За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 110
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
Малкия повръщаше от бибата и беше без до 4.5 месеца. Тогава го затормозиха зъбките и я просмука. Сега постоянно я търси, как ще го отучвам, не знам.

# 271
Кога започвате да давате биба?(залъгалка)

Аз се опитах още в родилното, защото една вечер се скъса от рев, но тя и до ден днешен не знае как да я смуче. След като прочетох някои неща за кърменето разбрах, че е било грешка. Ако кърмиш не те съветвам да я объркваш с биба сега. Предложи я след като свикне с гърдата. Поне след 2 седмици.

# 272
  • Варна
съгласна съм с последното. Ако искаш да кърмиш успешно по-добре не бързай със залъгалката, ако сте на АМ може да я пробваш по всяко време.

# 273
  • София
От родилното е с биба. Моят син е пристрастен.

# 274
  • София
Герда мисля писа, че няма да кърми.
Аз на синът ми към две глдини и нещо я махнахме бибата Simple Smile

# 275
  • Варна
Е, значи няма никакъв проблем да пробва дали ще се хареса.

# 276
Миднайт,
Как я махнахте?
Аз мисля като излезнат последните три зъба да се пробвам вече да я разкарам.

# 277
  • София
Може спокойно да се дава биберон още от първите дни. Аз пробвах два пъти да дам към първия месец, но не пожела и я изплю. Реших, че няма нужда от залъгалки и до сега не е била с такава. Аз много се радвам, защото не ми допада гледката на ходещо дете с биберон. Това си е лично мое мнение и не искам никой да се засяга.

# 278
  • София
Лайк първо пт дъвкане със зъбите му се беше сцепила и аз я резнах. Не му хареса, но продължи. След няколко дни отрязах още малко и то така, че да е неудобно да захапе и той сам я хвърли.
Иначе не съм опитвала преди това:)
Не ми е било драма , че е с биба, не насилвам за нищо.

# 279
Мерси, Миднайт! Simple Smile
Моята госпожица е толкова своенравна, че нищо не става насила при нея, така че ако не е готова, ще си смуче още. Simple Smile

# 280
  • София
О да да разбира се. Няма нужда от такива неща.Ще узрее и за този момент.Simple Smile

# 281
Момичета, как стои въпросът с кашите, при захранване. Информативно, питам. Всяка различна каша се въвежда по-малко като при зеленчуците или?

# 282
Радвайте се, по-добре с биба отколкото с пръст. После и трудно да се откаже поне не е толкова вредно. Пръстче е много по-вредно за захапката отколкото биба, която все пак има ортодонстка форма. Аз се боря да го науча на биба само и само да не си смуче пръста. Сега съжалявам, че не му дадох в родилното веднага на първи ден, но понеже и аз се притеснявах за кърменето и предложих чак към 20ти и не се прие та чак досега така.

# 283
  • Варна
всяка нова съставка се въвежда отделно, все едно дали в каша, пюре, крем, бисквита и т.н. Четеш съдържанието и преценяваш. Като дадеш оризова каша това означава, че си въвела ориза, а не че си въвела кашите.

# 284
  • Стара Загора
Ако не кърми според мен е добре да пробва с биберон. Вродено им е на децата да се успокояват със сукане.

Общи условия

Активация на акаунт