Домакини 65/ Работата си е работа, но трябва и нещо полезно да се свърши

• 64 167
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Добро ви утро! Аз от сутринта се опознавам с новата придобивка, засега нещата вървят много добре.Blush

Да вземем да направим прощапулник на темата, а? Много контузени в последно време, бързо да се оправят!:hugs:

Мари, режим, режим, ама изобщо няма да навреди от време на време да си хапваш пресни плодове. Те са естествена фруктоза. Виж сега, всякакви тестени и т.н. - да, тях не бива, особено ако искаш да си супер стриктна. Не забравяй, че пресните, сезонни плодове дават по естествен път на тялото витамини и микроелементи. А червените плодове в малки количества са разрешени в кето-диетата. Достатъчно дълго време бях на този режим и говоря от личен опит. Hug

# 196
Хапвам си берита. Обикновено замразени през зимата. Иначе много рядко други плодове, да не кажа хич. Спомням си 1 банан на Нова година(посрещахме 2017), един портокал по време на един вирус, и сега 2-3 дни преди операцията пак един портокал. През другото време- берита.

# 197
Е, червените плодове включително ягоди са ок. Но и от време на време да криваш от пътя с нещо друго, не е проблем. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 198
Гледам да кривя с вино!  Kissing Heart

# 199
  • при късмета
Добро утро!
От къде да започна?
Славе, съболезнования, мила Hug
Фло, как така счупен и с шина? Хубаво трябва да се обездвижат 2 съседни стави, за да няма разместване при зарастването. И поне седмица не трябва изобщо да стъпваш на него и да го натоварваш. Т.е. ако се движиш да е с патерици. После (даже след повече време) се слага "токче на гипса, че да може с него да ходиш, ако изобщо счупването позволява.
Джейми, ти си за шина. Трябвало е да отидеш да видиш точно кои връзки си разтегнала, че на глезена е пълно. Обикновенно външните са пострадалите, но за всеки случай. Освен арниката в началото се слага струдено или мажеш с нещо изстудяващо, например фастумгел. В никакъв случай не слагай загрявящо, противопоказно е.
Диклак и репарил много ги рекламират в момента, все едно са панацея. Не съм ги ползвала, никога не са ми давани и не знам са какво действие са, прочети на опаковката
Писе, страхотно изглеждат ягодите. Шефа изяде дивите, а от култивираните имам 3 коренчета, само 2 ягоди откъсна за сега.
Смърфи, честита ти придобивка, с кефа да си я ползваш
Калинче, Мария, за вас днес само гушки Hug

Идеята за прощъпулник е добра Joy

Събота и неделя обиколихме Видин, Магурата, Белоградчик и Леденика.И до новата пещера Венеца минахме, но имаха авария с осветлението и не можахме да я видим. Но пък на Магурата са пуснали ръкава с рисунките и ги видяхме. Миналия път уж се гледаха с разрешение, което си бях взела предварително и пак не можахме.
От Леденика обаче какво ни щукна да цепим през планината до Своге и от там да се приберем, вместо по царския път. Бяхме с едни приятели, още една кола. Първо на 3 навигации едва открихме пътя. На където и да хванем, той просто изчезваше. Най-интересното е, че и на трите на дева, че си се отклонил, а си траят. А то защо било. Отбивката на която трябва да се отклониш е станала вместо път, туристическа пътека. И означена на всичко отгоре не с табела, а точно със стрелка, като по планински маршрут. пътя е черен, но се пътува, само да не тръгва някой зимата. Попаднахме даже на огромно стадо коне. И на стадата овце на мандра Пършевица попаднахме. 14км. през гора и ливади ги минахме за час. И точно на километър преди асфалта и първото село, нашите приятели пукнаха гума. Разбира се без резервна. Нашата не стана, а комплекта за лепене на гуми, който беше наличен беше с изветряло лепило. Натовариха гумата в нашата кола и ходиха до Своге да търсят вулканизатор. Прибрахме се в 1ч. Шефа го оставих да спи сутринта и не го пуснах на у-ще, че децата се изтормозиха.  Мъжа ми как е станал за работа, не знам.
Днес трябва а изчистя, да сготвя и през майка да мина, че я няма, цветята от четвъртък не съм ги поливала. шефа ще препуска с мен.
Ставам, че време не остана Hug

# 200
Мария заповядай! Всичко това са berry-та!

Мако страхотна екскурзия!!!! Когато свършва добре, всичко се забравя!
Смърфи какво забъркваш за запознанство?
Джейми много е важна културата на движение. Вчера сина учи за ръцете - хумерус, улна, радиус, бицепс....това му е за теста по физическо...
При мен е напекло и го дават следващите 7 дни без дъжд - метнах да пера завивки, покривки, одеала....
Мм и сина искат свинско с праз, майка постен зелен боб, а пък аз люти чушлета в доматен сос с мнооого чесън и магданоз Laughing Ще се вихря в кухнята!
Усмихнат ден ви желая!

# 201
Калинка, досега опатках едни картофки (baby roasted potatoes), крем супа от тиква и разни други зеленчуци в нея и пресен зелен боб с картофи. Ей, туй последното ми взе огИня, не ще да се готви един час. Явно бобът не беше много ок.

Ма ко - голямо приключение сте си спретнали!

Снимките от НЗ са готови, но ви предупреждавам, че са много и хич няма да се обидя, ако не ги разгледате:

https://photos.app.goo.gl/RM96pCpCGAWdqqqF2 - Южен остров
https://photos.app.goo.gl/6mrj9nvrbJxMLd782 -  Северен остров

За Австралия нямам нерви, хаха.

Копирайте си някъде линковете, че ще гледам да ги изтрия по някое време.Hug

# 202
  • при късмета
То ние, ако не си го спретнем сами, няма кой Joy
И все на такива "мероприятия" целим гръмотевици, порой и други екстри иначе, няма да е забавно Joy

Сега ми е смешно, не са за първи път такива екстри точно с тях, но за децата се притеснявах.
Тръгвам, че и днес да не ни вали

# 203
Смърфи Kissing HeartGift HeartFlowers Hibiscus

# 204
  • София
Привет момичета от близо и далеч! Hug
И аз като МА КО, от къде да започна newsm78
СМЪРФИ, разходих се с твоя помощ из НЗ. Удивих се на красивата природа, на водопадите, на морските пейзажи ( водата ту ми се струваше изумрудено зелена, ту пък мастилено синя. Каква е в действителност?), на една снимка имаше изхвърлени на брега някакви морски обитатели-това дали са тюленчета newsm78 Впечатли ме архитектурата. Усмихна ме един надпис в едно езеро, който така беше сложен, че се четеше отражението му във водата. Благодаря ти за тази екскурзия без билет Wink
МА КО, е не познавам други такива ентусиасти като вас. И защо оставихте питомното, а тръгнахте да гоните дивото? Важното е, че живи здрави сте се прибрали Hug Благодаря ти за съветите, наистина лошо направих, като се пазарих. Довечера мой приятел е дежурен, та ще отида да видим какво ще ме прави. Май ей това заслужавам. fight
ЛЕЙДИ, на теб благодаря за високата оценка, която ми даваш Embarassed Виж, нивото на Vit.D не съм си изследвала. Миналата година си изследвах костната плътност. Всичко ми беше ОК. Нямам Остеопороза, нямам дори Остеопения. На времето правих питка прощъпулник на моята мед. сестра и наистина след това спря да пада. hahaha Joy
ДЖЕЙМИ, да помолим момичетата да ни омесят питка, а? Как си днес?
МАРИЯТ, ти нищо не знаеш за книжката, но пък имаш крем JoyИзпрати ми адрес на ЛС, ще получиш и книжка. Колко са големи децата ти?
ПИСЕНЦЕ, и ти си от групата на младите. Е, друго си е общуването с младежта Wink

Аз от сутринта малко потръстичих ( бях на тръстиката. ). Днес ме боли малко по-малко от вчера. Стискайте палци за довечера Wink
Щом ви е интересно, продължавам със скритите текстове Simple Smile Не качвам цялата презентация, за да не ви дойде много, да не се увлечете да четете и да ви загорят тенджерите. hahaha cook

Скрит текст:
   Всеки един стадий от моя живот ме учеше на нещо, натрупвах опит и добивах знания. До тук преминах през всичките седем. Дойде ред на осмия, последен. Преминавайки от един в следващ стадий аз се чувствах все по обогатена, все по-завършена и цяла, все по мъдра...В началото това не съм го разбирала. Оценявам го сега.
   Аз съм от щастливите хора, които живеят в  своята късна зряла възраст. Както казват, младостта на старостта. Дошло е време за размисъл, за равносметка. Обръщам се не с гняв назад, а с удовлетворение. Какво исках и какво постигнах през годините? Какво не успях да направя?  Може би всеки човек на моята възраст си задава тези въпроси.Приемам ли изживяния жизнен път като единствено правилен и възможен? Приемам ли личността си, която изграждах през годините като приемлива, като удолетворяваща ме? Сега, в тази възраст, след 60-те,  е времето, когато всеки прави своята човешка равносметка и би трябвало да отговори на житейските въпроси честно. От съвестта си никой не може да избяга...
Скрит текст:
  Аз съм от щастливите хора. Имам професия, която много обичам. Седем пъти по седем да трябваше да избирам, все това бих избрала. След толкова години, все още изпитвам удоволствие от това, което работя. Не позволявам на рутината да ме превземе. Отдавна би трябвало да си седя у дома по халат и пантофи и да гледам турските сериали. Е да, но мен това не ме удовлетворява, това не е моята представа за живота ми. И ако някой си мисли, че все още работя, защото не съм се наработила или не съм се напечелила, нищо подобно! Сега работя предимно за удоволствие, работя благотворително и се радвам на благодарността на моите пациенти.

# 205
  • София
Ах, ах, какви ги сътворихте, дами! Никакви падания, навяхвания, изкълчвания и подобни вече!
Аз не писах дълго време, защото ми е много трудно с тая ръка да правя каквото и да е. Но вече съм по-добре, де. Нали казват, че натъртено боли толкова дни, на колкото си години, значи мен ще ме боли цели 25 дни...ах, ах!

Не че не плевих и садих на село с една ръка, ама това е- луд умора нЕма, само сА пОти!

Славе, съболезнования!

Фло, ти си една романтична приказна и романтична фея, благодаря!

Вчера имахме годишнина-  нашият брак навърши пълнолетие, цели 18! Обичам го тоя човек и туй то, няма какво повече да кажа!

Утре съм поканена на среща в МС. Ще говорим с другите майки за промените, които искаме за хората с увреждания. Предупредих, да не мият плочките, че обичам да  падам.

Сега отивам да чистя с една ръка и половина.
ПС още не мога да си закопчавам сутиена, въобще назад ръката е мисията невъзможна. ММ го закопчава и после сме една картинка с наместването на двете ми огромни красоти. аз викам: По-леко, деее, набутай ги хубаво навътре, че ме боли, деее, ох ама по-леко деее, много силно ги набутваш.....

# 206
Е Фло радвам се че макар и виртуално те познавам  и как хубаво описваш  живота.... Разплака ме..
Това е удоволствието от живота ,да се наслаждаваш и радваш на хубавите спомени,това което си постигнал в живота.
Обаче Валето веднага ме разсмя с това описание.Ама и моя  го закопчава мм,щото аз вече втора година първо едната, сега и дясната не мога да ги извия на зад.Та много добре ми е познато това.Ама при Валето ще мине и пак ще се радваме на красивата градинка и  пухкавите произведения.
Вале а на вас още  3 пъти по 18 ви пожелавам  и все така да се обичате .
Ма ко важното, че сте се прибрали в къщи и сте доволни от разходката.
Тук се заоблачи, прерося ,да видим дали ще има порой или не.

# 207
Фло, цветовете са точно такива, каквито са на снимките. Това е уникално красива страна, след всеки завой се открива различна гледка. Виждаш и БГ, и Тоскана, и Шотландия и т.н. Морските обитатели са тюленчета, а надписът се получава огледален, защото езерото е толкова чисто, че водите му са като огледало.

Вале, честито ви пълнолетие! Все така да се обичате и подкрепяте!

# 208
  • при късмета
Това чудо не е било, 2/3 от пишещите в темата сме с контузии. Трябва да прекръстим темата, ама аз няма да измислям заглавие, че с моя черен хумор Joy
Фло, как няма да ти хвалят презентациите
Смърфи, не знам как пропуснах снимките сутринта, но са уникални. Ако ме питат дали искам да разглеждам твои снимки или професионални на NG, винаги ще избера твоите. удряш в земята всякакви професионални фотографи. Имаш усет и не е само до това, което снимаш
Вале, честита годишнина! Още няколко пъти за пълнолетие да ги направите, все така в синхрон, любов и разбирателство!
Да ги разбиеш утре, не им давайте да дишат докато не постигнете своето.

Тук вече валя, с шефа излязохме уж за малко, да минем през апартамента на майка и да напазаруваме. По къси ръкави даже излязохме и двамата. Така заваля като се прибирахме, че се прибрахме без пазар. Промених плана за вечеря, ще пазарувам утре.

# 209
Благодаря за купата с берита, Лейди!
Фло, срам, не срам ще ти пусна адрес. Децата ми са на почти 13 и почти на 10. Сама може да пресметнеш в кой етап от моя живот съм...
Вале, Писе, купете си сутиени с предно закопчаване, де. А има и друг начин. Обличаш под сисите, закопчаваш от пред и после го въртиш, докато закопчаването отиде отзад,вдигаш презрамките и готово. Ей, с това обяснение на лесния  начин стигам до извода, че идеята ви е да се наместят красотите от мъжете ви! Давайте по вашия начин, тогава.
Да кажа, че се оплюнчих от менюто на Лейди! Искам от всичко!
Сега отивам да гледам красотите на Смърфи.

Общи условия

Активация на акаунт