За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 002
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Персона - на мен ми се струва страшно много месото, още повече за толкова малко дете. Мисля, че в началото давах по 10-15 грама, месец след захранването с месо по 30, едва след годинката увеличих количеството.

Моето момче днес за пръв път яде от ДК. Някак си ми е странно, бях свикнала да готвя по 4 манджи за 2 дни.  В градинатс обаче нали от ДК взимат, та реших да го пробвам. Тия дни по принцип няма апетит, но супата беше вкусна, даже го подядох.

От днес сутринта обаче е с висока Т и подути лимфни възли в косата, което според педиатъра е розеола. Предупреди ме за Т и в събота ще го водв на контрола, пък да видим. Изчетох де що има за тая розеола и за гърчове от Т, свят ми се изви. Вирус било, как обаче и откъде, изобщо не мога да вържа.

# 76
фокси, много благодаря, а какви пропорции трябва да се спазват между зеленчуци и месо? ще намалим месото, тогава, явно се изхвърлям. Вие откъде четете за рецепти за пюренца? А колко зеленчуци към това месо му даваше на сина ти? Плаче ми се с това захранване, всеки ден  нови страхове и притеснения на хоризонта. А и не смея да си слушам педиатърката на 100%, тя ми идва много авантюристична.

кураж и бързо безпроблемно оздравяване на детенцето ти!

# 77
И според мен е много месото. Към 20-ина грама слагам. Останалото зеленчук.

# 78
Ей как се радвам, че кърмя. Така няма как да ми развиват теории, че яде много или малко, въпреки, че бебо май леко се освинва с яденето на пюрета.

# 79
малдини, да по-естествено е, определено. ама и там има какво да обмисля човек.

и ние едрички вървим --8. 600 кг и 73 см, в гривнички, диплички, тръпчинки. порязява ме, че има сланинки на прасците и предлактите...

# 80
Persona - на пюре от 100 гр не бих сложила повече от 10-15 гр месо. Синът ми от днес е на кухня, в пилешката супа има 25% месо, което на порция от 300 гр е около 90 гр, но той е 2 годишен. Рецепти за пюрета не съм чела, въвеждах много бавно всичко и комбинирах различни въведени неща, като съобразявах да не са прекалено запичащи или пък разхлабващи. И при въвеждането ги редувах така. Като въведох 9-10 зеленчука, което при мен е отнело около 2 месеца въведох месо, после и жълтък. Горе-долу на 9 месеца май сам си замести обяда, количеството според всички беше грандиозно, около 280-290 гр, но той си вървеше едро дете. След това към обяда прибавих ориз и поетапно след въвеждането му въвеждах няколко разхлабващи плода, после елда, киноа, амарант и царевица и с тях замествах следобедната закуска. Около годинката въведох масло, сирене и кисело мляко. След тях започнах въвеждането на глутен със сутрешната закуска. Вечерята сам си я замести около годинка и 5-6 месеца, само млякото не стигаше и плачеше. АМ за заспиване пиеше до преди 2 месеца, сам се отказа от него. Аз съм въвеждала всеки продукт за по 7 дни, рядко нвкои за 5. Глутена даже два пъти го въвеждах, защото след първото въвеждане се усъмних, че детето може да има непоносимост, спрях го за месец, не видях промяна, но все пак го въвеждах по стандартната схема от един месец. Не твърдя, че е правилно, за мен това е бил правилния подход.

Благодаря ти за пожеланията за момченцето ми, и аз се надявам да се оправи бързо.

# 81
Момичета, знам, че въпроса ми не е на място, но да попитам дали е възможно да се скъса от напъване (запек) шев на епизиотомия, който вече е зараснал преди месец?

# 82
И на мен ми е много замотано с товя захранване. Ето един линк, в който има примерна схема и ориентировъчни количества. Не съм спазвала точно тази схема, но е полезно да се види, за месото пишедо доатигане на 20гр. Макар че аз го въвеждам с готови пюрета, а там в никакъв случай няма толкова.               https://www.namama.bg/article/zahranvane/               

# 83
Момичета, двамата със сина ми бяхме хремави. Пръсках със Стеримар и дърпах сополите, но сега се появи суха кашлица. Давам Стодал, но не мисля, че има ефект. Какъв чай мога да давам? На 6 месеца е. Майка ми предлага да му направя компрес с мед на вратлето,но ме е страх.

# 84
  • Варна
Момичета, знам, че въпроса ми не е на място, но да попитам дали е възможно да се скъса от напъване (запек) шев на епизиотомия, който вече е зараснал преди месец?
Звучи ми абсурдно, но пък де да знам...

# 85
Искам да взема кокосово масло за приготвяне на сладки на дъщеря ми,но не знам какво е подходящо,на коя марка е хубаво и от къде да го взема?
Благодаря ви предварително.

# 86
  • Плевен
В кауфланд има едно. Не помня марката, но то е единствено, при био храните е в бурканче.

# 87
Аз купих от ДМ.
Всяко едно е хубаво, стига да е био/нерафинирано. Simple Smile

# 88
И аз от ДМ взех студено пресовано нерафинирано.За какво ли не го ползвам,и за ядене и за мазане. Simple Smile

# 89
Момичета, двамата със сина ми бяхме хремави. Пръсках със Стеримар и дърпах сополите, но сега се появи суха кашлица. Давам Стодал, но не мисля, че има ефект. Какъв чай мога да давам? На 6 месеца е. Майка ми предлага да му направя компрес с мед на вратлето,но ме е страх.

Моят съвет е да отидете на лекар и да не експериментирате с домашни лекове.
Моята бебка на 6 мес. за два дни направи гнойна ангина, и аз и лекарката бяхме супер учудени от бързината на развитие... При вас е друго де, но мисълта ми е, че при толкова малко бебе трябва да се ходи бързо на лекар.
Успех и дано ви мине бързо!

Общи условия

Активация на акаунт