За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 063
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
И аз не къпя всяка вечер с душ гела. Иначе съм доволна, на Мустела е. След него може и спокойно без мляко да мине, кожата е много мекичка.

# 511
  • Германия
Аз заради това и не къпя всеки ден, а 2-3 пъти в седмицата. Иначе мия с някакво гелче на babylove, не е лошо

# 512
Всяка вечер я къпем, без пропуск. Ползвам Мустела, хич не ми допада как мирише, като качество е ок. Мажа с лосион сега, зимата ползвах олио.

# 513
Къпя през вечер, сега като се стопли още и ще го къпя всяка вечер. Ползвам А-Дерма Прималба, лосионът за тяло е от същата серия. Доволна съм.
Измиване само с вода не признавам аз. Simple Smile

# 514
Аз купих в началото на нивеа бейби, но казаха че не било хубаво и не го ползвам. hahaha
В момента къпя с това

Много малко количество слагам и мисля че е Ок.
Високия клас бебешка козметика за мен е неоправдано скъп.

# 515
Къпя всяка вечер с гелчето на Uriage. Доволна съм. 1 литър е около 30-35лв и го ползвах 6 месеца. Излиза доста по-евтино, отколкото да дадеш 10-15лв за душ гел, който се ползва месец.

# 516
Къпем всяка вечер около 19-20 ч. / освен ако не е заспал, което се случаше много често през първия месец /.
За козметика- купих на бейбилов и бочко за измиване - доволна съм и от двата. Имам мостра и на Здраве бебе - също ми зопада и мирише много хубаво.
Личи цето измивам и с памуче мицеларна вода на Биодерма. Когато има пъпчици мажа с Abc derm.
Сега мажа с лосион на бочко и съм много доволна. Ползвам пудра на Чико.

Аспиратор за нос - носко - този за уста мното трудно дърпа, с прахосмукачката е по-бързо и по-лесно. Изпада в истерия ако капя ФР, но ако е спрей / взимам тонимер бейби/ го понася по- стабилно. Плаши се от прахосмукачката, но бързо му минава като види колко чисто диша.

# 517
Ние до скоро къпехме през вечер, но вече започнахме всеки ден с Клоран, но се усеща леко пресушаване.

От скоро дъщеря ми започна доста да си търка очите докато суче, а и не само. На какво може да е според вас :/

# 518
Момичета, а с какво къпете вашите бебчета? Сапун или душ гел за коса и тяло? В последно време забелязах, че като си измия ръцете с душ гелчето на бебо някак си усещам ръцете си сухи след това. Дали и на нея не й е комфортно и има ли опасност да й се изсуши кожата?

ние мием бебето единствено с вода. 

Верчето, благодаря много, ще го пробвам този спрей! С капките е такава истерия, че просто не можем да се справим. Това с прахосмукачката много хора го препоръчват, та наистина ще се престраша и ще го взема утре.
Момичета ние решихме да правим нещо като парна баня, прочетохме го от интернет, в случай на настинка просто включваш гореща вода и седиш там в банята. Правило се няколко пъти на ден по 15тина минутки. Днес го правихме и наистина се отпушва нослето, но ме е страх да не го прегреем така. Има ли опасност според вас?
П.С. хвърлихме пъпчето! Дано му е на късмет!

# 519
Ние къпем всяка вечер, в която е изтраял до часа за къпане Simple Smile
Така разбира, че после има папу и айде в леглото Simple Smile

# 520
Ние до скоро къпехме през вечер, но вече започнахме всеки ден с Клоран, но се усеща леко пресушаване.

От скоро дъщеря ми започна доста да си търка очите докато суче, а и не само. На какво може да е според вас :/
Спи й се.
Ние къпем с Микса , но нещо започна много да ме дразни аромата му и ще го заменя с др. Това само с вода ми звучи като да отбиеш номера никаква логика няма 😞

# 521
Логично и аз това си помислих първоначално, ама  го прави и като се е събудила след едночасов сън например. Дори в момента спи и си ги търка.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 23:14 от Poliiii

# 522
Аз първите седмици миех само с вода по съвет на педиатъра (причина: "като се обрине да не се чудя от какво е" 😑), но водата ни е с доста хлор и ми се струваше, че от водата се цапа повече отколкото се мие Joy
Всеки ден с Бочко я къпя, а след баня мажа с мляко за тяло. Мекичка си й е кожата, ама знам ли. Но не пропускаме вечер къпането, иначе изобщо не спи добре и се буди често през нощта. Само ако сама си заспи и до 9 не се събуди.
Верче, от къде намери лосион Бочко, аз само олио и мляко съм виждала.

Тези електрически аспиратори много ме плашат, но се замислям дали да не взема и аз такъв, че днес направо ми изкара акъла как започна да хрипти, помислих си, че може да е настинала Confused явно само с физ. разтвор и аспиратора от 2лв нищо не правя...

# 523
Малкия е същия. Като му се спи ги търка, като се събужда ги търка, през деня ги търка...общо взето голямо търкане им прави на очичките. Simple Smile

# 524
Това само с вода ми звучи като да отбиеш номера никаква логика няма 😞

Защо да няма логика? Според теб, от какво го миете толкова това бебе, от какво е мръсно?  Аз и себе си мия само с вода, ползвам отмиващ препарат само за подмищници и слабини, за да отмия бактериите. За тялото си не ползвам никакъв препарат и не считам, че е полезно за кожата. Кожата има защитни филтри, от мазнина, които не е хубаво да се отмиват.  За бебето пък съвсем, какво има да се мие там, това е много нежна и суха кожа, то няма какво толкова да се цапа. 

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 23:38 от ett2812

Общи условия

Активация на акаунт