Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява климактериумът (менопаузата)?
Какви са основните симптоми на менопаузата?
Какви са причините за настъпване на менопаузата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява климактериумът (менопаузата)?
-
Какви са основните симптоми на менопаузата?
Основните симптоми на менопаузата включват менструални нарушения, невровегетативни и нервнопсихични оплаквания, атрофични промени на кожата и лигавиците, както и метаболитни промени, като например остеопороза. Най-типичните оплаквания са топли вълни, нощни изпотявания, безсъние, нервност, депресия, плачливост, повишена раздразнителност и намалено либидо.
-
Какви са причините за настъпване на менопаузата?
-
Какви са най-честите симптоми, свързани с менопаузата?
-
Какви са възможните лечения за облекчаване на симптомите на менопаузата?
Имам информация от 2009 насам, пускани изследвания на КЗ многократно през последната ми бременност, особено често през последните седмици (бях отекла безумно) 4,05-4,3... след което от 2012 до сега 5 изследвания (първото заради качени 5кг за 3 месеца) 5-5,5 и никой не се впечатли - ни личната, ни ендокринолог... та камо ли да ми изписва Глюкофаж... Последното изследване си го "самоназначих" заедно с инсулин на гладно (не качвам килограми отдавна...) 5mmol/l инсулин 9.6 mIU/ml (норма 3-17.1) Никой не се впечатли, нали не дебелея... и аз го оставих така. Май със следващите за щитовидната пак ще пусна и инсулин и КЗ и ще ги връча на едокриноложката