За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 110
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
  • Стара Загора
Ако не кърми според мен е добре да пробва с биберон. Вродено им е на децата да се успокояват със сукане.

# 286
Аз умишлено давам биба.Предпочитам биба отколкото да лапа и дъвче всичко наоколо.Ръцете нон стоп са в устата,с такава ожесточеност си дъвче пръстите,че по едно време кокълчетата му бяха разранени.Като беше по-малък я давах за успокоение,сега от съображение.

# 287
  • Германия
Биберон не съм предлагала, и на мен като при Круела не ми харесва да гледам големи деца с биберони. Лично мнение, не ми харесва и малки бебета с биберони да виждам - все едно им е тикнат в устата да им я запуши да не писукат много.

Дъщеря ми е на 14 месеца, биберон не е помирисвала до сега, не си смуче и палеца. Така бях решила още преди да се роди. От познатите ми аз май единствена не съм давала, но като съм виждала деца на по 3,5г пристрастени към биберона просто не исках да си причинявам подобно нещо.

Иначе си има и ползи от даването на биберон, доказано е и не твърдя обратното. Но е важно да се махне преди годинката и да се дава най-вече вечер и през нощта, по-малко през деня. Така поне съм чела...

# 288
Знаете ли дали високо ТСХ и ниско т4 повлияват по някакъв начин на бебето чрез кърмата?

# 289
На бебето не, само на теб!

# 290
Биберон не съм предлагала, и на мен като при Круела не ми харесва да гледам големи деца с биберони. Лично мнение, не ми харесва и малки бебета с биберони да виждам - все едно им е тикнат в устата да им я запуши да не писукат много.

Понякога си се ползва точно за захапване на устата. Моя основно така се успокоява. Не знам как ще я махам , но на този етап това ми е спасението в много случаи. Макар и да изглеждам като мързелива майка , която не може да се справи с детето си

# 291
  • Варна
Хормоните трябва да се поддържат в норма. Копирам:
"Връзката между дисбаланс на хормоните на щитовидната жлеза и кърменето е известна отдавна. Както хипо-, така и хиперфункцията на щитовидната жлеза може да доведат до недостатъчно производство на кърма. Затова е особено важно кърмачката да поддържа нормални нива на тези хормони. Медикаментите, които се използват за регулиране на хормоните на щитовидната жлеза, не са противопоказание за кърмене. Целта им е да се постигнат нормални нива на хормоните в организма на жената – а нормални нива на хормоните няма как да навредят на кърмачето."

# 292
Аз проявих хипофункция като забременях, а преди това всичко беше в норма. Пиех Еутирокс през бременността и тъй като преди това не го пиех ендокринолога ме посъветва да го спра след раждането и 45 дни след раждането да проверя нивата на хормоните. Е, ето, че пак съм с хипофункция и е още по-зле даже... Четох и аз, че може да повлияе на кърмата, но за сега всичко е наред, слава богу. Ще се чуя с ендокринолога възможно най-скоро.

# 293
  • Варна
Аз съм с Хашимото/хипофункция/ и се следя постоянно. След бременността нивата ми на тсх са просто прекрасни както никога , закъснях с контролата след нея, кърмя без проблем. Но е хубаво веднага да се коригира дозата и да се правят контроли. Дано няма проблеми с кърмата!

# 294
Ние имаме следния проблем: от около два месеца е голям зор това заспиване. Върти се, гърчи се, сяда, ляга.. все едно не знае какво му се прави. И така по половин час преди нощното спане... не е гладен, с чист памперс, сложено лекарство за зъби което му действа. Дори и на ръце продължава с това гърчене като червей... отстрани ми изглежда всякаш не знае как да заспи.

# 295
И нашия така се гърчи. Заспива само като гушка обиколниците или се е захлюпил с тях.
Отначало се ядосвах, но щом го успокоява..търпя.

# 296
  • Варна
И  при нас така, сякаш не може да заспи сам, започва да буйства и определено иска с нещо да му е покрито лицето. Или си забива лицето в обиколника, или в плюшена топка/зайче, но най-вече се успокоява с ръката ми върху лицето му, сам си я слага там. Няколко мои приятелки споделиха, че и техните деца са заспивали само с ръка на лицето. Та слагам ръка на лицето, галя го, целувам го, плюшените неща отстрани да подпират бузката и се успокоява, заспива.  После разкарвам всичко от леглото, да не се задуши. Усети ли нервност, става по-зле, та се въоръжавам с търпение и спокойствие, то почти стана ритуал и заспива сравнително лесно така вече.

# 297
Аз снощи бях сама и го оставих да спи при мен, на половината на мм. Отдавна не беше спал толкова спокойно и дълго.
Залъгалка и моето не ползва. Предлагала съм, но покрай сукането забрави как се засмуква биберон и само го дъвчеше (чешеше венците).

# 298
А на светната лампа ли приспивате, защото моята от сега, ако не й изгася лампата няма да се сети, че е време за сън и трудно заспива?

# 299
Ние сме с една малка лед лампа от Джъмбо.Свети много приглушено и дечко спи на нейната светлина.

Общи условия

Активация на акаунт