За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 112
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Верче - 36,9 може да не считаш за Т. Може бебети да е плакало, играло или напъвало се, вследствие на което да е по-загрято. Има значение и колко е облечено и на каква Т е в стаята.
Аз антипиретици давам над 38,5. Бих търсила спешен само ако в рамките на час от даването не свали. За Токуда съм с лошо впечатление, но от преди 2 години, сега не знам дали персонала е друг, едва ли. Бих си завела детето в Здраве, Първа ДКК или Пирогов.

# 256
  • София
Нормално е да вдига температура след хранене, при плач. Бих потърсила помощ след 38 - 1 ДКК, Здравето.

За млечницата - Фунгостатин/Дактрин. Със сода за мен е извращение.

# 257
За млечницата - Фунгостатин/Дактрин. Със сода за мен е извращение.

Е, да, и аз така си мисля, но тъпата ми педиатърка (без извинение) вчера й звънях да я питам с какво друго мога да я мажа, че това нейното, дето ни изписа не помогна и тя вместо да ми каже какво да ида да си купя започна да ми се нахвърля как не съм го слагала правилно и редовно, което не е вярно, и да изчакаме до консултацията другата седмица тя да го види... Сега, ако взема нещо на моя глава ще вземе да ме упреква и в това..
Кажете ми знам, че другия месец може да си сменя педиатъра, но от този месец ли трябва да я предупредя?

# 258
За млечицата капех с Фунгостатина приблизително една седмица някъде.Имаше малко и след това,но се изчисти.И със содата знам,че може,но не ми се ровеше из устата на бебето.

# 259
Благодаря ви Hug Hug

# 260
Ми аз и без това й рових в устата с тоя боклук, дето ни изписа...

# 261
Няма нужда да предупреждавате настоящия личен лекар. Направо отивате при новия и се записвате.

# 262
  • Варна
Относно температурата в периода на ваксините бях попитала педиатърката коя температура е опасна и кога да дам Панадол. Тя каза, че до 37 под мишница измерена е ок.  При 37.5 и нагоре детето не се чувства добре и да дам Панадол. Вдигна до 37.5, нищо не дадох и беше добре. Но при вирус все още не съм обсъждала.

# 263
От каква възраст на бебето има смисъл да си вземем активна гимнастика? Тя на земята ли се слага?

# 264
Кога започвате да давате биба?(залъгалка)

# 265
  • Варна
На нас активна гимнастика ни подариха на около 2 месеца и половина. И аз се чудих много преди това трябва ли ни. Някои приятелки са минали и без нея. Но синът ми я хареса, слагам я в средата на спалнята (матракът ни е сравнително твърд) и там си играе, като след третия месец съвсем я оцени, разнообразява се по 10-15 минути на нея. Simple Smile Нашата е на Лорели, отначало не стигаше играчките, те са на 5 места с рингове, направих ги на 2 точки и сложих няколко ринга на 1 играчка, за да може да ги стига. Сега е почти на 5 месеца и понякога си играе до 30-40 минути преди да му омръзне. Слагам го и по коремче на нея, за да има площ да се обръща.
Залъгалка много не исках да давам, но пробвах още от болницата, понеже заспиваше само на гърда и се събуждаше щом го махнех от нея. Но я плюеше с ужасни гримаси, но след 20 ден, когато се обостриха коликите, започна да я приема и му помагаше да заспива, че беше някакъв ад. Сега я давам, когато се разхленчи и когато трудно заспива, определено се успокоява. Много се надявам да не се привърже трайно, използвам я рядко през деня.

# 266
  • София
Кога започвате да давате биба?(залъгалка)
Аз от родилното и на двете деца, но бяха едри . Една акушерка ми каза от 20- ия ден иначе се уморявали. Не я послушах де:)

# 267
Аз залъгалка дадох в родилното, че първата вечер ми скъса нервите и реших втората да не си го причинявам отново ивъпреки волята ми му я дадох.
Ние го слагахме на активна гимнастика от много малък , но той заспиваше на нея. Едва към 4тия месец вече си влезе в употреба.

# 268
На 3 месеца ни подариха активна гинмастика.Аз я слагах на леглото с спалнята.Към 6-7 месец дечко вече загуби интерес към нея.
Герда,биба давам още от родилното.Моят откакто се е родил е с биба.

# 269
И моя е постоянно с биба..Как ще я махам, идея нямам Sad
Сам си я слага. В леглото я намира и си я слага, в количката ако му я извадя от устата си я намира на държача и си я слага сам..

Общи условия

Активация на акаунт