Орхидея

• 286 323
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 1 185
Таnia67, благодаря ти за отговора, отрязох я до счупеното и си сложих цветенцата във вода. Моята, тази счупената, има абсолютно съЩите петна на едното листо. Не съм го рязала, вече може би месец е така. Но може би трябва да се отреже newsm78

# 1 186
  • София
На мен листото ми изглежда напълно здраво и не бих го отрязала ако не видя, че растението вехне или нещо подобно. Ако си я торила може да се е получило пренасищане с определен химичен елемент и затова така да е станало...

# 1 187
  • Пловдив
От няколко месеца не съм я торила, май не е от това... Тилде, моята също може да се каже образно, че  е счупена - отрязах й цветоноса на двайсетина сантиметра от розетката, защото изсъхна  Rolling Eyes Може да има някаква връзка... някакво пренасищане от себе си - вместо към цветоноса, веществата да отиват към листата... знам ли  newsm78 Но щом не смятате, че е нещо опасно, ще чакам да видим как ще се развива листенцето  Grinning Много ви благодаря за отговорите, благодаря, че винаги сте готови да помагате  Hug
За новата темичка съм ЗА  Peace

# 1 188
  • Варна
unchita,
Аз също не съм се сблъсквала с такъв проблем, възможно е да е вирусно заболяване някакво, може и да е нещо безобидно, нямам представа newsm78
Може да разгледаш снимките и описанията в тази тема, както и тази. А също и да постнеш твоите снимки. Там пишат хора, които се занимават от много години с орхидеи, може да те насочат какво е това и дали е опасно.

# 1 189
  • гр.София
Здравейте, радвам се на страхотната тема Hug
Надявам се да ми помогнете, аз съм начинаеща в гледането на орхидей, а и имам един печален опит с един фаленопсис. Сега приятелят ми ми подари втора такава красавица и съм амбицирана да се справя успешно Praynig Та въпросът ми е дали е подходящо мястото което съм й избрала - източен прозорец. В албума може да видите, че е малко под перваза, трябва ли да я вдигна още нагоре? Мога да го направя като купя подходящ цветарник. Имам я от 2 седмици, днес ще я полея за първи път...

http://daisyto.snimka.bg/flowers/orhideq.433315.15465592

Моля опитните в отглеждането да ми помогнат Hug Hug Hug

# 1 190
  • Пловдив
Месечинке, благодаря за линковете към тези теми, там бяха така добри да ми отговорят, че това се получава докато се нагоди към светлината листенцето  Flutter много ме успокоиха - да знаете, червеното не е страшно  Peace  Hug

Предизвикателна, много е красива, желая ти още много години да те радва  Heart Eyes

# 1 191
  • София
Predizvikatelna, направо е страхотна красавица! Според мен там си й е добре. Няма нужда да я местиш  Peace
unchita, радвам се, че всичко е наред! Благодаря, че сподели за да го имам предвид ако се наложи някой ден Wink

# 1 192
Аз имам въпрос относно местенето. Досега орхито беше в хола там е слънчево и топло. Но проблема е че зимата не се отоплява толкова често там, когато ни няма си е студ. Въпроса ми е мога ли да я преместя на не толкова слънчево, но топло място, примерно в спалнята  newsm78 или да си остане в хола?

# 1 193
  • София
VIKI_I, казват, че не е хубаво да се местят, но аз моите ги местя от време на време. Добре са си  Grinning.

# 1 194
Знам че не е добре но мен най вече ми притеснява студа, да не вземе да измръзне Tired

# 1 195
  • София
когато е за доброто за цветето е дори препоръчотелно да се премести, отколкото да остане в по-неблагоприятна среда.

# 1 196
  • На планетата Земя
Здравейте!   bouquet

С радост се записвам в хубавата ти темичка. От вчера и аз съм горд притежател на една красива розовееща орхидея. Надявам се дълго да ме радва. Сега отивам назад да чета, за да не задавам излишни въпроси.  Mr. Green

# 1 197
  • София
Mileto, честита ти красавица! Ще се радваме да ни я покажеш на снимка.

Аз искам да се похваля, че и третата ми орхидея пуска листенце, а още си има едно останало цветче, което скоро ще падне Sad Изненадах се, защото прехишните 2 орхидеи започнаха да пускат листо около 2 месеца след прецъфтяването, но май формулата е "2 месеца след като съм започнала да ги торя"  Whistling

Някой ходил ли е скоро до Кауфланд или Баумакс да каже как е положението там?

# 1 198
  • София
Аз искам да се похваля, че и третата ми орхидея пуска листенце, а още си има едно останало цветче, което скоро ще падне Sad Изненадах се, защото прехишните 2 орхидеи започнаха да пускат листо около 2 месеца след прецъфтяването, но май формулата е "2 месеца след като съм започнала да ги торя"  Whistling

A при мен почти винаги тръгват листенцата още докато има цветове. Дори имам чувството, че като тръгнат да растат нови листа и цветовете започват да увяхват.

Да ви покажа как се промени цвета на една орхидея, която е купена през юли:

И как странно се е разцепило новото листо на друга:

И цветоноса на пафчето, който въпреки "баенето" расте много бавно  Mr. Green:

На една от снимките се вижда и как съм ги номерирала  Mr. Green, за да ги разпознавам. Не съм ходила в големите магазини, но в новата брошура на Баумакс обикновения фаленопсис пак е за 10 лева.

Mileto, честито! Очакваме снимка!

Забравих да се похваля, че от още едно парче  дендробиум, оставено така преди поне 6 месеца тръгва коренче  Grinning. Поне да знаех кое парче от кой дендробиум е, а те мои и чужди са смесени   Embarassed.

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 14:28 от tania67

# 1 199
  • На планетата Земя
Благодаря ви за топлото посрещане.

Тания 67, страхотни цветове!  Peace

Аз вече си разбрах първата грешка и нямам търпение да се прибера у дома. Вчера полях орхидеята и сутринта имаше останала вода в купичката отдолу. Дано не е голяма белята.

Иначе покупката направих от Т-Маркет в Гео Милев за цена 9.99 лв.

Общи условия

Активация на акаунт