За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 101
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,
Бебето ми е на 3 месеца. От вчера лицето и вратлето му се обсипаха със ситни пъпчици. На места са зачервени, но според мен е от това, че търка в лицето си всичко, което хване - завивки, играчки... възможно ли е обривът да е от топлото време? По принцип не му харесва жегата и доста се поти. Стоим на “хладно” вкъщи следобедите, но температурата в нас не пада под 26 градуса вече. Освен това има проблем с изхождането От известно време. Успява по веднъж на ден, но с много усилие и консистенцията е доста суха и с неприятна миризма, както и газовете. Давам му сироп Лактулоза вече 7 ден, по препоръка на личната, ефект не забелязвам. Изцяло на Фризовом е. Чудя се дали пъпките имат нещо общо с това, тъй като аз лично като имам подобни проблеми веднага се опъпчвам.
Да не е от претопляне...

# 316
Нормално ли ли е да има дни, в които изобщо да не ми се занимава с бебето? Вчера бях толкова изморена, че го оставих да се самозабавлява доколкото е възможно през деня. Не ми беше ни до масажи, ни до гимнастика, ни до говорене, гъделичкане и т.н., а след като се разкиселя на рразходката се прибрахме и предварително. Баща му ми  помага, но вечер на бебето ли да обърне внимание, на къщата ли...Бебо почти не спи през деня или много трудно заспива,
а нощем след нощното хранене, заспива пак много неспокойно и трябва да го люшкам много време и идва почти време за следващото хранене. Понякога съм изтощена и в такива дни имам чувството, че не му обръщам достатъчно внимание Disappointed Relieved

# 317
  • Варна
Естествено, че е нормално. На всеки се случва, човек си, а не машина. Всички сме минали през това.

# 318
Моето се забавлява само по 10-15 мин  най-много след хапване и то не всеки път. Понякога заспива след хранене. Вчера например проспа почти целия ден, кърмих го в просъница. Обаче съм залепена за него. Сам не може да спи през деня. Вечерно време като заспи аз почвам да бръмча  с помпите до 24ч и после лягам. Каквото успея да свърша в промеждутъка между цеденетата / цедя на всеки час по 20 мин/, свърша, каквото не.... оставям за утре и така.

# 319
  • Стара Загора
Нормално ли ли е да има дни, в които изобщо да не ми се занимава с бебето? Вчера бях толкова изморена, че го оставих да се самозабавлява доколкото е възможно през деня. Не ми беше ни до масажи, ни до гимнастика, ни до говорене, гъделичкане и т.н., а след като се разкиселя на рразходката се прибрахме и предварително. Баща му ми  помага, но вечер на бебето ли да обърне внимание, на къщата ли...Бебо почти не спи през деня или много трудно заспива,
а нощем след нощното хранене, заспива пак много неспокойно и трябва да го люшкам много време и идва почти време за следващото хранене. Понякога съм изтощена и в такива дни имам чувството, че не му обръщам достатъчно внимание Disappointed Relieved

Нормално е, и аз къде съм масажирала, къде не.
Сега на моменти ми е гузно, че не го оставям повече на земята да си играе, а сме все навън, че да мога да си почина аз Grinning

# 320
Има дни, в които не ми се занимава, но той си иска внимание. Хубаво е, че като малък го оставях да си играе сам и свикна да има време за самоигра. Понякога като се вкисне много го знам, че иска да го оставя в кошарата и да си се врътка сам.
Ама понякога, когато заспи преди къпане си е подарък за нас и ние да си починем Simple Smile

# 321
  • Велико Търново
Моля ви за съвет и мнение - бебето ми е на почти 3 месеца и отказва да се храни от няколко дни. Щом започне да яде, започва и да плаче и изяжда малко и спира. Четох предишни теми, но там мнения че това са колики, а според мен категорично не се дължи на колики това състояние - не се свива, не плаче по друго време освен когато се храни.
Вчера  покашляше леко, съвсем леко и днес това вече отшумя ( възможно е и аз да съм го гледала под лупа) . Няма температура, ака по 2/3 пъти на ден. Има и хранения от по 130гр, т.е. изяжда цялото количество АМ което му направя, но това е само на две от храненията. Общо сумарно за деня изяжда около 500 мл но с много рев, повръща след хранене понякога по малко, понякога повече ( явно че съм ги хранила против волята му когато е повече) а има и случаи когато не връща. На  какво мислите че може да се дължи това състояние?

# 322
  • Стара Загора
Защо темата за ЗВБ е заключена?

# 323
Да не би да го боли гърлото и да изпитва дискомфорт като преглъща?

# 324
Моля ви за съвет и мнение - бебето ми е на почти 3 месеца и отказва да се храни от няколко дни. Щом започне да яде, започва и да плаче и изяжда малко и спира. Четох предишни теми, но там мнения че това са колики, а според мен категорично не се дължи на колики това състояние - не се свива, не плаче по друго време освен когато се храни.
Вчера  покашляше леко, съвсем леко и днес това вече отшумя ( възможно е и аз да съм го гледала под лупа) . Няма температура, ака по 2/3 пъти на ден. Има и хранения от по 130гр, т.е. изяжда цялото количество АМ което му направя, но това е само на две от храненията. Общо сумарно за деня изяжда около 500 мл но с много рев, повръща след хранене понякога по малко, понякога повече ( явно че съм ги хранила против волята му когато е повече) а има и случаи когато не връща. На  какво мислите че може да се дължи това състояние?
Дали не е ГЕР (Гастроезофагеален рефлукс)? 🤔Има някои симптоми.. Но чак сега да се проявява?

# 325
  • Велико Търново
Иска ми се да не е рефлукс, но има някои от симптомите...
И аз си мисля че може да е гърлото...
Третото ми съмнение са зъби, въпреки че е рано за тях, но вече и аз незнам какво да си мисля...

# 326
И на мен ми звучи като рефлукс. Да пробвате да смените млякото със специално такова освен?

# 327
Възможно е да са колики,афти,да го боли гърлото или да е запушен носа и затова да не може да суче от шишето.

# 328
Иска ми се да не е рефлукс, но има някои от симптомите...
И аз си мисля че може да е гърлото...
Третото ми съмнение са зъби, въпреки че е рано за тях, но вече и аз незнам какво да си мисля...

Може и зъби да са. Моите са израснали на 3тия месец. Лекар най-добре ще каже какво му е. ✌

# 329
  • Велико Търново
Сега чакам пред кабинета на педиатърката и ще пиша по късно като каже какво му е според нея

Общи условия

Активация на акаунт