За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 138
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Докато сме на тема захранване, да попитам - давате ли им от вашата храна да опитват, когато е подходяща? Аз четох доста и някои от нещата в метода на "педагогическото захранване" ми допаднаха. Та така въведох сиренето с микро дозички първо, суровата ябълка, картоф от моята чиния, смачкан между пръстите макарон... Отделно си я захранвам по моя някаква си схема, но тя е такъв ентусиаст като седнем на масата, че винаги слагам нещо и за нея.

# 121
  • Плевен
Гармастан с измиване и лансинох без измиване

# 122
Глас и от мен за Лансинох. Въпреки че не измивах обаче хубаво го забърсвах преди кърмене.

# 123
Здравейте, бебето ми е на 10 седмици. От няколко дни се появи петно без коса на тила. Явно от въртенето и триенето, но днес чаршафа е покрит с косъмчета и като го погаля, в ръката ми остават поне 4-5 косъма. Ясно е, че ще му опада косичката, но не съм предполагала,че ще е в такова количество и наведнъж. Дали не е много рано? Преди 2 дни сложихме ваксините за ротавирус и менингит Б. Може ли да има връзка? На вашите бебета пада ли им вече косичката?

# 124
Момичета, имаше един много хубав крем за зърна, но не мога да се сетя за името, а много ми трябва. 🤗

Изцеди си малко коластра/кърма и се мажи, все още имаш, но да, както са казали, Гермастана е супер Simple Smile

# 125
  • Плевен
Здравейте, бебето ми е на 10 седмици. От няколко дни се появи петно без коса на тила. Явно от въртенето и триенето, но днес чаршафа е покрит с косъмчета и като го погаля, в ръката ми остават поне 4-5 косъма. Ясно е, че ще му опада косичката, но не съм предполагала,че ще е в такова количество и наведнъж. Дали не е много рано? Преди 2 дни сложихме ваксините за ротавирус и менингит Б. Може ли да има връзка? На вашите бебета пада ли им вече косичката?
И на бебчо косата пада. Той е на 17седмици, но пада от няколко и да падат наведнъж по няколко косъма. Много е досадно всичко е в косми. Взех мека четка да го реша, че да падатпо бързо

# 126
На нашият така се изтърка косата отзад , но вече му порасна новата.
Аз давам за закуска каша. Богомил много я харесва. Моята педиатърка е съгласна с нещата, които правя откъм захранването. Карам по интуиция, нямам схеми.

# 127
Още един глас за Лансинокс.

# 128
Благодаря на всички! Май точно за Лансинокс иде реч, защото имам спомен, че беше без измиване. Кой да помни пет години име на крем за зърна 😆

# 129
  • София
Момичета, как да го накарам моя хубавец да пие вода? Почти на 7м, захранен, с две заместени хранения. Пие по максимум 10мл вода. От шише не иска, от чаша също, плюе и от лъжица. Притеснявам се от обезводняване, т.к. намали и АМ (заради зъби). Памперсите не са толкова пълни като преди.

# 130
Свари му плодова вода. Знам ли! Упорство. Различни чаши, накрайници и тн.

# 131
Момичета, кога отминава млечницата? Почти на два месеца е беба и й мажа езика с нещо от педиатъра, но никакъв ефект, даже ми се струва, че се разпространява.

# 132
  • София
Момичета, как да го накарам моя хубавец да пие вода? Почти на 7м, захранен, с две заместени хранения. Пие по максимум 10мл вода.
Моят син и толкова не пиеше. Захраних на 8м. Пропи вода на 11м като изпи цели 30 мл Simple Smile
Предлагай. Когато му се пропие ще започне.

Момичета, кога отминава млечницата? Почти на два месеца е беба и й мажа езика с нещо от педиатъра, но никакъв ефект, даже ми се струва, че се разпространява.
Моите като бебе нямаха млечница. Виж на "дърти" години имаха 1-2 пъти.
Мажех с Дактарин.
Най-добре е педиатъра да каже.

За гърдите използвах Лансинох. Даже в родилното ни бяха раздали безплатни мостри.
Доволна бях.

# 133
Моят имаше млечница и педиатърът изписа Дактарин гел.Много бързо му подейства.

# 134
Оф, тая моята педиатърка каквото ни е изписала все не е помогнало. Имам чувството, че го прави само за да направи оборот на аптеката, даже ми каза точно в коя аптека да ида.
Този гел без рецепта може ли да се вземе? Как се използва?

Общи условия

Активация на акаунт