За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 46 711
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  • Велико Търново
И аз му говоря все едно съм с голям човек, но с по бебешка интонация за да му привличам вниманието.

# 631
  • София
И аз много му говоря. И му чета също. Не знам нали има общо с това, че е бъбривец - казва ма-ма, ба-ба, де-де, да-да и някакви неразбираеми.

# 632
Уф, аз също се събудих преди него. А той пък започна да се буди в 6 и нещо. Преди се е случвало и до 8:30-9 да спи, а сега...

Верче, не се шашкай за наддаването. Моят Убавец започна да забавя темповете от 4-я месец. От 5-6 месеца качва максимум по 250 грама на месец. Постоянно е в движение, нормално е.

Аз също си казвам, когато не желая да ми се дават съвети и ако продължат режа.
Скрит текст:
Непоносимост развих и аз към свекървата, но още през бременността, защото много искаше да се грижи за мен, като за дете почти. Усещала ме като дъщеря. Ми хубаво, ама аз не я усещам като майка. Стана ужасна досада и като се роди детето започна да става още по-зле.

Аз не мога да се насиля да говоря толкова много. Затова опитвах да му чета, но той е шило и не може да седи търпеливо и да слуша, сграбчва книгата и започва да си играе, затова нямаше особен успех, но въпреки това детето си бърбори. Така че няма страшно Wink Засега някакви негови си бебешки неразбираеми. Първата му дума наистина е дай Joy

# 633
  • Велико Търново
Относно свекървата и всички досадни близки Simple Smile искрено се забавлявах с тях когато бях бременна и то особенно накрая. Дотогава не ми звъняха а питаха чрез мъжа ми - добре ли сме, храним ли се, топло ли е и такива досадности Simple Smile
Нооо като влязох в девети месец и започнаха да ми звънят всеки ден "само да те чуем че не сме се чували" или в превод " да не би да си родила а ние да сме пропуснали". В началото ме забавляваха, но в един момент ми писна от досаждаме и не издържах и им казах че като родя ще разберат, не е нужно да ми звънят постоянно да ме проверяват.

# 634
Днес като се събудихме малката беше с червени бузки и все още са червени де.. Дали не е от крема, с който я намазах вчера след банята? На Мустела имах една мостричка, която най-после реших да употребя. Е, по-добре да не бях...

# 635
  • Стара Загора
Оххх, това в 9-тия месец ме побъркваше, особено "айде, няма ли да раждаш", как може да са такива...
Не исках да звъня на майка ми вече, звънна й за нещо "Какво стана, какво стана" и така вдигаше телефона в паника. Най- накрая й викам да се стегне, че на мен подкрепа ми трябва, не истерии. А тя ми отговори, че съм си го изкарвала на нея. Еми, за това изобщо не й звъннах, като влизах в  болницата за предизвикване на раждането.
Как може така да се държат тези хора, забравили ли са че и на тях им е трябвало подкрепа, не панирани бабички.
А сръднята кой на кой казъл пръв няма да я коментирам. Майка ми вика, аз ще кажа на баба ти, хубаво ама сестра ми била при баба като й звъннах. И мойта майка ядосана ми държи сметка, а аз не знаех къде се намирам, малкия беше  на 200км от мен, а те с глупости ме занимаваха. Абе, имам доста да пиша по темата, ама няма, важното е че сега не позволявам да ми се говори като на селска булка, и че малкия е при мен и сме си здрави и заедно.

# 636
Оххх, това в 9-тия месец ме побъркваше, особено "айде, няма ли да раждаш", как може да са такива...
 Еми, за това изобщо не й звъннах, като влизах в  болницата за предизвикване на раждането.
Как може така да се държат тези хора, забравили ли са че и на тях им е трябвало подкрепа, не панирани бабички.

Ох, да не започвам пък с това колко ме изнервяха и баби и прабаби като влязох в 9-тия месец. Значи свекърва ми до тогава беше звъняла по веднъж в седмицата и то на сина си, ако се случи и аз да съм покрай него - добре пита как си и дотам. В 9ти месец всеки ден, че даже и по 2-3 пъти! А и моята баба също всеки ден звънеше... Направо откачах с това "няма ли новини още??". Най-много ме изнервяше, че свекървата даже започна да ме убеждава да си отида сама в болницата за предизвикване, като тръгнах да пренасям. Или пък като й казах, че АГто ми беше казала, че е много голямо бебето и обикновено като видят, че е над 3,500 ги вадят секцио, тя веднага започна "Еми, ако докторите така са казали може пък и така да е по-добре".. Е побеснях.. Как тя ще ми казва как да раждам? Ама нали не е нейния корем, дето ще режат.. Тя като е имала тежко раждане не значи, че и моето ще е така. Много добре си мина даже!
А пък като родих свекървата беше в чужбина и звъненето всеки ден продължаваше, ама с допълнителна екстра - видео разговор, за да види бебето нали. Още в първите дни в болницата се почнаха съветите за кърменето.. И като й казах, че бебето не иска да суче, не знае как и т.н. започна се едно притесняване, едни съвети, ей още от тогава започна да ме дразни. Вместо да ме подкрепи, тя ме притесняваше още повече и плачех всеки ден. Накрая спрях да й отговарям на обажданията и чак като излязохме от болницата говорихме пак.

И аз на никой не звъннах, освен на майка ми, за да ни закарат с колата до болницата Grinning

# 637
  • Велико Търново
Добре че вече си спомняме с усмивки за този период... Но тогава си е било тормоз от където и да се гледа.

# 638
  • Стара Загора
Още ми е горчиво на мен, не ми е минало Grinning
Вместо те мен да успокояват, аз ходя тях да успокоявам, дано не лудна и аз един ден, че свекърва ще съм и аз.

# 639
  • София
Няма да се бъркам в отношенията на малкия, когато един ден си има семейство. Предупредила съм ММ да ми врътне един шамар, ако съм досадна.

# 640
Пфу, явно една майка и една свекърва имаме всички...
Скрит текст:
До 9 месец се забавлявах с тях, обаче точно накрая спрях да им вдигам телефоните, беше ужас! А като се видехме, свекърва ми държеше всеки път да ми обясни какъв адски кошмар е раждането, ама аз и сама ще разбера, е го то не останало... (мъжът ми само дето не я беше попилял като разбра какви ми ги дрънка) Майка ми се държеше до едно време и после изпляска и тя, всичко започна да свежда до нея - как било при нея, така ще е и при мен, през цялото време обясняваше че ще кача 30 кг като нея, като не ги качих, обяви, че не знае как е станало това... сигурно бебето е малко, казвам и, че всъщност е голямо, не бъркали, иначе щях да съм била като нея. А знам ли, че ще ме режат с ножица отдолу, щото при нея така било. Ама тя е била секцио - е, ама първо я срязали отдолу да симулират естествено, че тогава не можело по избор, а тя действително си е издействала секцио. Абе да паднеш.

И... роди се бебето и нещата ескалираха. Свекърва ми в родилното обяви, че кърмата няма да ми слезе и няма да имам, че съм с малки гърди, майка ми контра - тя че ще слезе, ще слезе, ама няма да ми е хранителна, а и тя не е могла да кърми (особеност със зърната, каквато аз нямам) и се е цедила 3 месеца - ама дали и аз ще успея... Нарязах ги и то доста и с постоянство, леко се усетиха все пак, майка ми звънеше с една тревожност все едно сме на война в Ирак, свекърва ми обяви апартамента им за собственост на бебето, при все, че има още 2 внучета!?
И култово - кърмя аз, много ме болеше в началото, едва издържах, бяхме на къщата при нашите, бебето захапало що-годе поносимо като никога, влиза майка ми и с плонж го понамести "Не е захапало правилно!" и то като ме ухапа, не може да си представите как избяга от стаята. Пак да кажа - ние не сме сукали, идея си няма как става. Или мъжът ми сменя памперси - тя го избутала, че не се правело така (той идеално сменя памперси и не само), пуснал той, казал й а смени го - еее не знаела как, то те били с пелени едно време... и т.н.

И после защо не ги допуснахме и 1 час да ни помагат, прибрахме се сами след изписването и до ден днешен не сме ги викали за нищо. Виждаме се, разбира се. Иначе и двете не са лоши, напротив, но нещо им прищрака покрай бебето и мани, мани... Но влизат в релси вече, макар че, за да стане се наложи да си разменяме реплики.

Въпрос - в изпражненията на бебето има нещо като слуз, даже леко като диария май го изкарва... Педиатърката като й казах, не се притесни за слузта, ако искам да й занеса памперс. Някой знае ли на какво се дължи, случвало ли ви се е?

# 641
При мен моите родители прекаляват на моменти, но съм им свикнала и гледам да отбивам атаките преди да ме подразнят. С първото ме засипваха със съвети, сега с второто продължават, въпреки че вече моят бебешки опит е по-голям от техния.

Тия дни ми обясняваха как вторите деца били по-глезени и моето не било изключение. За седем месечно бебе иде реч. На контратата ми, че единствените, които глезят и то голямата дъщеря са те, защото няма нещо, което да са ѝ отказали, ми не било глезене това.

Мър, кърмено ли е бебето още, че не разбрах съвсем от скрития текст?

# 642
  • София
Възможно ли е да се появи алергична реакция към телешко месо по гърба само?

# 643
Неисвестна, алергията избива предимно по гърдите, а и телешкото е едно от най-чистите меса. Какви са пъпките?

# 644
Относно свекървата и всички досадни близки Simple Smile искрено се забавлявах с тях когато бях бременна и то особенно накрая. Дотогава не ми звъняха а питаха чрез мъжа ми - добре ли сме, храним ли се, топло ли е и такива досадности Simple Smile
Нооо като влязох в девети месец и започнаха да ми звънят всеки ден "само да те чуем че не сме се чували" или в превод " да не би да си родила а ние да сме пропуснали". В началото ме забавляваха, но в един момент ми писна от досаждаме и не издържах и им казах че като родя ще разберат, не е нужно да ми звънят постоянно да ме проверяват.

Аз нямах такива преживявания. Аз родих 20 дена преди термин, а бях убедена, че бебето ще дойде след термин и имам много време да подготвя всичко. От болницата звъннах на мъжа ми да идва по най-бързия начин към България, защото беше на майната си.
 Предишния ден му бях казала, да не идва, че не ми е до него, а шийката на матката ми била още дълга.
Като минус, нямахме абсолютно нищо готово за бебето, бях накупила някакви неща преди това, но си загубих куфара на път към България (летях седмица преди да родя) и бях купила само едно костюмче за изписването, като не знаех, че ще трябва и боди , та нямахме боди, когато ни изписаха Simple Smile)
Нямах и нощница за раждането, защото беше в загубения куфар, донесоха ми нощница чак след раждането Simple Smile) Нямахме и легло, а апартаментът беше необитаем преди да се нанесем. Мъжът ми пък беше станал звездата на нашия квартал, защото бил отишъл и със знаци беше показал, че иска леглото, те му го разглобили, той го взел на рамо и тръгнал и те после бяха много впечатлени "Минке, това е жената на онзи с леглото".

Общи условия

Активация на акаунт