Домакини 65/ Работата си е работа, но трябва и нещо полезно да се свърши

• 64 149
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Лявата е, лявата Sunglasses

# 151
Ето, гледаш ли? Можеше и по- зле да е положението! И това ще мине!
А за хипохондрията не ми припомняй. На изпроводяк от болницата само на мен не дадоха рецепта за фраксапарин. Точно онова, което се бие, за да не се образува тромб. Като ги питах зщо, ми отговриха, че аз съм млада(на 39 г!!!!) и слаба. Ехааа! Първо се зарадвах, ама после.....

# 152
А! Мариат, то май при лапаро не изписват такива лекарства, на мен също нищо не ми дадоха. Това май е само при отворени операции, ама като се появи Калинчето ще каже, нали тя е нашият специалист в темата. И Фло, разбира се!

Уф, по улиците коли няма, народът е наврян в моловете... лудница направо. Никой не очакваше, че ще има 5 почивни дни. Ако знаехме, щяхме да забегнем нанякъде, ама в последния момент не става.

# 153
Ми, Смърфи, на мен ми биха докато бях в болницата- 4 вечери.... После, обаче не ми дадоха рецепта за продължение, а на другите- дадоха. Както и да е.

# 154
  • при късмета
Добро утро!
Вале, виж ся, дай да си разбЕреме функциите! Тази дето се контузва, пада, прави нелепи травми и е спънатата, съм аз. Само да е ясно. Иначе, Смърфи ти е казала, тромб надали ще направиш. Хубаво е обаче да отидеш да те видят, защото рамото е такава става, че може да има травма или пукнато, без да ти ограничава движението например. Но дава ядове после с възрастта или при влага. За да се знае с какво да се мажеш, трябва да е ясно положението, защото мазилата са противодействащи нали знаеш. Ще направиш по-голяма беля ако мажеш със загряващо, а е противопоказно или обратно.
Абе май ще се редим на опашка при Фло да ни светне по веднъж. Ама зад врата Joy
Мария, не се панирай и ти, важно е как се чувстваш.
Ангелчето не знам защо не пише тук.
Смърфи, поне ще си починете, радвай се на неочакваната ваканция

Аз умирам за сън. Добре, че утре ще спя час повече, стига ми. Но трябва всичко да си подготвя за тази цел.
Айде да пием кафе

# 155
  • София
не ща да ходя на доктор, не ща да виждам болница, тва е положението. освен ако доктора не дойде у нас, което няма как да стане.
нали щом за една седмица имам подобрение значително, значи не е толкова зле...
мажа с репарил
обаче кво се присетих за тоя тромб...

# 156
Вземам кафе и идвам.
Вале внимавай де.
Смърфи с маскарпонето понеже нямам пресни яйца, слагам сметана заквасена и сладко,става супер.Така мажа два реда бишкоти.
Тук валя вчера и снощи също ,сега е облачно ....

# 157
А аз жълтъците ги минавам на водна баня със захарта и алкохола. Сгъстяват се на кремче и после действам с маскарпонето, добавям бита сметана и за олекотяване на крема слагам внимателно, и разбитите на сняг белтъци.

# 158
Добро утро!
Днес почитаме паметта на Светите братя Кирил и Методий!

Ма ко благодарско за кафето - имам огромна нужда!
Вале значи си паднала жена.... Kissing Heart Хубаво е да идеш на лекар, за да ти кажат как най-добре да се имобилизира ръката - има различни превръзки. Тромб ще получиш, ако си разкъсала вени и артерии - а ти явно не си! Бабешкото правило е - ще те боли толкова дни, на колкото години си... Нищо лично, ама ще ти скъсам ушите, че не се обади!!!
Мария правилно са ти казали лекарите - те си знаят кой е предразположен. Обикновенно се поставя на хора, които имат тежки операции и са обездвижени за дълго. Аз съм с тромбозирали вени и тук като ме оперираха предварително ми поставиха специални чорапи, които носих и 24часа след раздвижването, а ме раздвижиха 30 мин след операцията и ме изписаха 12часа след нея... Не са ми поставяли фраксхепарин. Всеки пациент е различен...
Смърфи аз също толумбички правя само за домашна употреба, че с тези пошове за украса стават като червейчета Laughing Късен ми е съвета, но като видиш, че толумбичките не стават, шприцоваш сместа в/у хартия за печене и правиш мини еклерчета - забъркваш някакъв крем за пълнене/става и с маскарпоне и ягоди/, ръсваш пудра захар и имаш страхотен десерт. За тирамисуто - ако ти се втечни крема слагай желатин! Имаш поле за интерпретации! Весели почивни дни ти пожелавам!
Мисля си за Боян Петров, за хората извън матрицата... Харесвам ги!!!
Весел ден ви желая!

# 159
Да, и мм сгъстява жълтъците на водна баня, ама идеята на Писето за заквасена сметана е добра, че тук маскарпонето струва колкото кюлче злато, хаха.

Мария, нищо не ми слагали или поне не са ме информирали. То аз лежах и само една вечер. Нощта преди операцията професорът ме пусна да си спя вкъщи, като му обещах да съм в болницата в 7 сутринта и да не съм яла и пила нищо от вечерта. И аз си спазих обещанието. То и какъв сън преди операция, то шубето голямо, хаха. И една вечер след операцията. На следващия ден ме пуснаха на собствен ход да си се прибирам вкъщи. Толкоз ми беше престоя. След две седмици някъде ходих да ми махат телчетата и туй то. Ни лекарства, ни дявол, нищо не ми дадоха.

Калинче, да си имаме уважението, ама мм е отговорен за тирамисуто.Stuck Out Tongue Winking Eye Аз само се облизвам като котарак наоколо, хаха. Иначе имам прав шриц точно за еклери, ама на кой да му дойде на акъла да направя еклери. То русото си е русо, хаха. Хич повече няма да се занимавам с толумбички, те станаха и едни меки, не са хрупкави като по сладкарниците. Абе не са сладките неща в моите компетенции.

# 160
Смърфи аз толумбички и еклери правя по една рецепта на тестото Laughing Едните се пържат, а другите пекат Laughing Много съм задобряла на еклерите, че познатите ни само тях уважават от нашите десерти, а и вече си ги търсят за Коледа и Великден Laughing Експерименти правя само за домашна употреба - за гости твърдо правя нещо, за което знам, че със сигурност ще стане и ще се хареса.

# 161
Ми, а, де? Къде ми беше акълът снощи за тези толумбички? Викам: трудно, трудно, колко да е трудно, на клипа колко лесно изглежда и ето - пълна греда! Хаха. Сега ще се специализирам в еклерите. Ама ми се иска да мога поне една торта да правя. А, имаше една торта Рафаело с бисквити, тя ми се получава много добре. И чийзкейк мога да правя. Ама защо не се сетих за тях вчера, ми толумбички, та толумбички.JoyJoyJoy

# 162
Смърфи аз правя чийзкейк "ню йорк" по твоя рецепта и наистина е прекрасен!

# 163
Лейди, у дома еклери се хапват когато са правени непосредствено преди хапване. После стават "мокри" и никой не ги ще. Ти как ги съхраняваш? Обаче са идеални за пълнеж на торта.

# 164
Мария ние ги харесваме мокри и за това ги пълня с яйчено-млечен крем и ги хапваме на другия ден. Предполагам за да останат по-дълго време хрупкави трябва крема ти да е възможно най-сух. Иначе печеш и пълниш само за хапването, а другите си ги вакуумираш и в хладилника - да си ги пълниш преди консумация.

Общи условия

Активация на акаунт