За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 131
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Да, без рецепта е. Сега гледам са променили листовката и пише, че е за лица над 12 години. Но по мое време се ползваше точно за бебета, в абсолютно същия състав Rolling Eyes Ами маже се езикът, вътрешната страна на бузките и зърната на гърдите също, защото млечницата е гъбично заболяване и се разпространява и в млечните канали.

# 136
Само бял език не е задължително да е млечница. И аз бях самодиагностицирала бебето с млечница, че ѝ беше побеляло езичето в задната част. Нямаше друго, нямаше и дискомфорт. Говорих с педиатърката, взех Дактарин и след 3-4 дни нямаше ефект. Лекарката ми каза, че щом няма никакво повлияване, значи не е това. По някое време изчезна.

# 137
  • София
Аз давах Фунгостатин за млечницата.

# 138
Ами, тя и педиатърката само с оглеждане го диагностицира. Не трябва ли да се вземе и някаква микробиология, за да се види каква е бактерията все пак? То гъбички много видове има, а тя само с поглед каза "има гъбички". Да, наистина й е бял езика, но както казвате гъбичките се разпространяват и по зърната, и в млечните канали, пък аз никакъв дискомфорт нямам.

# 139
Да,в листовката пише за над 12г..Нашата лекарка като го изписа каза първоначално да не бързаме да го слагаме,а само ако се влоши и налепите се разпространят и по бузите от вътрешната страна.Той имаше по езика и устните.По принцип тя не обича да изписва лекарства ако не е много сериозно положението.Много бързо подейства.Слагахме няколко дни Дактарин и се оправи.

# 140
Аз, до колкото знам, млечицата е по езика и бузките и е като пресечено мляко.

# 141
При нас е само по езика и изобщо не прилича на нито едно от снимките, които намирам в интернет. Изглежда по-скоро като налеп по езика на възрастен, в началото си е розов и назад вече става бял.

# 142
  • Плевен
И ние бяхме, това не е млечница, поне според педиатърката. Аз мокрех марля с преварена вода и обирах налепа с пръст. Ако се обира не е млечница, а просто налеп от млякото. Може да даваш лъжичка вода след хранене.

# 143
И моята щерка беше така и според моята педиатърка не беше млечница. Посъветва ме след кърмене да и давам глътка вода да се измие устата. Моята госпожица обаче не пожела водата, та белият език се оправи от само себе си.

# 144
Моето дете пропи вода като му дадох чаша със сламка. Не че пие по много,но около 150мл изпива, а преди само се поливаше. На 9м го пробвах и веднаха схвана как става. Явно от другите накрайници му беше трудно.

# 145
Точно такъв налеп беше и при мойта дребна.

# 146
Колко време преди израстнат зъбките започват признаците? И какви са, освен нервност?

# 147
Моят се плюнчи и нервничи от както стана на 3 месеца.Лапа всичко и дъвче настървено.Мислех,че това са признаци но вече е на 7+ и още не виждам зъби.

# 148
Моята се плюнчи, киселее, пищи, обриви и избиха имаше 3 дни температура и още няма зъб. А 2-ма доктори ни казват, че е здрава и сигурно са зъби. Чакам го зъбчето, че е ужас, ако продължи пищенето още дълго време.

# 149
  • София
Седмица преди да избие първия зъб намали храненето и доста настървено гризеше всичко.

Общи условия

Активация на акаунт