За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 131
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Получих код за отстъпка -10лв за продуктите на MykiCare. Понеже няма да го използвам ще ви го споделя, не знам дали може да се използва повече от веднъж, така че, която мама види първо и й трябва, нека го използва. Кода е: Bebe10

Последна редакция: пн, 30 апр 2018, 16:01 от Анонимен

# 151
А след като избие зъб успокояват ли се, или са нервни докато избият всички предни...

# 152
  • София
Моето момче беше нервен докато избиха двата предни и се показаха на няколко милиметра. Цялата процедура отне около 3 седмици.

# 153
Не всяка нервност са зъби. Често всеки мрънкащ период се обяснява със зъби, но освен ако венците не са подути, търся друга причина.

# 154
А след като избие зъб успокояват ли се, или са нервни докато избият всички предни...

И мен този въпрос ме вълнува горещо. При нашето бебе е доста тежко положението. Изключително нервна е, неспокойна. Плаче често. Уви, почна да се буди и нощем. И то се буди с рев. Аз се стряскам, скачам.Буди се по 7,8 пъти... И тя и аз се мъчим  Sad
В чудо сме се видели..

# 155
  • София
На моето момиче ръцете са постоянно в устата и текат лиги, сякаш си има фабрика за производство, всички казват - зъби. Да ама венеца е спокоен и няма никъде подутини и побеляло. Та аз си мисля, че си е нещо нормално за съответните месеци.

# 156
  • Варна
Абсолютно нормално е. Лиги ще има, докато не поникнат зъбите, защото от една страна се развиват слюнчените жлези, от друга няма зъби да задържат слюнката. Но лигавенето само по себе си не значи, че са тръгнали зъби. Лапането на ръцете също - просто опознават света, започвайки от ръцете си.

# 157
Точно така, лигавенето не винаги значи, че са тръгнали зъби.
Малкия яко точи лиги, а има вече две зъбчета.

# 158
  • Стара Загора
Май докато не избият всички не се кротват, но критично е 2-3 дни преди да избие зъба, вече като венеца е надут и червен  и зъба се вижда, но не пробива. След като пробие се кротва малко, и след това пак с друг зъб.

# 159
Аз знам, че най-тежко е положението при първите зъби и после при кучешките. И все пак всичко си е индивидуално при всяко дете..

# 160
Добре, нещо не може ли да се дава за да не се мъчи детето.

# 161
  • София
Дентокинд таблетки давах в началото, ама после забравих. Аз много си уважавам Калгел, железен е!

Детето на кумовете изкара най-тежко кътниците.

# 162
И аз давам Дентокинд-таблетки не мисля, че има кой знае какъв ефект. Гелове има куп на пазара, но заради наличието на много слюнка, бързо се отмиват и ефектът е краткотраен, за момент-поне при нас.
За този Калгел четох във форума, че е добър, даже анкета имаше с още един гел, не помня името.

# 163
И аз давам Дентокинд вече 2.5-3 месеца, доволна съм. Много леко избиха първите зъбчета, само вечерта преди да се покажат беше с повечко рев. Имам и Дентокинд гел, но забравям да мажа и за ефект не мога да кажа има ли или не.

# 164
  • София
Калгел е с лидокаинов хидрохлорид, наистина обезболява. Дори моято устна изтръпва.

Общи условия

Активация на акаунт