Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 473
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Ее изобщо не е болка за умиране Simple Smileпритискат те за да се заснеме по-добре.Малко дискомфорт и хладинка,това е.Гинекологичният и специално цитонамазката е в пъти по-болезнено и неприятно.

# 571
Вярно ли? На мен гинекологичният не ми е проблем. Преди да родя ,преди мнооого години, ми беше най-противният преглед. Но след като родих го приемам нормално.....не, че се накъсвам да ходя на гинеколог.

# 572
Оле ама за какви преси говорите, момичета. Ааааа, аз мислех тази година да отида, ама ме шокирахте. Как така ще стискат в преси. Ми то много болезнено звучи....Аз не мога да търпя на болка....

Не се стряскай, изобщо,  не е толкова болезнено. Peace Колкото в темата се представя, то човек наистина да се уплаши. И да го е страх, та не си прави профилактика, след такива мнения. Stop
Просто ти притискат гърдите между две плочи.Натискът е дотолкова, колкото да прилепнат добре и да се получи хубаво изображение.
Съвременните мамографи дори не изискват натиск. Правили са ми на различни места. Но примерно в Сити клиник в София апаратът е супер съвременен и нямаше никакъв дискомфорт. А в друга клиника, на по-стар апарат беше по силно притискането. И въпреки това не е дискомфорт, че да не се понася.
Та чак да е по–гадно от гинекологичен преглед, ами не е изобщо. Peace

# 573
  • Bristol
Странно е това въртене и притискане, но не боли. Както някой написа и според мен цитонамазката ми е по-неприятна.

Колко малки са малки гърди, чашка АА или въобще нямаш? Аз писах, че нямах проблеми с чашка А, но съм имала доста образувания (кисти) и за да видят всичко хубаво много снимки под различни ъгли ми направиха.

# 574
Ее изобщо не е болка за умиране Simple Smileпритискат те за да се заснеме по-добре.Малко дискомфорт и хладинка,това е.Гинекологичният и специално цитонамазката е в пъти по-болезнено и неприятно.
+1

# 575
Не е толкова страшна мамографията. На мен ми правят такава от 30 годишна през 2 години, а последните две години са ми всяка година, а през 6 месеца съм на ехограф. Хубаво е да се прави в първите чисти дни след цикъл. Ведъж отидох точно преди цикъл и тогава ми беше некомфортно стискането на мамографията, защото и гърдите ме боляха в този период.

# 576
Правили са ми хистероскопия без упойка, не знам с каква цитонамазка плашите? Никога не ме е боляла. Щипване леко.
Казах, че не боли мамографията, но е брутално това стискане на гърдите.
Само на ехо ще ходя, не ме интересува! Naughty

# 577
  • Перник
Едно време като правех цитонамазки тук в Пк, я правеха с обикновена клечка с памуче и никога не ме е боляло. Близо 4 години правя в софия в МБАЛ Надежда, където и родих, по-гадно нещо не  са ми правили,/инвитро съм и съм минала през акво ли не/. Там се взема от цервикалния канал с едни като четки, подобни на тези от спиралата за очи.  Последния път ниправо изохках. Правена ми е и биопсия от шийката, не ме е боляло. Колкото до мамографията, аз имам "нещо", което едни доктори наричат фиброаденом, други киста. Гледам го и на мамо, и на ехо периодично. Последният път беше мамо, никога не ме е боляло. Притискат гърдата между две плоскости, но в никакъв случай не мога да кажа болка че има. Може би зависи от гърдите, както и от това дали не си пред цикъл и да са по-болезнени, идея нямам.  Докторката ми каза мамография на 2 години, ехо на 6-8 месеца при находка като моята.

# 578
Аз съм на 48 с малки и плътни гърди. Правих мамография на 40, при Спиридонов до Исул. Не ме боля, но ми беше неприятно. След като ги видяха ме гледаха и на УЗ и казаха, че при моя тип гърди е по добре с УЗ. И всяка година ходя... Питах тази пролет дали вече трябва да правя и мамография пак, но казаха, че не.
Как ви влияе почивката на море върху цикъла? И юни и този месец тръгнах за море два дни след като ми свърши цикъла. Седмица слънце и вода и....в деня на тръгване прокървява и на следващия ми идва цикъла. Т.е на 15тия ден...

# 579
Аз предишните две години бях така. Свършва ми, заминаваме на море и там почва отново. Едната година беше на 16-ти ден, а другата на 10-ти.
Да чукна на дърво, тази година може и да ме подмине. От четири дни сме тук и няма признаци, че ще дойде извънредно. Но си имам едно наум.

# 580
ПИСах вече, че съм с големи гърди.Мамографията ми правиха в болница Надежда, явно съвременен апарат,нищо не усетих.

# 581
Като се заговорихте за болезнени прегледи, аз пък в БГ толкова болезнена цитонамазка не бях преживявала. Всъщност това ми е единствената правена в БГ и нямам база за сравнение от преди. Едва я изтърпях. Не видях с какво ми я прави. Каза, че била обикновена, не течно-базирана цитонамазка. Не знам ако това има значение или техниката която изпползват. Защото тук, само тази са ми правили, втората, и никога не съм усещала доскомфорт, камо ли болка. Но сълзи ми потекоха от прегледа в БГ...

# 582
По всички нови стандарти цитонамазката се взима със специална четчица, която да остърже горния слой на лигавицата.
Сега, ако някой лекар се е престарал в натиска миже да се усети дискомфорт.

# 583
  • София
Никога не съм изпитвала доскомфорт при взимане на материал за цитонамазка. Трябва да се прави с четчица. Ама аз и при биопсии от шийката не усещам нищо... в последните 10 г. доста активно правим точно това с АГ-то ми Wink

# 584
Момичета, сега ме подсещате, че  и аз трябва да посетя мамолог. Този преглед за нас е задължителен, особено когато сме в периода на менопауза. Някоя от вас освен цитонамазка, правила ли си е колпоскопия?

Общи условия

Активация на акаунт