. Дадоха й някакво мазило и хапчета и сравнително бързо се оправи за нейната възраст. Нелекувани правилно, такива травми могат да ти правят мизерии от време на време с напредването на възрастта. Та отиди да видиш дали нямаш нещо разтегнато, скъсано и т.н. и да го лекуваш навреме. Hug

# 147
  • София
Благодаря,  Смърфи! И аз се разхождат с една ръчно направена превръзка, че ми е по-добре с нея. Нощем ми е гадно и не си намирам начин за лежане.
Обаче сега като ми влезе тая муха с тромба направо се панирах яко.

# 148
Вале, и при нея беше най-кофти вечерта като легнеше. Ама с мазилото и хапчетата, по-бързо се оправи. И не се панирай за глупости, поспи си, още има време за ставане.

# 149
Добро утро!
Вале, кажи поне че е била лявата ръка! Щото с дясната лъжицата се държи по-спокойно! В кръга на шегата е това! Дано бързо да се оправяш! Доктор мa ko ще ти изпише кремче.
Смърфи, преди около 30 години и ние бяхме така.....уви не го казвам с гордост, щото резултатите не са никак добри. Нова конституция, а станалото.....к'вот- тако'а.
Ма ко, къде е нашето Ангелче? Защо не пише тук?

Общи условия

Активация на акаунт