За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 144
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, препоръчайте ми някакъв пробиотик? Проблемът не ни е точно запек,изхожда си се ,но с много напъване преди това. Единият ден три-четири пъти,другият-един..
Благодаря Simple Smile

# 91
Момичета, двамата със сина ми бяхме хремави. Пръсках със Стеримар и дърпах сополите, но сега се появи суха кашлица. Давам Стодал, но не мисля, че има ефект. Какъв чай мога да давам? На 6 месеца е. Майка ми предлага да му направя компрес с мед на вратлето,но ме е страх.

Моят съвет е да отидете на лекар и да не експериментирате с домашни лекове.
Моята бебка на 6 мес. за два дни направи гнойна ангина, и аз и лекарката бяхме супер учудени от бързината на развитие... При вас е друго де, но мисълта ми е, че при толкова малко бебе трябва да се ходи бързо на лекар.
Успех и дано ви мине бързо!
Благодаря! Ходихме на лекар..гърдите са чисти и гърлото не е зачервено. От хремата било. Гледам венеца отдолу белее, та явно ще е зъбче.

# 92
Момичета, забелязвам, че бебка си лежи повече на лявата страна на главата, дори като я сложа на дясната тя се завърта наляво пак. Само през нощта като заспи дълбоко мога да я сложа надясно и да не се завърти с часове. Притеснително ли е това?

# 93
И моето дете е така - само на ляво.

# 94
И моето. Питахме педиатъра, каза че не е нещо притеснително, но да го стимулираме като му оставяме ограчки отдясно, ние стоим отдясно и т.н.

# 95
И моето е в кюпа със стоенето и спането наляво. Едва от няколки дни започна и надясно да спи.

Да питам и тук. Как ви се вижда даването на попара в 7 месец ? Много ми е рано, а д-рът каза да започвам сутрин да давам. И с какви сухари ? Всички са със захар...Въвела съм зеленчуци, плодове, жълтък и месо. Каши няма да давам въобще, понеже малкия върви доста едър и било безсмислено да го надувам излишно.

# 96
Благодаря за отговорите, явно не сме само ние така..
Almond, аз я държа почти винаги глава в лявата ми ръка, така че да се обърне към мен, но не гледа си наляво пак. А по играчки хич не се заглежда.

Още един глупав въпрос да задам аз.. Беба почти стана на два месеца и понеже се роди в мартенския студ сега се бия в главата и се чудя кога да започна да я обличам с къс ръкав и къси панталонки?

# 97
Ами, моят син вчера беше по къс ръкав и къси панталони. Направо бях на път да го оставя само по боди с къс ръкав. Не се дишаше. Дори и под чадърите. Но може би ако беше роден толкова скоро и аз щях да съм предпазлива. Той е на 6месеца и половина

# 98
Балала дори и да храниш със шише, върти позата - ту в едната ръка, ту в другата. На тази възраст е по-безопасно да спят по гръб. Синът ми едва на 6,5м почна сам да се намества да спи настрани.

# 99
Ами, моят син вчера беше по къс ръкав и къси панталони. Направо бях на път да го оставя само по боди с къс ръкав. Не се дишаше. Дори и под чадърите. Но може би ако беше роден толкова скоро и аз щях да съм предпазлива. Той е на 6месеца и половина

Така е, но пък от друга страна ме е страх да не я претопля и си викам по-добре настинка, отколкото претопляне.. Поне за вкъщи се чудя дали да не я оставям по къс ръкав навън ще е в количката и мога да я завия, ако се наложи.

Малдини, тя по гръб спи, но главата е на лявата страна (само главата).

# 100
На мен обличането сега ми е проблем. Хем е жега, хем бебето е на почти месеца и като че ми е рано да е по къс ръкав Thinking
Обличам с боди  с дълъг ръкав и понякога ги навивам към лактите, тънко панталонче и чорапки. Завивам ако заспи. Ние обаче не излизаме в най-големите горещини. Сутрин и/или следобяд и гледам да сме на сянка. Пред блока имаме дебела сянка и става и течение.

# 101
И ние пропускаме часовете с най-големите горещини. А сутрин и привечер и аз се замислям как да го обличам ама май не ми е за къс ръкав още.

# 102
Аз у дома го оставям само по едно много леко боди. Цял ден е бил с дрехи в количката и за тоа го оставям на воля.
В количката е завет, имайте го предвид, макар, че аз доста време не го вярвах Simple Smile Обличам го със суитчър и ако стане топло го махам. Доста време ми трябваше да се пречупя да мина на къс ръкав, ама то не се диша на моменти.

# 103
И това го има, но ето след малко излизаме , а е 15 градусса, докато се върнем да е станало максимум 20. И аз излизам също по дълъг ръкав. Но пък за следобедната разходка мога да го пробвсм евентиално по къс. Тогава е по-топло.

# 104
Моята е на 4 месеца и ми се струва рано по къс ръкав да е. Като е топло боди с дълъг ръкав и едно панталонче. Като заспи мятам една завивчица.
Мен ме е страх повече от изстинка отколкото от претопляне.

Общи условия

Активация на акаунт