За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 125
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
+1 за лидълските. Супер са за цената си и най-важното, поне за мен, не миришат.

Ползвал ли е някой Коликинд? Дъщеря ми не е имала колики и нямам никакъв опит. Бебчо още няма, но се чудя дали да не взема да му давам. Хомеопатично е, не вярвам да навреди. 🤔

Аз ползвах докато малката имаше колики, редувах го с Колийф. Сега дори пак имам едно шишенце в аптечката и давам от дъжд на вятър, ако има лек дискомфорт, въпреки, че вече навърши 2 години. Примерно ако е хапнала някакво вариво и има леки газове.

# 181
  • София
Мами на някоя от вас бебчето да е с къса юздичка под езика? Ако да какво предприехте?
Говорете с педиатъра.

(При моите деца нямаше проблем.)
Аз съм била с къса юздичка. Препоръчали са операция, но майка ми не се е съгласила. Операцията представлявала "цепване на юздичката".
С храненето не съм имала проблем. Казвали са, че няма да мога да казвам буквата "р". Не мога да я казвам.
При напълно отворена уста не мога да си докосна горните зъби с език.

# 182
Ох, колики Cry като се сетя и ми се плаче.
При нас в началото бяха много леки и нищо не давах. После станаха зверски - зоста неща давах, купувани от тук и от чужбина , нищо не помогна, за съжаление....
Дано да ви пропуснат и този път.

# 183
И аз се моля да ни пропуснат. Ще взема една опаковка да имам. Мисля да пия лактогонен чай, има копър и анасон би подействало добрв на стомахчето, само че мляко имам, ако стане още повече не знам какво ще правя. 😆

# 184
Аз също купувам на Лидл памперсите. Много са тънки и хубави
Аз давах Лефакс/ Лефаксин за коликите

# 185
  • Пловдив
Момичета как да давам Омни биотик Панда? Бебка е на 2м и половина. На кърма е. Мога ли да се изцеждам и да го разтворя в кърмата?

# 186
  • София
Гери, точно така го давах и аз.

# 187
При нас също коликите бяха зверски,Коликинд понякога го облекчаваше,друг път-нищо не помагаше.

Накрая му давах само Колийф ,даже ми остана от него

# 188
  • Германия
Мами на някоя от вас бебчето да е с къса юздичка под езика? Ако да какво предприехте?

Моето беше с къса юздичка. На 4-тия ден още отидохме да й я кръцнат - всичко мина за няколко секунди, тя даже май и не плака. Веднага след това й дадох да суче и повече не съм я мислила.

# 189
Как обличате бебчетата през нощта?

# 190
  • Пловдив
Аз току що я изкъпах и обляках с боди с дълъг ръкав, панталонки и чорапки.

# 191
Аз ей сега сложих малкия в леглото след вечерната баня, облечен с боди с къс ръкав и чорапки.

# 192
С боди с дълъг ръкав и в чувалче, плътно колкото чаршаф, т.е. съвсем леко.
Мятам отгоре и чаршафче, но след максимум 10 минути го е запокитил някъде из кошарата.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 21:21 от Анонимен

# 193
  • Варна
Аз го обличам с ромпър/гащеризон с дълъг ръкав. Завит е от гърдите надолу с тънъко памучно одеялце  с дупчици в плетката.
Какъв репелент срещу комари и кърлежи препоръчвате за бебе на 5 месеца?

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 08:34 от Priqtelka

# 194
Боди с дълъг ръкав и ританки/панталон с чорапки, които изчезват при някое от трите нощни кърмения. Отгоре тънко одеалце.

Общи условия

Активация на акаунт