Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 82 399
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Да попитам... Понякога получавам леки пристъпи на тревожност и напрегнатост... редки са случаите и  повечето пъти са безпричинни... с какво ги "туширате", ако някой има такива моменти?!?
опитай с глог,мента и валериан. Навсякъде имам, вкъщи, в офиса.
Благодаря... това е добра идея...
И аз имам шишенца навсякъде и в чантата, задължително. Това ме спасява.

# 646
  • Варна
Да попитам... Понякога получавам леки пристъпи на тревожност и напрегнатост... редки са случаите и  повечето пъти са безпричинни... с какво ги "туширате", ако някой има такива моменти?!?
Йога, медитация (като начало под ръководството на учител), там ще те научат как да се отпускаш и да дишаш правилно. Изчистване малко по малко на вредните храни и хората, които не са ти приятни. И поне една вечер в седмицата отдели за себе си. Аз го правя всяка сутрин рано, като ставам преди всички... Много техники и начини има.

# 647
  • Русе, у дома
Бяло вино или розе 😎 😁
Ами ако е преди обед, ще е малко странно да отворя хладилника и да си налея...
Онзи ден ми се случи, чак ми прималя в магазина, ама се събрах... Аз такива ги имам отдавна, мисля, че е нещо от хормоните на щитовидната..., ама не съм за лекарства, каза доктора, само витамини ми изписва и каза, като вляза в "другата възраст" да ида за други витамини...

# 648
  • При елфите ...
Бяло вино или розе 😎 😁
Ами ако е преди обед, ще е малко странно да отворя хладилника и да си налея...
Онзи ден ми се случи, чак ми прималя в магазина, ама се събрах... Аз такива ги имам отдавна, мисля, че е нещо от хормоните на щитовидната..., ама не съм за лекарства, каза доктора, само витамини ми изписва и каза, като вляза в "другата възраст" да ида за други витамини...
Някой пият от радост, други пият от мъка, а ние от сабахлян... Wink

# 649
  • София
Аз си мислех, че имам такива пристъпи на тревожност (също бяха непредизвикани от нищо), а то се оказа екстрасистоли (кардиограмата ги показа).

# 650
barfly, прималяването може да е от глад, кръвно и тн., не за такова нещо пита жената. Simple Smile
От щитовидната ми е било нервно, бясно, ядосано, но не бих казала, че ми е прималявало. Може да пробваш Симпатил, ендокринолога ми го изписа, успокоява.

Някой пият от радост, други пият от мъка, а ние от сабахлян... Wink
Тъй тъй 💃  Mr. Green

Последна редакция: вт, 21 авг 2018, 15:50 от Lemy

# 651
Момичета, сега ме подсещате, че  и аз трябва да посетя мамолог. Този преглед за нас е задължителен, особено когато сме в периода на менопауза. Някоя от вас освен цитонамазка, правила ли си е колпоскопия?
Всяка година си правя цитонамазка, колпоскопия, микробиология, туширане и ехограф.Както и преглед при мамолог. През година мамография, но всяка година ехография. Ходя при много добри специалисти, на които имам пълно доверие. Когато,живот и здраве, дойде времето ще въведем и хормонална терапия. И двамата са твърдо зад това. Peace
Кои са специалистите и в София ли са?
Благодаря!

Чувала съм, че доктор Бойко Димитров е много добър специалист на гинекологичните прегледи. Вероятно и той прави колпоскопия За мамолог съм чувала добри отзиви за доктор Василев, само че първото име не мога да се сетя как му беше?

Евгени Василев, работеше някога в бившата Тина Киркова, т.е. Света София. Мервала съм го и в болница Вита, тази до гара Подуене. При него съм ходила преди 15 години. Просто не ми е удобна Света София като придвижване, а посещение във Вита е със заплащане или частна мед. осигуровка.

Д-р Стоянов в Полимед ми се струва добър - ходя последните години при него. Ходила съм и в Първа градска при Стаменов (май така бе), но много се чака, а и самият доктор говори много на всякакви теми и ме изморява. От трудовата медицина до някакви семинари (разбра, че съм вегетарианка Simple Smile).

# 652
а и самият доктор говори много на всякакви теми и ме изморява. От трудовата медицина до някакви семинари
Народа повсеместно откача, кардиолога и той, говори ми за всичко, само не и за здравословното ми състояние  ooooh! А беше много сериозен човек.

# 653
  • Добрич
Sharky* и Lemy, цял ден ви благославям, че споделихте за витамин К1! Flowers Four Leaf Clover

Бях решила, че първо ще говоря с л.л. и така ще опитам витамин К1. Днес съм на втори ден. През нощта смених превръзката и сутринта, 4 часа по-късно, докато отворя вратата на банята, декорирах стелките с няколко огромни капки /петна над 3 см диаметър, че и не се изпраха идеално/. Буквално се изля от мен, а панталоните ми бяха къси и ..... Седнах да чета за витамин К1. Видях, че го предписват и против образуване на тромби /преди бил обичайното средство за това/ и казах на съпруга си да ми го вземе. Изчаках час след приема седнала и проверих резултата, направо не можех да повярвам, втори ден, а превръзката като четвърти.  И така около 8 часа. Прекарах следобеда извън града и беше фантастично. Sharky* и Lemy, Господ здраве, да ви дава! Не се превъзнасям, съвсем искрена съм. Само който го е изпитал, предполагам, че само той може да ме разбере. Беше толкова необичайно, че се замислих, как ще се пречисти организмът, ако е така. Вечерта нещата си дойдоха на мястото. Както аз си ги знам. Това ме успокои. Значи вечерта, ще е пречистването, а през деня комфорта. Хем полезно, хем удобно. Действието на витамина беше около 8 часа, което ме устройва напълно, например за работа или други ангажименти. Вечерта се старая да съм си у дома втория и третия ден. Само тези два дни са ми "изобилни" и мисля, само тогава да вземам по 1 таблетка витамин К1, така, че да ми покрива 8-те часа, с най-голяма заетост. Не съм се отказала да се посъветвам с лекар за приема, но утре трети ден, сигурно пак ще се наложи да взема, че ще водим свекърва ми на декса скенер и трябва да съм във форма. Изследването е по обед, така, че като видя как се очертава денят, ще реша какво да правя.

# 654
  • София
Вела, не е нормално това, което описваш. Може да има полип и той да не се вижда на ехо, така беше при мен.
Хистероскопия диагностична и/или резекционна с 15 минутна венозна упойка може да те спаси.
И всеки месец витамин К не ми се струва много безопасно.

# 655
  • София
На мен ми изглежда също прекалено да се взима предварително. Подкрепям идеята за хистероскопия, бих препоръчала клиниката на д-р Калчев, на ул. Тинтява, до Софтуни. Да предупредя - полипи с обикновено абразио не се махат, най-много да си пораснат пак, искайте си хистероскопиите, а не НЗОК-лесните "решения"

# 656
  • Добрич
Мисля, че малките възелчета, за които гинекологът спомена, може да са причина. Приемам го по-спокойно, защото моя позната беше години наред така, без полипи и без миома, според докторите просто заради периода. Вследствие течовете беше с анемия, компенсираше с тотема и накрая просто извадиха всичко. Надявам се, че всичко друго ми е нормално. 

Сега прочетох какво е хистероскопия. Само, че гинекологът искаше абразио, а не хистероскопия. А преди, когато бях ходила на преглед при друг гинеколог, смяташе, че с ХЗТ нещата ще се нормализират.

Момичета, не мисля, че съм пила витамин К1 за профилактика. На мен действително ми тече много. Ако не беше така, нямаше да го взема. Пролетта като ме преглежда лекарят беше пак силен ден. След като се съблякох, докато стигна до гинекологичния стол, накапах красиво по пода, което беше смущаващо. Докторът каза, да не се притеснявам, и че му е ясно, че ще накапя. Нищо за полипи не ми спомена, но вие ме карате да се замисля.

# 657
  • София
Имала съм полип на шийката, от вътрешната страна, който никой не виждаше...абразиото е стъргане на сляпо, хистероскопията е с видеокамера, изрязва се само там, където има какво и защо. Възстановяването е няколко часа. На другия ден си си на работа (иначе ти се полага 1 месец болничен).

# 658
  • София
Вела, това с ХЗТ го играх 6 месеца, не ми помогна. И аз ги слушах тези приказки. И 3 абразии излишно си причиних.
Затова споделям по-краткия път - хистероскопия. Голям полип на широка основа е бил. Само Нецов го заподозря на ехограф.

# 659
  • Добрич
Момичета, до сега четох за хистероскопията. Останах с впечатление, че се прави в първите дни от цикъла. Така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт