Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 82 394
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Момичета, до сега четох за хистероскопията. Останах с впечатление, че се прави в първите дни от цикъла. Така ли е?
да - първите чисти дни.

# 661
  • Добрич
Значи, първите дни, като ми свърши. Обикновено ми тече по 6 дни, т.е. за този цикъл би трябвало да е др. седмица. Последните дни слабо, но все пак има зацапване.

# 662
  • София
Веднага след края на цикъла и преди овулация, затова на 10-11 ден.

# 663
Аз си мислех, че имам такива пристъпи на тревожност (също бяха непредизвикани от нищо), а то се оказа екстрасистоли (кардиограмата ги показа).
Лекарства ли изписват за тях?  Питам, т.к. е много вероятно да имам и аз, от силната кръвозагуба/цикъл/ сърцето се натоварва.

Иначе за полипите, моят единият е бил на шийката, виждал се е, махнаха го първия път, но навътре лекарката не е чистила. Вторият път др. лекар чисти и вътрешността.  Ходих след което на 3-ти лекар, с добра репутация в нашия град, който прави и хистероскопии, намекнах му, не ми предложи, но видя миомен възел/малка миома/ към органите, която никой от предните 2 лекарки не видя. Каза, че сигурно засяга кръвоносен съд, и затова така много кървя. Засега каза наблюдение. Пих билки за миома 1 и 2 част от билк. аптека в София.

# 664
Вела, радвам се че ти е помогнало малко, но наистина говори с лекар, да не докараш пък някоя друга беля, че се притеснявам. И наистина си направи хистероскопичен оглед, това което описваш е притеснително. Нека те огледат хистероскопски, лекаря ще прецени трябва ли да ти прави нещо или не. Предполагам трябва да си запишеш час при някой специалист.  Hug
Моят полип не се виждаше на ехограф, направиха ми абразио, но тогава работата беше малко объркана и набързо, нямах време да мисля.

# 665
При мен имаше един полип, който се виждаше на ехограф с размер 6мм (грешка на ехографа +-3мм), трима лекари гледаха и се чудиха, моята реши, че ще прави хистероскопия, заради обилно и продължително кървене... и анемия. Уж за 15 мин, била съм в пълна упойка около час - премахнат един полип 9мм, открити/премахнати десетина с размер 2-3мм (на толкова имаше изследвана патология) и още много, които са "щипнати" с примката, но с размер, който не позволява изследване... и изстъргване накрая. От 4 обилни дни и до 9 зацапване минах на 2 обилни, общо със зацапването 5-7 дни. Но обилните пак са си обилни, лекарства не вземам, просто в тези 2 дни съм с тампон (супер плюс, сменям на 2 часа) и превръзка, че и през тампона избива...

# 666
  • Добрич
Днес личната лекарка ми даде направление за гинеколог. На трети ден съм и се чудя къде да отида. Съпругът ми предлага да потърся специалист в цялата страна.  Колежка препоръчва в Плевен да си запиша час за второ мнение. Там не било по ЗК и се чакало много.
Четох за офис хистероскопия, която била с по-малка камера и без упойка. Ставаше въпрос за Надежда в София. Видях, че имат център и във Варна, но още не съм звънила. Предполагам, че тя ще е само за диагностика.

# 667
Аз като излязох от упойка бях с родилни болки... та без упойка сигурно само за оглеждане става (понякога)... Лекарката ми, преди да ме приспят каза "Дай само да огледам сега, за да видим после за работа колко време ще ни трябва и да преценяваме упойката!". Да ама въпреки трите естествени раждания и само 3те години след последното шийката беше непроходима, мазаха ме, изчакаха и решиха да слагат упойката... Та не знам как става амбулаторно Rolling Eyes

# 668
  • Добрич
Раждах секцио и само тогава /един път/ съм била под упойка /пълна/. Ако има безболезнен вариант да се избегне упойката, звучи добре. Ясно ми е, че ако открият нещо, после ще има нова хистерископия, но с упойка.  Надявам се да не се налага.
Споделих с личната лекарка за витамин К1 и не и се стори притеснително.

# 669
Те сега упойките не са като едновремешните. Правили са ми абразио с Диприван, 20 минути след това се чувстваш като нормален човек.

# 670
Те сега упойките не са като едновремешните. Правили са ми абразио с Диприван, 20 минути след това се чувстваш като нормален човек.
И на мен, това е лека периферна упойка, все едно си в сладък сън.

# 671
Момичета, аз пък търся читава генеколожка (не ми се ходи при мъж) в София, която работи със здравната каса. Ходех дълго време при д-р Лора Кълвачева във Вита, но те не работят със здравната каса и ми стана скъпо. Ходих 2-3 пъти при една Катя Венкова, близо до Петте кюшета, претупва и само спирала препоръчва. Не мога да нося спирала, няма да обяснявам сега в подробности защо - мисля, че не е интересно и не е предмет на настоящото ми изложение Simple Smile . После ходих 2-3 пъти при Евдокия Маркова в Полимед. Изключителна простачка. Каза, че само като ме гледа съм била в менопаузата. Аз имам редовна менструация все още. Имам хормонални изменения, но стойностите са само при някои хормони и то не много извън диапазона. Препоръчваше ми през цялото време соеви препарати - все пак те са ГМО и не искам да взимам. Освен това едни препарати влияят на нивата на естрогените, а други на прогестероновото ниво. Вбеси се, каза, че била и еднокринолог и всички нейни пациенти се чувствали чудесно, като им ги препоръчвала. Поинтересувах се какво има предвид под чудесно, били нямали симптоми. Аз нямам вълни, нямам изпотяване или изнервяне. Вярно боли ме глава, но глава ме боли от 5 годишна възраст и не се изясни причината (толкоз е и медицината напреднала).  Все пак й казах, че за да приемам някакви препарати - тъй като те влияят на различни хормони, не счита ли за нужно да ми пусне хормонални изследвания. Капакът беше, че ми отговори, че не можело на една петдесет годишна жена да се пускат хормони, защото как ще оправдаела това пред Здравната каса, че пуска на една 50-годишна жена изследване на женски полови хормони. Такава простащина има само май у нас. Е, от тогава 2 години си плащам по 100-тина лева и пускам хормони - вече 2 пъти - тази и миналата година. Нямам нищо напротив, но тази вулгарност ми идва в повече.

# 672
Е такава простащина има и по останалия свят. Даже в БГ сте си пак добре, че на частно можеш да си пуснеш хормоните. Тук не стига дето по 600$ плащам застраховка на месец, после катот отида на доктор пак плащам едни 200$ и т.н.и хормони така без нищоще ми пуснат на куково лято, освен ако не мога да забременея или някакъв видим проблм.

А вие сега ме замислихте с тия полипи. Аз редовно правя по един на всеки 5 години. Винаги личната ми ги е махала в офиса ѝ за 5 мин без упойка. Нито ме е боляло нещо, нито съм кървяла след това. Може би на следващия ден съм чувствала нещо като болка все едно ще ми идва. Аз говоря за цервикален полип. Дали е било редно премахване по този начин?

# 673
На мен също ми е махан полип с абразио и после пак се появи. Всъщност не знам дали е бил един. Втория  път не се виждаше, имаше само предполагаемост от страна на лекаря. Чувствах се добре след хистероскопията, никакъв проблем след упойката. Но и 5 години след това бях с хормонална  спирала, защото имаше вероятност да се появят отново полипите. Което е и нормалното очакване при намален прогестерон. Все още се питам дали не съм можела да го набавя по естествен начин. И все още не съм стигнала до категоричен извод. Но пък днес говорих в един биомагазин с жена, която беше след операция на мл жлеза. И след химиотерапия. Всъщност разговорът ни тръгна от това, че казах, че гледам за червена детелина. И тогава тя се намеси, за да ме откаже. Стигнахме до консенсус, че тя е по млада от мен и е била оше по млада, когато я е пиела. Но пък и аз не си я взех. Реших да помисля.

# 674
Деси, аз питах мамолога какво е мнението му за Ремифемин, който ми го изписа гинеколога, при евентуални оплаквания. Ами, намръщи се и каза не, викам-е нали билково, ала бала, но пак същата реакция. Та, и аз не знам, за сега ще стискам зъби.

Общи условия

Активация на акаунт