За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 095
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
  • Стара Загора
Как я мериш ти? На вашия кантар с тебе или?

# 361
Как се адаптираше бебока, за да го изведа навън?

# 362
  • Стара Загора
Какво адаптиране?

# 363
  • София
Аз не съм адаптирала. На 20 октомври се роди след няма и 15 дни директно навън с найлон на количката.
Иначе всеки ден за малко на терасата ги изнасят.
Не се притеднявай сега времето е екстра. Обличай и скачайте смело.

# 364
Аз родих декември. Не е била кой знае колко люта зима, но лично аз предпочетох да извеждам бебето за по малко на терасата. Започнах с 5-7 мин и така 4 дни. Беше около 9-10 градуса.

# 365
  • София
И аз родих декември. Изведох на около 30дни директно. Без адаптивен период.

# 366
Как я мериш ти? На вашия кантар с тебе или?

Да, точно така Grinning сега със сигурност знам, че е грешен кантара. Излезе 5.200 на консултацията.

За адаптирането, то аз още от първия ден в родилното си отварях прозореца, защото беше мнооого топло в стаята. Но навън все още си беше хладно. После на терасата я съм я извеждала, я не. Не е било посредствено дните преди първата разходка.

# 367
Роди се точно в края на септември. Като си възстанови рожденото тегло (може би на 7-8 ден) я изведох 2 поредни дни на терасата за 10 и 20 мин. и след това започнахме да излизаме за по 1-2 часа.

# 368
И аз изведох директно навън за час. Даже на 7 дни, когато го изписаха имаше малка разходка до колата.
Теглото какво общо има с разходката? Моето го изписаха 2100 и педиатърката даже ми каза да го извеждам при всяка възможност.

# 369
Теглото - не, а възстановяването на рожденото тегло. Така съветват някои педиатри. Явно като признак, че е укрепнало.

# 370
  • София
Със синът ми мисля, че много набързо минах адаптацията. Роди се в края на месец май и го изведох на дълга разходка на 10тия ден след изписването. Педиатърката май каза по 5мин на ден (на балкона).

Щерката се роди зимата. Адаптацията беше с по 5мин на балкона. Всекидневно май трябваше да увеличавам до 20 мин. После навън.

# 371
Момичета, давали ли сте Ротарикс на вашите бебета и ако да, имаше ли нежелани реакции?

# 372
При нас имашелека реакция - повръщане на няколко пъти през деня. Не съм сигурна дали е отваксината, тъй като бебо от времена време повръща след ядене, но този ден беше по-начесто и си мисля, че може и от това да е.

# 373
Момичета, давали ли сте Ротарикс на вашите бебета и ако да, имаше ли нежелани реакции?
Дадохме му Ротарикс.
Мина бе реакции

# 374
  • София

При нас беше ужас, няма да дам втория прием. Същия ден имаше разстройство. Но след това започна да ми повръща та до днес, а преди това не връщаше изобщо. Имаше слуз в акото, и изобщо само неприятности. Та за себе си реших, че ще откажа втория прием, а ако се наложи, ще го взема за вкъщи с някакъв измислен предлог и ще го изхвърля.

Общи условия

Активация на акаунт