Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 82 374
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
То е 11 дни, но не през всичките е все силно - 1 - зацапване, после 3-4 силно, после ту спира, ту тръгва, като тръгне, се изхвърлят твърди в-ва - като ципи, докторът каза части от лигавицата. После пак спре за 1/2 ден, после пак прицапване и изхвърляне на нещо и така се редуват спирания и тръгвания. Имам миома уж малка, може от нея да е.  Извинете ме за цветущото описание, но е факт. Като при някое от тия изхвърляния трябва да посетя WC моментално, т.к. ще ми пропусне превр.  Но и много разправии на работа имах точно тия дни. Колега напусна, и искат да ми прехвърлят и неговата работа, без увеличение, а и нов човек не взимат. И то само с промяна на длъжностна х-ка. Опитвах се да се защитя, та от тия ядове и спорове, мисля и това е повлияло.

# 691
Едва ли това положение се дължи на напрежението, но ти си знаеш.  Peace

# 692
  • софия
happy@girl, аз бях така 28 дена, след което дойде нов цикъл. Оказа се, че почти нямам естроген и съм на прага на менопаузата. Гинеколожката изписа Logest, но аз се справих с хомеопатия. Когато естрогенът е малко, кървенето не може да спре/това ми обясни гинеколожката/. Хормони изследвала ли си?

# 693
Не съм изследвала.  Той винаги е бил силен и с повечко дни но до 8-9, с първия  и последен ден слаби.
А сега след разправиите, не знам, няма да е само от тях, но и те са допринесли.
Ще ходя аз на лекар, но да мога да избутам тоя ц-л. И без това трябва да видя накъде е миомата, че се притеснявам.  Последният път когато ми бе така цикълът гаден, бе м.12.2017, когато баща ми почина.

# 694
  • Пловдив
При мен последния път продължи 15 дни... Обадих се на доктора и каза да пия дицинон и калций фосфор ц. След два дена спря.

# 695
Отиди на лекар. Аз имах подобен цикъл миналото лято и ми предписаха някакъв хормонален препарат, не си спомням точно. Лекарката ми каза, ако пак се случи, да не чакам, след осмия ден максум да отида да ме види. Обикновено на 6-7 ден ми приключва цикъла.

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 19:27 от Анонимен

# 696
happy@girl, аз бях така 28 дена, след което дойде нов цикъл. Оказа се, че почти нямам естроген и съм на прага на менопаузата. Гинеколожката изписа Logest, но аз се справих с хомеопатия. Когато естрогенът е малко, кървенето не може да спре/това ми обясни гинеколожката/. Хормони изследвала ли си?

Да, вярно е това за естрадиола. При мен е сходен цикъла, както на happy@girl.
Вече спрях да се притеснявам. И лекарят ме успокоява също. Хормони не пия.

# 697
  • Добрич
Момичета, днес бях на преглед. Според ехографа и гинеколога миомните възелчета са малки и пръснати, не е необходимо отстраняване, лигавицата е леко удебелена и имам полип. Според доктора най-удачният вариант е абразио. Щяло да се изчисти всичко и да ми намали кръвотечението поне за около 6 месеца. Хистероскопията била по-продължителна, щяла само полипа да отстрани и била по-скъпа... И в двата случая можело да има рецидив. Записах си час за абразио преди цикъла, защото тогава било най-подходящия момент. Обаче не знам дали ще отида. Във военна болница искат доста предварителни изследвания, включително тест за алергии. Освен това абразиото е с две нощувки, а това въобще не ми харесва. Отделно ден преди това трябва да занеса всички изследвания. При тях се отива с готови изследвания и направление за хоспитализация. Според доктора, л.л. трябва да ми го даде. Платих си прегледа и си записах час за петък при друг гинеколог по ЗК. Имам направление, поне да го използвам. Да видим той какво ще каже. Ако не открие полипа, ще бъда в голяма чуденка... Това, което на снимките от ехографа, лекарят ми посочи като полип, въобще не ми изглежда малко.

Мислех, че при абразио не се хоспитализира. Явно във всяка болница е различно.

# 698
Аз не бих се подложила на каквато и да е процедура без тест за упойки. А абразио без упойка няма как. Преди много години ми е правено и си спомням, че в 4 от 10 показах алергия към упойката. Не ми се мисли, ако не ме бяха тествали, какво можеше да стане.

# 699
  • Добрич
Принципно, да. Тест за упойки е необходим. При секциото не съм носела резултати от такова изследване. Може би в момента го правят. Вярно е, че в Добрич няма алергологиен кабинет, обаче и тук се правят операции.  Не знам кой и кога тества пациентите. На мен докторът ми каза точно при кой алерголог да отида за теста и допълни, че там се чака. Не знам колко струва тестът за алергии, но не вярвам л.л. да ми даде толкова направления, колкото ми искат /кръв, урина, алерголог,  кардиолог, хоспитализация/... Всичко трябва да си подготвя предварително. Ако съм добре със сърцето, можело л.л. да пише вместо кардиолога и само ЕКГ да занеса.  

# 700
Вела, на мен абразиото ми го направиха в Майчин дом, и същият ден ме разкараха. После от епикризата разбрах, че съм нощувала там.
И тест за алергии не ми правиха, само ме пратиха на кардиолог в същата болница.
Моя близка си прави наскоро тест заради колоноскопия, личната и даде талон за алерголог.

# 701
  • София
Вела, абразиото е на сляпо и може и да не се премахне полипа, както се случи при мен трикратно.
С хистероскопия всичко се вижда, реже се точно полипа, ако е нужно се прави и абразио.
Тези 2 нощувки са им по клинична пътека заложени.
„Стискам палци!

# 702
  • Добрич
Благодаря ви за споделеното, момичета! Избрах за преглед по ЗК гинеколог, който работи в ДКЦ.  Там не правят нито абразио, нито хистероскопия, т.е. ако види полипа, би трябвало да ми даде едно от двете направления /или поне така си мисля/. Докторът, при който раждах, миналата седмица беше в отпуск, а сега е в болнични до 23-ти септември. Явно няма да ходя при него. Днес съм 10-ти ден след м.ц. Предполагам, че за още два дни полипът няма да се скрие от лигавицата, защото в петък ми е прдгледът. Като си представя мащаба на снимката, това, което днес ми посочиха за полип, никак не е малко, а аз не попитах за размера. За витамин К1 обаче попитах и не е проблем да го пия. В Добрич има много добър фармацевт фитотерапевт и си мисля, че мога да го посетя. Знам, че полипите се махат оперативно, но не ми пречи да попитам за билкови продукти.  Мечти...

# 703
Полипите за жалост рецидивират.
Даже си мисля и при мен да не е станало така.  Два пъти съм кюртирана за полип, първият определено лекарката не се бе постарала и е обхванала само шийката и началото на матката, втората лекарка в спешното много добре ме изчисти. Но после ме диагностицираха с миомен възел, който др. предходни АГ не видяха.
И при хистерото има риск нещо да остане за жалост, и там е възможен рецидив. Четох го в темата.
И сега не се знае при мен от хормони ли е, от миомата ли е, или от нов полип. Ще ходя на лекар.
Късмет на Вела!

# 704
  • Добрич
happy@girl, при хистологията не се ли разбра какъв е полипа? Останах с впечатление, че при полип винаги се прави хистология и чрез нея се разбира вида на полипа, а от там и причината за появата му.

Общи условия

Активация на акаунт