За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 041
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Да питам - четох някъде, че от кашите бебетата качвали повече? Вярно ли е?

Незнам дали е вярно.Моят яде всеки ден каша,а е кльощавел.Но пък е нормално вече да качват по-малко.Дечко ще стане на 8 месеца и е много активен,изразходва енергия и вече почти не спи през деня.
За гукането,на 3 месеца почна да гука и да казва мам,ам и ало.Сега по цял ден само баба,баба повтаря.

# 616
Ох и моят дребосъчко спа само 1 час на обяд. ММ като е почивка спи по 3-4 часа през деня, ама като сме сами ми разказва играта.

# 617
От кога започват да забавят темпа на качване на кг и ръст?
Питам, защото моето дете последния месец е качило доста малко. С педиатърката обсъдихме кърменето, изцеждането и тн и в заключение нея не я притеснява нищо, а мен сън не ме хваща Joy
Уж се бяха оправили нещата при нас, сам спря да си пие добавката.... та се чудя, защото той е супер активен възможно ли е и това да дава отражение?  Кърмя на поискване, по 8-10-12 пъти на ден, весел е, не плаче - освен когато е гладен и му се спи.

# 618
Малдини, нали, после върви обяснявай, че не ти е песен през деня.

# 619
На два месеца и почти седмица е. Четох, че е важно да се комуникира с бебчето още от втория месец, за да може да проговори по-бързо. Аз затова само си й говоря някакви неща. Като е в настроение и започне да А-ка и М-ка повтарям по нея, а тя ми се хили и отговаря Joy
За сядането също мисля, че бързо ще се научи, защото сега хич не я свърта на едно място. Не знам де, надявам се да съм права. Така си мисля, защото краката постоянно ги мърда, ръцете също, а често си повдига и дупето нагоре Joy Вече се е научила да се мести през нощта на 90 градуса, сутрин винаги я намирам в различна позиция от тази, в която съм я оставила. И много бързо й доскучава да лежи на едно място, постоянно я местя от леглото в люлката,  от люлката на дивана, от дивана на нашата спалня, абе голямо шоу ще падне като пролази и проходи Grinning

# 620
  • София
Момичета, много бързате. Не очаквайте, че на 6 месеца детето ще проговори. На този етап изобщо не влагат смисъл в "гукането", просто опознават определени звуци.

# 621
  • Плевен
И моя хубавец на 4 месеца и една седмица иска да сяда или да стои прав. Не мирясва докато не стане на неговата. Педиатърката казва, че е със страхотен тонус и да го слагам седнал в мен или на шезлонга в полуседнала позиция, ама аз само си представям как ще му увредя гръбнака. Вие слагате ли ги

# 622
  • Стара Загора
Нямам тайна аз, просто им казвам, че не е тяхна работа, и ми е неприятно да се месят, аз ничия помощ не искам, и не съм зависима от тях, за това ще слушат моите правила. И редовно ги питам "На вас приятно ли ви е било бабите да се месят". Ама нали съм "първескиня" Grinning
Относно говоренето, говоря му постоянно, стандарта е около 2100 думи на час.

# 623
  • Велико Търново

Това ми изглежда невъзможно Sad да не би да е за ден?

# 624
  • Стара Загора

http://www.brainrules.net/pdf/brain-rules-for-baby-practical-tips.pdf

# 625
  • Велико Търново

http://www.brainrules.net/pdf/brain-rules-for-baby-practical-tips.pdf
Ехеее това е недостижим gold standart за мен ! Simple Smile

# 626
  • Стара Загора
Опитвам се да го достигна и аз, не си броя думите, така че не знам Grinning

# 627
Ужас, че аз толкова думи не казвам за целия ден сигурно Joy

# 628
Аз също много говоря на дребен, но не си броя думите.
Като ходя при педиатърката тя всеки път казва, че се усеща, че много се контактува с него.

# 629
На два месеца и почти седмица е. Четох, че е важно да се комуникира с бебчето още от втория месец, за да може да проговори по-бързо. Аз затова само си й говоря някакви неща. Като е в настроение и започне да А-ка и М-ка повтарям по нея, а тя ми се хили и отговаря Joy
Добро утро!

Дааа, и ние комуникираме с него от първите му дни. Първите дни не толкова, защото не знаехме къде се намираме с мъжа ми, но след това почнахме стабилно да общуваме с него.

1. нашето говорене
  Ние му четем какво ли не и си говорим с него като с голям човек, най-често. Разказваме му за деня си, за работата си, изобщо няма нещо, за което да не му говорим. Единствено избягваме новини, защото са с много насилие. Но и ние повтаряме неговите звуци, де, опитваме се да му вдъхнем кураж. Това, което той много обича, е да му се казват познати за него неща. Като му повтарям някое стихотворение или песен, той я научава и после много й се радва.

Мъжът ми пък понеже вижда, че се тревожа, започна с "м-а-м-а, кажи м-а-м-а" хахаха. Но не знам как той ще научи, че точно аз съм мама, все пак мен никой не ме нарича така. 

2. неговото говорене с нас:
 Моето бебе най-вече издава гърлени звуци като грррррррррр, казва агуу, аааа, хаалл, хмм, и абпв с пръцкане с уста накрая, а понякога просто си пръцка с уста. . Като го целувам издава някакви птичи звуци уииииииииииииии уийкйиууууууууууу нещо такова. А се хили, когато го потупвам по коремчето или целувам под брадичката. Говори доста дълго иначе, цели речи държи, и понякога си вкарва ръцете в устата и говори така. Явно експериментира, понякога и издава някакви като кашлящи звуци, за  които педиатърката каза, че пак са част от експериментирането

Събуждам се преди бебето си вече !

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 06:55 от ett2812

Общи условия

Активация на акаунт