Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 82 390
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Дами, колко дни ви е бил най-дългият цикъл, спрял от само-себе си. Питам сериозно, т.к. днес ми е 11-ти ден и не ми е спрял, първите 3-4 дни беше ужас, после тръгва-спира, на пресекулки, като се изхвърлят  някакви твърди в-ва, части от ендометриума навярно. Чудя се да чакам ли да спре, или да ходя по лекари? Явно ще отида скоро планирано. Пия витамин С и калциум-фосфо С.

п.п. Тия дни беше "ад" на работа. Вероятно и тава се е отразило. Спорове, прехвърляне на отговорности....
Редовно цикъла ми е 7-8-9 дни,а няколко пъти,при много силен стрес е бил по 14 дни и то спира след като два,три дни взимам дицинон.С ударни дози вит.С само ми намалява в силните дни.И моя цикъл е на пресекулки.Силни дни,после намаля,спира,пак тръгва и цапа,цапа....до когато си реши или ако стане прекалено дълго аз не го подпомогна да спре с дицинона. Simple Smile

# 706

Редовно цикъла ми е 7-8-9 дни,а няколко пъти,при много силен стрес е бил по 14 дни и то спира след като два,три дни взимам дицинон.С ударни дози вит.С само ми намалява в силните дни.И моя цикъл е на пресекулки.Силни дни,после намаля,спира,пак тръгва и цапа,цапа....до когато си реши или ако стане прекалено дълго аз не го подпомогна да спре с дицинона. Simple Smile

1:1  е при мен. Дицинон АГ ли предписва или може и личният лекар? В момента съм подложена на изкл. силен стрес, на път съм да си подам молбата за напускане. Другият вариант е да се натоваря да върша освен моята работа, и чужда с голям обем, и без пари. Така бе и м.12.2017 когато баща ми почина. Хем знаем, че рано или късно всеки свършва така, ама пак си е гадно, и болката е огромна.

Вела, само се разбра че е доброкачествен, подробности и разнищвания никой не прави. Поне при мен. Първият път , когато бе неуспешен кюртажа бе в онкологията, вторият в Спешното.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 06:05 от happy@girl

# 707
При хистероскопия и махане на полипите с електропримка всяко полипче се "срязва" от крачето, щипва се и се вади за хистология, най-малките с това срязване се унищожават и не остава какво да се хване и извади за хистология. При кюртаж не знам как става това отделяне на полипа от лигавицата за хистология... или вземат цели участъци.
При мен има резултати от хистология от 10тина малки и 3 резултата от "големия" 0,9мм (по искане на лекарката), останалите малки, махнати с "примката" не са послежали на вадене за изследване, накрая каза, че е кюртирала и ще видя една проба от "кашата" (първи чист ден, лигавица на практика не е имало...)
6 години оттогава, цикъла ми пак е обилен, но не е онова чудо... 3 месеца след това се оправих от дългогодишната си анемия (хемоглобин под 100), сега все съм с 128-135, чудо невиждано за мен!

# 708
  • Добрич
Благодаря, че споделяте опит, момичета!

Скрит текст:
Във форума има тема за билково лечение на полипи в матката. Мисля да пробвам. Интересното е, че капките, които препоръчват там преди няколко месеца ги купих по препоръка на фармацевта в аптеката, заради обилния цикъл. Обаче и аз не знам защо не ги почнах. Вчера вече се поправих... Става въпрос за тинктура от невен, турта, котешка стъпка и бял равнец. На етикета пише:

Цитат
...благоприятно повлиява на пикочо-половата система, подпомага женския организъм да се освобождава от разнородни образувания и др.

В темата във форума потребител споделя, как за три месеца с чай от трите билки се е освободил от полип. Навремето с чай от бял равнец регулирах месечния си цикъл. Имаше ефект. Препоръча ми го колежка, която също беше доволна. Така, че съм решила да опитам. Преди белият равнец ми провокираше мигрената, бях забравила, но днес се събудих с главоболие. Надявам се това да отшуми. И за други неща съм ползвала билкови чайове, така, че идеята ме кара да се чувствам в хармония. Мисля да си взема и добавка за алкализиране на организма.

Утре ще попитам гинеколога колко голям е полипа и след два-три месеца алтернативно лечение ще го проследя отново. Мисля, че нищо не губя за няколко месеца. То и до сега си ми течеше изобилно. Гинекологът от вчера и л.л. не са против да вземам витамин К1, така, че за тези няколко месеца ще закрепя силните дни.
Знам, че по принцип полипи се лекуват оперативно. Ясно ми е, че е много вероятно причината за полипа да е хормонално обусловена, но съм настроена позитивно и съм решила да опитам. Има достатъчно хора по света, които се справят със сериозни заболявания чрез нестандартни форми на лечение. Това ми дава увереност. Ако не се получи за няколко месеца, ще бъда пак в изходна позиция: абразио или хистероскопия.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 13:53 от Вела

# 709
  • София
Полип може сам да се изчисти с времето с месечното кървене, но баш с билки - не.  Блажени са вярващите.

# 710
Не знам дали ще се самоизчисти, но и за три месеца нищо няма да се случи. Тъй че,Вела, може да пробваш щом имаш тая нагласа.

# 711
  • Пловдив
И аз имам проблем. След като есента имах ужасно дълъг период без мензис, сегабуж ми идва, но. Появяват се пореден месец ужасен сърбеж преди мензис. Направо ми е трудно да се движа. Подозирам, че е хормонално. Естрогенът ми е нисък, ФСХ е висок. ДНЕА е добре. Измъчих се. Всеки месец се налага да пия Дифлукан. Ама сега и Флажил взех. ПОЧВАочва непредсказуемо и се развива в цялата си прелест за часове направо.И така ли ще е занапред? Не ме съдете за многото илачи—имам дойтор в къщи, но и той вдигна ръце от мен. Дали постоянното равнище на хормоните ще спаси положението? Замислям се за някакви хормони, като заместителна терапия.

# 712
Такъв проблем, подобен, имам и аз. Откакто цикълът ми е с големи паузи, ми се промени флората и постоянно ми излизат разни бактерии. Едни излекувам, други изникват. Писна ми вече, цяла година и няма оправия...Сега слагам един Иделин, ама и с него не знам дали ще се оправи положението?

# 713
  • София
Как сте с консумацията на въглехидрати?

# 714
Мен ли питаш? На минимум. Преди ядях в пъти повече.

# 715
  • София
Аз използвам инт. душ "Vagisil" и съм много  доволна, имам дискомфорт само когато не го изполвам и заменям с обикновен душ-гел. И АГто също, все излизам ОК на цитонамазките.

# 716
При хистероскопия и махане на полипите с електропримка всяко полипче се "срязва" от крачето, щипва се и се вади за хистология, най-малките с това срязване се унищожават и не остава какво да се хване и извади за хистология. При кюртаж не знам как става това отделяне на полипа от лигавицата за хистология... или вземат цели участъци.
При мен има резултати от хистология от 10тина малки и 3 резултата от "големия" 0,9мм (по искане на лекарката), останалите малки, махнати с "примката" не са послежали на вадене за изследване, накрая каза, че е кюртирала и ще видя една проба от "кашата" (първи чист ден, лигавица на практика не е имало...)
6 години оттогава, цикъла ми пак е обилен, но не е онова чудо... 3 месеца след това се оправих от дългогодишната си анемия (хемоглобин под 100), сега все съм с 128-135, чудо невиждано за мен!

peneva, радвам се, че при теб успешно се е получило. И сега нещата са О.К.

Аз също бях се навила на хистероскопия след тия проблеми. Лекарката от спешното, която ме кюртира 2-я път каза: Сега съм ви изчистила мн. добре, ако пак станат така нещата, хистероскопията е вашето решение.

Но друг лекар с много добра репутация, който прави хистероскопии ми каза, чрез преглед с обикновен ехограф, че нов полип нямам, но той пък ми откри малка миома, която др- лекари не видяха преди това, и която засега наблюдаваме.   А хемоглобина ми е проблем, психологическият дискомфорт с обилните цикли също. И сега  не знам на кого да се доверя, ако отида при жената тя ще ми предложи хистеро, ако отида при мъжа мн. вероятно да повтори същото. Не зная какво да реша. Не искам излишни интервенции, тава са и излишни упойки, и изл. болезненост евентуално, както и средства, а ако е нямало нужда, може и ефект да няма.  Сега разбирам, че и трета причина за обил. цикли може да има - хормонална.  Абе в чудене съм направо. Мъжъг лекар бе ми изписал Дуфастон за 3 месеца, но аз така и не почнах, може и това да пробвам, макар и временно решение.

Въглехидрати приемам, уж гледам не много, но без сладко не мога, зарежда ме.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 21:40 от happy@girl

# 717
  • София
Здравейте, искам да попитам тук за информация, че малко се притесних, бях на преглед и гинеколожката ми видя киста на яйчника,която аз усещах, и каза никакво тежко , дори и никаква гимнастика, за да не я спукам, ако се спука какво става, нямам как да изтече и се изчисти сама, нали, каза само че ще я следи, толкова съм паникьосана и от други новини, че забравих да питам, благодаря
И аз съм с киста. Задържан фоликул. Като ми го съобщиха страхотно се изплаших. Не ме предупредиха за тежести. Казаха ми след цикъл да се прегледам. Да пия на 16 ден Примолут за 10 дни. Ако не се махне от само себе си- оперативно. Спечено ми е. Имах усещане за бременност, болки в гърдите преди да ми го открият и болезнен цикъл. Сега тези неразположения отшумяха, но все още съм с киста.Казаха ми да правя и туморен маркер, което съвсем ме гипсира. Слава Богу резултатът е ОК. Докторът каза, че било от възрастта и нередовната вече овулация- функционална киста.
Вярно в последната година цикълът ми идва всеки месец, но през различен период- като на 16 ден, така и на 32 ден...

# 718
  • София
Migla, я по-спокойно, нищо страшно няма. И кистата не боли. Болят кистите в гърдите, основно благодарение на сутиените.

# 719
Мен ли питаш? На минимум. Преди ядях в пъти повече.
Леле, аз си мислех, че това все пак ще помогне донякъде... Tired
Гинеколога препоръча на тази фирма интимните неща за измиване, били по добре от Идеалин:
https://remedium.bg/brand/732/laboratoires-iprad-sante.html

И внимавай с ниските В Wink Peace

Общи условия

Активация на акаунт