За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 069
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
  • Германия
За големите покупки след годинката: зависи с какво място разполагат а и какво искате да купите за детето... нашите по-големи покупки бяха: столче за кола, детската кухня от ИКЕА, количка за бутане с крачета. Това, което бих купила още, но нямам място в момента: малка масичка с 2 столчета, басейн с топки(не знам в БГ как му се казва), нещо като паркур с препятсвия за катерене и промушване. В момента не се сещам за друго, но и аз гледам да не се затрупване с излишни неща

# 451
Имунизационният паспорт откъде го купувате?

при нас е отделно. В книжарницата се продава отделно картнон това е голяма книга а имунизационният паспорт е мъничко тефтерче, което си е само за имунизациите. попитай педиатърката си, при нас са две отделни неща. Едното е само и единствено за имунизациите.

# 452
Горният пост за кухнята ме подсети, че за момчета има подобни “станции” - много яки работилнички.

# 453
  • София
За моят син най-голямата забава бяха камиончетата за бутане с крака (по едно време имахме две) и тротинетката.
Сбърках с тротинетката обаче. Трябваше да му взема баланс колело.

# 454
Ние подарихме на наши приятели за кръщенето на детето на 1.6 г. баланс колело, но още не му е интересно. Но кака му, която е на 4 , му се кефи Simple Smile

# 455
Момичета, бебо е на 2 месеца. До кога ще ме ползва за биберон? По един час виси на гърдата ми вечер, за да може да заспи. През деня също само така се успива. Давах 3 различни залъгалки, но не знае как да ги смуче. Отваря си широко устата все едно да захапе гърда, бибата й пада от устата и се започва един истеричен рев, защото не може сама да си я намери и трябва да дойда пак да я дам... Смуче 2 мин и пак същото.

# 456
  • Варна
1 година и половина е мнооого рано за баланс колело Simple Smile Към 2,5 - 3 ще му стане интересно. На 1 и половина е точно време за кракомобил. Тротинетката си е тротинетка, тя не е аналог на другите. Моят син караше и трите като най-късно подкара баланса - на близо 3 години, тротинетка подкара на 2.

# 457
  • Стара Загора
Момичета, бебо е на 2 месеца. До кога ще ме ползва за биберон?
Докато има нужда, в един момент спира, като почнат зъби пак понякога го правят. Нормални неща са това, минават, кърми си легнала, чети си книжка, цъкай си на телефона.

# 458
Здравейте,
Момченцето ми е на 4 месеца. Изцяло и само на кърма. Не пие вода. Днес е шести ден с разтройство - течно, не е със златист цвят, а с някакъв тъмен и миризмата е различна...вече не е хубава Simple Smile) Изходжа се по 5-6 пъти, като повечето са воднисти, които попиват в памперса. Прави го дори и вечер, докато спи, което за него не е нормално, тъй като той спря да ака нощем още, като беше на 1 месец. Няколко нощи се буди с плач и го чувам, как се изпръцква и се бълбука нещо в памперса и заспива. Общо взето след всяко кърмене започва да пръцка и да изкарва течно (на поискване сме, няма график). Почти от раждането му давам Био Гая и сега продължавам, но не се повлиява. Спряла съм вигантола.
Още малко предистория: на 4.5.18 му бихме третата ваксина мускулно и втора доза ротарикс. За пръв път направи реакция - температурка и втвърдяване на мястото на убождането. Не съм давала Панадол, тъй като температурата не стигна 38'....и незнам, дали ваксините могат да имат нещо общо, но от 8.5.18 та до сега е с разтройството. Обадих се на педаиатърката и тя каза, че няма как да е от ваксините. Каза ми аз да спазвам строга диета (ориз, картофи, банани, ябълки и т.н.). От 3 дни я спазвам и няма разлика.
Пробвах да му давам и Дентокинд няколко дни, хем заради дразнението на венците, хем защото пише, че става и за чревни разтройства, но го спрях, защото после прочетох че съдържа лактоза....пък да не се окаже, че лактозата му действа така....
Температурата му е м/у 37.1 и 37.4, за която и педиатърката, каза че не е проблем. Има си тонус, играе си, усмихва се...само като го заболи и прописква жално...
Притеснява ме, че продължава толкова време....настинка ли е, вирус ли е, инфекция, реакция от нещо, което аз съм яла ли??? Трябва ли да правим изследвания? Какви и къде....във вторник 15.5.18 сме на обичайната консултация и пак ще говоря с педиатърката, но все пак ми се иска и вие да ми помогнете с някаква посока на действие. Благодаря ви предварително.

# 459
  • Стара Загора
Така като ми звучи може да са започнали зъбите, и малкия имаше разстройство от тях по едно време.

# 460
  • Плевен
И мен ме ползваше за биберон, въпреки че кърма почти нямах. Сам се отказа, защото тя спря. Преди това не заспиваше без да суче. Сега на мен ми липсва повече от на него май. Предлагах бибка, както ме посъветва една майка тук, гушвам го като за кърмене и му я давам. Отначало не искаше , но свикна. Сега я ползва от време на време. Но щом имаш кърма радвай се и му давай да суче, а ти си намери занимание през това време.

# 461
Един ден с разтройство е възможна странична реакция от ротарикса, обаче не и 5-6 дни. Отиди на лекар и поискай да направят изследвания за инфекция.

# 462
Синът ми е на 3 седмици. Пъпчето се е прибрало вече навътре. Според вас мога ли да го мокря? След като падна, педиатърът каза да не го мокря още, но не уточни колко време. На преглед е след седмица чак, а вече ми омръзна с това пазене...

# 463
  • София
Изчаках два дни след като падна пъпа и си го мокрех.

# 464
Пъпчето на дъщеря ми падна на 6ти ден сутрнта и си мокрех по време на къпане. Пазех разбира се, не съм наливала директно вода, но не съм и внимавала да не попадне и капчица. Слагах спирт до едно известно време...

Общи условия

Активация на акаунт