Домакини 65/ Работата си е работа, но трябва и нещо полезно да се свърши

• 64 150
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Смърфи аз правя чийзкейк "ню йорк" по твоя рецепта и наистина е прекрасен!

Нали? Kissing Heart

Абе, Мари, кой ще ти чака да омекнат еклерите. Аз ако имам, отда съм ги омела...

Значи да ви предложа още една рецепта за италиански понички с течен шоколад, ама си сложете какъвто искате пълнеж. Идеални са и без пълнеж.

https://www.youtube.com/watch?v=mWu1PgVINM4

Самата рецепта е в линка отдолу. С едно втасване, много са бързи и добри. Значи Марито да не чете - опуках една набързо. Та като ви рева следващия път, че съм качила килца, да ми викате: Га яде поничките, не рИва, нали? JoyJoyJoy

# 166
Скороте видях, Смърфи. Екстра си! Давам ти още една- две да хапнеш!
Лейдки, как не съм е сетила да пълня само за консумация, как?

# 167
Мария има един лаф - "накарай мързеливия на работа, че да те научи на акъл" Laughing мен като ме домързи да ги пълня всички - така правя Smiling Imp

# 168
Eеее, Лейди! Като взема да правя нещо и искам да го направя до край. Малко мозък/мързел трябва, за да се открие топлата вода!

# 169
  • София
Оооо, прекрасни, много сладкарско в темата. Супер! С общи усилия да заглушим мъркането на падналите жени Mr. Green
А вие, ей, падналите, контузените, рязаните, я бързо се оправяйте и елате да споделите нещо вкусно, което скоро не сте правили по технически причини Simple Smile За ВАЛЕТО се отнася. МАРИЯТ се отчете. Wink
Аз много често правя любимия на семейството ми кокосов сладкиш - бърз, ама много бърз, евтин, ефектен и винаги ще ви стане Wink
Благодаря на всички за добрите думи. Когато имам изява се старая косата да ми се вее и ризата да ми се белее. Иначе няма да съм аз Simple Smile
ЛЕЙДИ, изненада ме с твоята паспортна възраст Shocked. Не съм го очаквала Simple Smile. По-важното е как се чувстваш. Като те чета, имаш много боен дух и младежки ентусиазъм! Впрочем позитивните мисли забавят процесите на стареене. Това пък е тема на следващата ми курсова работа - стареене, старост и дълголетие. Раздавам рецепти за подмладяване Joy
МАРИЯТ, за теб е рано да четеш за Късната зряла възраст, освен, ако не искаш по-отдалеч да си подготвена теоретично Simple Smile За сега си все още в Ранна зрялост-цепенячка Wink
ПИСЕНЦЕТО не знам в коя възрастова група да я сложа, но мисля, че и тя е в младежката група. Heart Eyes

По желание на МАРИЯТ и ПИСЕНЦЕТО - откъс от презентацията. Нещо, което може да е интересно на по-младите.

Скрит текст:
Аз съм от щастливите хора, защото с Господ съм говорила и той ми изпрати за спътник в живота един прекрасен мъж. Мъж с главно М. Да си призная, че това стана не без активното участие на братовчедка ми и братът на моя съпруг. Имам до себе си  човек, с когото изцяло се допълваме – той е разумът, а аз съм емоцията. Млади хора, вярвайте и търсете своята половинка. Това не са празни приказки. Не мислете, че винаги всичко е било по мед и масло. По мед и масло е само в приказките. В живота има трудни моменти, има сътресения, но когато има доверие, обич и уважение, всичко се преодолява. Казват, че мъжете вярват на това, което виждат, а жените на това което чуват. Не вярвайте на сладки приказки, момичета. Една обич се доказва не с думи, а с дела...На мен ми се падна мъж, който не е от много приказливите. И понеже аз пък приказвам много, представяте ли си какво би било... Господ си знае работата. Същият този мъж, още в началото ме предупреди, да не се надявам на комплименти. Признавам си, че ми беше криво, но  с времето се научих да чета в очите му. А там виждах толкова любов и възхищение, чувствах се обичана и желана,  че никакви комплименти не ми бяха нужни. Е, разбира се това не стана веднага, трябваше ми време, за да повярвам в мълчаливата любов. Колко хубаво го е казал писателят Давид Овадия! „ Аз вярвам в мълчаливата любов...Тя всичките прегради побеждава! Тя – вечен огън и нестихващ зов! Как нея ще отминеш, ще забравиш? Аз вярвам в мълчаливата любов.“

Хубав ден, момичета Hug
ПП страхотно оживление настана! Simple Smile

# 170
Ей, Фло,
Хиляди плюса за скрития текст! Hug

А да подшушнеш рецептата за кокосовия сладкиш? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 171
Цепенячка- харесва ми! Крадвам си го! Отивам да се образовам!

# 172
  • София
Милички, довечера съм ваша Simple Smile. Сега отивам на тръстиката, че сигурно някой вече стои с отворена уста пред вратата на кабинета. tooth

# 173
  • София
Revolving Heartsо, Фло, прекраснице:hibiscus:

# 174
Фло лека и доходна! Презентацията ти е впечатляваща Kissing Heart много ми допадаи темата за следващата!
по повод на възраста - всичко е въпрос на гледна точка - преди година празнувахме 60г юбилей на приятелка и тя каза "охххх остарях", а майка ѝ беше изключително учудена - "е как - та 60 е младост!!!"........

# 175
  • София
Добър вечер, момичета!
Ей, трогнахте ме с милите си думи Hug Благодаря ви!
СМЪРФИЕТКА, изпълнявам твоето желание. Този кокосов сладкиш вече 10 години не слиза от модния подиум у дома;-). Вече и внуците са му почитатели. Кой какво прави, а аз все него бъркам. Ще речете, че друго не знам Simple Smile Та да го споделя и с вас:
В купа изсипвам 1 коф.кисело мляко, 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч.олио, 2,1/2 ч.ч. брашно, 1ч.л. сода, 3 суп.л. какао. Обърквам всичко това и изсипвам в набрашнена тава. Засичала съм времето - около 6 - 7 мин. Да уточня размера на тавата. Имам една голяма кръгла тава, която точно влиза във фурната. Фурната я включвам на 200, (може и на 220) когато започна да изсипвам продуктите в купата. Слагам да се пече и проверявам с клечка- около 2о - 25 мин.
Изваждам от фурната и оставям да изстине. Разбърквам 1.5 - 2 кофички сметана с пудра захар. ( е, правила съм го и с 1 кофичка ) Не разбивам сметаната с миксера, защото не бухва.  Намазвам блата и поръсвам с кокосови стърготини. Е това е! Бързо, лесно, вкусно. Като ви гледам какви сте майсторки, не допускам, че може да не знаете този "кулинарен шедьовър" Joy Ако ли пък не го знаете, пробвайте. Може и да ви хареса Simple Smile

ВАЛЕНЦЕ, как си днес?  Heart Eyes

МА КО, разсмя ме ти с това да ви светна по затилку.  Joy

ЛЕЙДИ, права е майката на твоята приятелка. 60 - 65 е младостта на старостта Wink А руснаците казват, петьдесят еще не вечер, а перефразирано звучи така - шестьдесят еще не вечер, только сумерки Simple Smile. Та по този случай, един музикален поздрав Simple Smile

Ще ви изпратя още скрити текстове, ако ви е интересно Wink

Лека нощ. Отивам да спя, че утре и в неделя съм на лекции. Другата седмица - също. НЕма лабаво. Правят проверки и пишат отсъствия #Crazy

# 176
Мерси, Фло! Записах си го! Само едно уточнение - колко грама е една кофичка кисело мляко и сметана? Че киселото мляко аз си го квася, а сметаната я продават във всякакви други опаковки, но не и в кофички. И говорим за заквасена сметана или течна?

Иначе и тирамисуто се беше получила мнооого добре, както и поничките. Само да кажа, че една малка Нутела отива точно за пълнеж на една доза от поничките.

# 177
Малеее, Смърфи, това парче торта ми ококори очите рано- рано! Ей, това е моят идол за торта- всичко шоколадово!

# 178
  • София
Добро утро момичета от близо и далеч!
Минавам на бегом, че след малко отивам на лекции.
СМЪРФИ, кофичката кисело мляко е 400 гр. по БДС Wink, сметаната е заквасена, също 400 гр. Едно време я разбивах с миксера и ставаше много пухкава. Сега не. Дали имате някакво обяснение newsm78
МАРИЯТ, давам ти и моето парче шоколадова тортичка, щом толкова много я харесваш Simple Smile
На МА КО, приятно пътешествие!
На всички останали  Hug и приятен ден.

# 179
  • Бургас
Здравейте!
Бях доста заета тези дни.Правих голямо чистене по повод бала и гостите и намерих костюм за магарето.

Преди три дни почина свекъра.Вчера го погребахме.ММ беше в чужбина като почина и аз трябваше да му кажа,също и на децата.Днес вече съм като изцеден лимон. Sad

За възрастта гледам товорите.Аз съм"млада" майка напочти 50, Фло е студентка и всички тук сме момичета!
Така че,горе главите,млади сме и точка! Grinning Hug

Мария,как си?Отминаха ли болките?

Ще се върна да чета назад,че покрай погребението и другите ангажименти за бала съвсем ви изтървах.

Хубав ден на всички! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт