Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 82 381
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Обаче моя позната, чиято майка е починала от рак на мл жлези, пие ремифемин и е доволна. Според нейния гинеколог, жена, бил много добро решение. Уточних пола, защото предполагам, че гинеколог от женски пол по би се интересувал от фитохормони.

# 676
Деси, те гинеколози са ми изписвали и прогестеронови препарати, и Ремифемин, но мамолога все подскача.  Sunglasses
Е, всеки си прави изборите Simple Smile

# 677
Така е. Само да можеше да изберем най- коректния за нас. И то без проба- грешка.

# 678
  • София
Аз говоря за цервикален полип. Дали е било редно премахване по този начин?
Цервикалния полип е на шийката на матката, вижда се при обикновена колпоскопия. На мен всяка година вече ми щипват по един с щипката за биопсия. Не боли, нищо не се усеща.

# 679
А вие сега ме замислихте с тия полипи. Аз редовно правя по един на всеки 5 години. Винаги личната ми ги е махала в офиса ѝ за 5 мин без упойка. Нито ме е боляло нещо, нито съм кървяла след това. Може би на следващия ден съм чувствала нещо като болка все едно ще ми идва. Аз говоря за цервикален полип. Дали е било редно премахване по този начин?

На мен преди години също са ми махали по този начин малък цервикален полип без упойка, с изскубване с АГ инструмент за няк. минугки, и после го дават за хистология. Но това е когато е малък полипа, само в щийката, и то на външ. й част, и не е на широка основа. Останалите не могат така да ги махнат, защото е болезнено, нужно е разширение, после рязане, или кюретиране, за да се изчисти както трябва основата.   Аз това го пиша от позиция на "опита" си за съжаление, и това, което съм чела.

# 680
Благодаря за поясненията. Аз нали съм все в невидение, а като заговорихте за полипи се зачудих защо вашите с упойки, а моя без упойка е махан. Предположих, че пак са ме претупали на бърза ръка нещо. Сега разбрах.

# 681
Вела, този лекар при който досега си ходила, добър ли е,  нали е казал, че матката ти е като остъргана?
Принципно хистероскопията я дават като по-добър метод от абразиото . Има само диагностична, има и оперативна.
Отделна тема за нея има.  Но в случай, че се нуждае от нея човек. А това добър и съвестен лекар може да го каже, дали има нужда.

Може би наистина ако е мн.малък полипа, да не може да се види с обикновен ехограф.
/Моите не са били явно мн.малки, т.к. на ехографа ги видя като "сенчица", но ми е махнала само тоя от шийката, навътре не бе се постарала, че вторият път бе по спешност при др.лекарка./

# 682
  • Добрич
От три дена чета за хистероскопия, за лекари и мнения на пациенти. Вече свят ми се зави, а е и много поттискащо... Днес съм на четвърти ден от м.ц. , имам направление, а ми е трудно да реша при кого да отида.

Д-рът, който ме прегледа април според мен е много добър. Раждах при него, навремето в Добрич, той ми следеше и бременността още от самото начало. Когато акушерката на другия ден след раждането ми видя разреза от секциото, каза, че за първи път вижда толкова малък разрез. Докторът сега работи в друга болница и в момента е в отпуск. Вчера се обадих в болницата и попитах. На мен ми предложи абразио, което отказах. След разговор със завеждащия отделението днес, разбрах, че в тази болница не се прави хистероскопия. Така, че този доктор ще отпадне.
Иначе, да каза, че матката ми е като остъргана. Обяснявам си го с това, че тогава ми дойде на 16-ти ден. Тя лигавицата не е имала време сигурно да се възстанови. Последните години цикълът ми обикновено е на 23-25 дни.

Преди няколко години бях  доволна от преглед при един гинеколог. Не е от известните, но моите впечатления са добри, изписа ми дуфастон и по избор мака/ресторейт. Дуфастон не вземах, ресторейт един месец, а мака по-дълго време. Според информацията за него прилага холистична медицина и хомеопатия, което аз предпочитам. Работи във ВМА, а там правят хистероскопия. Преди малко говорих с него за преглед другата седмица. Надявам се, да съм направила правилен избор.

# 683
Моята хистероскопия беше без упойка, но и не се видя полип.
Не се страхувай!

# 684
Вела, не се страхувай, в случай че се налага. няма да е по-страшно от абразиото, по-прецизно е.
Мисълта ме беше, че ако даден лекар е добър диагностицик, и съвестен човек, той няма да предложи на пациентка хистероскопия, ако е сигурен, че не се налага и няма нужда.  Иначе лекари-търговци има, но има и съвестни хора.
Дано си случила на добър. Късмет!

Ето линк на темата за хистероскопията:
http://www.bg-mamma.com/?topic=903706

# 685
По повод на кафето, мисля че действа още по-зле, особено в периода на менопауза. И без това тогава сме превъзбудени, та защо ни е още кофеин. Мисля, че бихме могли да си помогнем по-скоро с успокояващи чайове. Посещенията при лекар редовно са нужни ,защото хормоните непрекъснато скачат и във всеки един момент, може да се отключи нещо по-неприятно.

# 686
  • на земята
Здравейте момичета,много полезна тема,аз съм на 40,но вече втори месец ми идва цикъла на 18-20 ден.Запазила съм си час за доктор другата седмица да видим,нямам други оплаквания освен безсънието.Днес писах в другата тема и там ме попитаха дали спазвам диета,и доста се замислих,че се храних няколко месеца ниско въглехидратно,високо мазнинно,сега си хапвам повече въглехидрати,но дали може да е от това.Няма да се гадае де,надявам се всичко да е наред.Миналата година пак така ми се беше случило един месец.Иначе цикъла ми е на 24-25 дни.

# 687
Дами, колко дни ви е бил най-дългият цикъл, спрял от само-себе си. Питам сериозно, т.к. днес ми е 11-ти ден и не ми е спрял, първите 3-4 дни беше ужас, после тръгва-спира, на пресекулки, като се изхвърлят  някакви твърди в-ва, части от ендометриума навярно. Чудя се да чакам ли да спре, или да ходя по лекари? Явно ще отида скоро планирано. Пия витамин С и калциум-фосфо С.

п.п. Тия дни беше "ад" на работа. Вероятно и тава се е отразило. Спорове, прехвърляне на отговорности....

# 688
7-8 дни със зацапването... ама 11 и то да продължава, направо непланирано щях да отида на лекар Hands V

# 689
Последният път 12 дена, като беше съвсем леко, пих 2 дена вит. Ц и калций, и след 3 дена спря.
Но при теб щом е толкова силно, може би трябва да отидеш на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт