Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 537
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Справихте ли се с топлите вълни с медикаменти или си минаха от само себе си?

# 451
Прогестогел и Примолут-нор не са еднакви.
Прогестогел представлява гел за локално приложение върху кожата, съдържащ 1 % прогестерон.
Примолут-Нор е така наречен прогестин, синтетичен хормонален продукт със свойства, общи с естествения женски хормон прогестерон.

Според гинекологът примолута бил доста изчистен. Обаче ме карате да се замисля, вече няколко години го приемам всеки месец.
Отделно пия вечерна иглика, пробвах и шатавари, но за мен поне нямаше особена разлика. Но само от билки и добавки цикъл няма да ми дойде.

Колко дълго пробвахте само с билки и добавки?Аз нямах цикъл 3 години, при това бях на 32 г.Но освен билки и добавки, промених много неща в ежедневнието,вкл.хранене, релакс, йога и т.н🙂И се получи🙂

# 452
Примолут нор, или Оргаметрил ХЗТ ли се водят, а Дуфастон? Мислех, че накакви други хапчета се изписват тогава  Thinking

# 453
Примолут нор, или Оргаметрил ХЗТ ли се водят, а Дуфастон? Мислех, че накакви други хапчета се изписват тогава  Thinking

Да и трите са синтетични хормони.

# 454

Да и трите са синтетични хормони.

Не, ХЗТ са естрогеновите препарати.
Тези са прогестеронови. Те са за жени с цикъл. При нисък прогестерон.

# 455
ХЗТ - хормоно заместваща терапия се отнася за всички синтетични хормони, които наподобяват действието на половите хормони.

# 456
Да, Прогестогел е прогестерон, който не е опасен, за разлика от прогестините.
А Примолут е много стар препарат, гинеколозите отдавна не го предписват, Оргаметрил дават.

Аз стигнах до операция след прием на "Оргаметрил". Възпалена киста на гърдата.
С това нямам предвид да не го пиете при нужда, особено когато е предписано от лекар. Просто си имайте едно наум и се следете. Тези неща са навързани и, лекувайки едното, може да "разболеете" другото.

# 457
ХЗТ - хормоно заместваща терапия се отнася за всички синтетични хормони, които наподобяват действието на половите хормони.

Принципно да, но популярно се ползва за естрогенова терапия.
Прогестероновата се прилага и при жени с проблемно забременяване и не се води ХЗТ.

# 458
Все тая - както и да ги наречем, и при каквито и случаи да се използват, все си остават синтетични хормони с неясни последствия в дългосрочен план Simple Smile

# 459
Така е, хормоните са нож с две остриета.

# 460
  • София
Все тая - както и да ги наречем, и при каквито и случаи да се използват, все си остават синтетични хормони с неясни последствия в дългосрочен план Simple Smile
Както и всички употребявани и неупотребявани лекарства.

# 461
Колко време приемахте оргаметрил, че се стигна до възпалена киста? Над 5-6 месеца ли?

# 462
Аз съм имала възпалена киста и без грам прием на хормони.
Това за неясните последствия важи и за хранителните добавки, които масово хората си самоизписват. А те даже не са и изследвани толкова.  Peace
Моят мамолог например, е против да пия Прим оил и подобни точно по тази причина, не се знае накъде ще тръгне действието и.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 10:13 от Lemy

# 463
Оргаметрил също е стар продукт, т.е. не е съвременен. От него миомата ми беше станала от 5 на 10 см. за 6 месеца през 1999 г. Бях на 26 години.

# 464
Аз съм имала възпалена киста и без грам прием на хормони.
Това за неясните последствия важи и за хранителните добавки, които масово хората си самоизписват. А те даже не са и изследвани толкова.  Peace
Моят мамолог например, е против да пия Прим оил и подобни точно по тази причина, не се знае накъде ще тръгне действието и.
Само дето посочените по-горе билки и добавки се ползват от  векове в традиционните лечебни системи на Индия, Китай,Перу ....Колко по-дълга проверка Ви трябва?🙂

Общи условия

Активация на акаунт