За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 131
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Герда,
честито и от мен! Живи и здрави да сте!

# 241
Ако се наложи да заведете бебето си на лекар през нощта или почивните дни, къде бихте го завели?
За София питам.

# 242
Може ли със сода да намажа езика на бебо за млечницата?

# 243
  • София
Ако се наложи да заведете бебето си на лекар през нощта или почивните дни, къде бихте го завели?
За София питам.
Най- близката ви болница със спешно отделение.

# 244
За София питам.
Най- близката ви болница със спешно отделение.

Първа детска консултативна клиника е 24/7.

# 245
  • Плевен
Може да разтвориш една чаена лъжичка сода в чаена чаша вода и да намокриш марличка и с нея да обтриеш бузлите и езика

# 246
За София питам.
Токуда или Окръжна болница. Иначе зависи за какво е, може би и Пирогов.

# 247
Евентуално за повишена Т.
И аз си мислех за Токуда, защото ми е много близо, но си спомням негативни коментари относно педиатрията там.
А всъщност бебе на 3 месеца ако заведа от педиатрията ще го поемат, нали?
Неонатологията мисля бяха до 28я ден.

# 248
  • София
Те за 6 годишни викат педиатър та за три месечно.
Единсвено  детски невролог има в Пирогов и насочват  натам за консултация.

# 249
Педиатърката ми е казвала, че до 37.1-2 при бебета не се дава нищо температуро- понижаващо. Аз измерих 36.9 и се паникьосах, но той много шаваше. Изчаквам да се приспи хубаво и ще меря отново.
Просто исках да знам ако вдигне над 37.3-4 на къде да се насоча.
Имаше преди време дискусия тук относно болници и отделения, ама кой да помни.

# 250
  • София
С тази температура никъде няма да ви приемат и да ви обърнат внимание. Не можеш да мериш температурата при сън, защото в по-висока. Ако вдигне 38 може да отидеш на преглед.

# 251
  • София
Аз лично с такава темп не бих се насочила  никъде:) но всеки си преценява .Grinning

# 252
Педиатърката на дъщеря ми (която вече е и педиатър на сина ми) е на мнение, че при 38, даже и при 38,5 няма нужда от температуропонижаващо.

# 253
Ver4eto, а как я измери, че казваш че шава? Най-точно и лесно е с електронен термометър с мек връх в дупето.

# 254
Ver4eto, а как я измери, че казваш че шава? Най-точно и лесно е с електронен термометър с мек връх в дупето.
Опитах в дупето, но не ми се получи, рита с краката и не можах. Под мишницата ппобвах и там писна термометъра на 36.9

Общи условия

Активация на акаунт