Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 592
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, следя ви и чета понеже имам съмнения, навлизам в пременопаузата. На 45г. и цикълът ми идваше през 25-26- дни последната година ми се скъси периода на  22 дни, като един месец ми закъсня с 20дена. През март ми дойде през 15 дни , а сега от 22 май не ми е идвал. Това не ме притеснява, но от три четири месеца имам болките и напрежението в гърдите, кито се появяват м/у овулацията и цикъла и после изчезват, но при мен са постоянни. Ходих на лекар преди месец. Махна ми спиралата и тогава кървях 5 дена. Имах възпаление и пих антибиотик, болките затихнаха, но от 4-5 дни се появиха пак. Вчера ходих и на мамограф-нищо ми няма. А болките в гърдите си ги имам сигурно скоро ще ми дойде цикъла.

Флора, и аз като теб навлизам в периода на пременопаузата и искам да те попитам дали имаш оплаквания, свързани със съня. Напоследък страдам от страшно безсъние и мисля, че е свързано именно с този етап. Искам да попитам теб или някое от момичетата в темата, ако знае,  как може да се регулира подобен проблем? Направо ми писна - цяла нощ въртене и ми се доспива като стане 6,7 и ми е време да ставам. После цял ден съм парцал.

Доскоро имах други неразположения. Малко по-деликатни - изпускане и отпускане на мускулатурата отдолу. Справих се с тях, сега пък безсъние ми дойде на главата, а какво ли още ме чака като стана на 50г.. Ние жените през какво ли не преминаваме.TriumphTriumphTriumph
Пробвала ли си да пиеш магнезий? От както го взимам нямам никакви проблеми със съня.

Благодаря, ще пробвам. Взимала съм го при мускулна треска и когато бях бременна, ама това беше отдавна. Simple Smile Дозировката от упътването ли да разбера?
Новото при мен е главоболието, обаче ми казаха, че може и от синузита ми да е.

# 346
И мен ме мъчи главоболие преди, по време или към края на цикъл, отдавам го по скоро на нисък прогестерон.

# 347
Здравейте, следя ви и чета понеже имам съмнения, навлизам в пременопаузата. На 45г. и цикълът ми идваше през 25-26- дни последната година ми се скъси периода на  22 дни, като един месец ми закъсня с 20дена. През март ми дойде през 15 дни , а сега от 22 май не ми е идвал. Това не ме притеснява, но от три четири месеца имам болките и напрежението в гърдите, кито се появяват м/у овулацията и цикъла и после изчезват, но при мен са постоянни. Ходих на лекар преди месец. Махна ми спиралата и тогава кървях 5 дена. Имах възпаление и пих антибиотик, болките затихнаха, но от 4-5 дни се появиха пак. Вчера ходих и на мамограф-нищо ми няма. А болките в гърдите си ги имам сигурно скоро ще ми дойде цикъла.

Флора, и аз като теб навлизам в периода на пременопаузата и искам да те попитам дали имаш оплаквания, свързани със съня. Напоследък страдам от страшно безсъние и мисля, че е свързано именно с този етап. Искам да попитам теб или някое от момичетата в темата, ако знае,  как може да се регулира подобен проблем? Направо ми писна - цяла нощ въртене и ми се доспива като стане 6,7 и ми е време да ставам. После цял ден съм парцал.

Доскоро имах други неразположения. Малко по-деликатни - изпускане и отпускане на мускулатурата отдолу. Справих се с тях, сега пък безсъние ми дойде на главата, а какво ли още ме чака като стана на 50г.. Ние жените през какво ли не преминаваме.TriumphTriumphTriumph
Пробвала ли си да пиеш магнезий? От както го взимам нямам никакви проблеми със съня.

Благодаря, ще пробвам. Взимала съм го при мускулна треска и когато бях бременна, ама това беше отдавна. Simple Smile Дозировката от упътването ли да разбера?
Новото при мен е главоболието, обаче ми казаха, че може и от синузита ми да е.

Да, в упътването пише препоръчителната дневна доза. Внимавай какъв магнезий си купуваш, че не всичките му форми вършат работа. Аз си взимам Био електра.

# 348
Аз взимам този:
https://sopharmacy.bg/aro-life-natural-marine-magnesium-30caps-583mg.html

Аптекарката каза, че най-лесно се усвоявал от организма.

А иначе зацапването няколко няколко дни преди цикъл го имам, отдавам го на ниския прогестерон. Адското главоболие преди това също, пия по няколко аналгина през нак. часа, и те толкова помагат. Потене, безсъние - вземам валериан.  Извинете за въпроса, но съм невежа, тия топли вълни, кога се получават, когато съвсем ти спре цикъла, или успоредно с преходния период, защото май ги имам? И не зная от ЕГН-то ли е, от горещените ли е, или от козметиката, която ползвам.

# 349
....  Извинете за въпроса, но съм невежа, тия топли вълни, кога се получават, когато съвсем ти спре цикъла, или успоредно с преходния период, защото май ги имам? И не зная от ЕГН-то ли е, от горещените ли е, или от козметиката, която ползвам.

И при мен е така /засега нямам пропуски в цикъла/ , но и при мен се получава нещо такова и не мога да разбера от жегите ли е или 45+.....?! Относно главоболието -по време на цикъл почти винаги има един ден в който ме боли главата-пия дексофен. Иначе зимата си взех и пих Калматрикс-Калций + магнезий + цинк + вит. D3 + вит. В6.

# 350
Аз сутрин пия аналгин и беналгин, и ако се налага по късно през деня, още един аналгин. Понякога нищо не ми действа, и продължава по 3 дена... Tired

# 351
  • Перник
Аз за силно главоболие не минаващо от нищо пия Хедан. Той е за мигрина, пие се по 1, мен и 1/4 ме спасява. Пробвала съм с какво ли не, не минава/беналгин, аналгин, ацефеин, паракофдал, нурофен, оки, седалгин нео./

# 352
  • София
Ох, искам да ми спре и да не се разправям вече! Главата ме боли по две седмици, преди цикъл - кръста. За нервите да не  говорим! Потене, безсъние, умора...

# 353
  • Варна
Аз сутрин пия аналгин и беналгин, и ако се налага по късно през деня, още един аналгин. Понякога нищо не ми действа, и продължава по 3 дена... Tired
Момичета внимавайте с аналгетиците. Бъбреците заминават.

# 354
Искам да попитам имате ли понякога проблем с дишането? При мен се случва периодично да ми се иска да си поема дълбоко въздух и да не мога. Имам проблем с ЩЖ, но хормоните ми са в норма. Чудя се да ли е от жлезата или от навлизането в периода 45+

# 355
При мен се случва, но в този миг сърцето ми излиза от ритъм някак, забравих как се наричаше този процес.
Откакто съм на хормони за щитовидната и пия магнезий, не ми сее случвало.

# 356
И проблем с дишането, както и сърцето (тахикардия - да не е в нормален ритъм) при мен се оказа че е от изключително ниските стойности на TSH

# 357
Полип на ендометриума често се самоизчиства с месечния цикъл.

С това твърдение не мога да се съглася.
Може да "се самоизчисти" само в менопаузата, тъй като е хормонално обусловен (за да се образува полип - естрогените са повече, а прогестеронът е нисък). Хормонално обусловени са и миомите.
Оперирана съм от голяма миома в матката преди 19 години, по късно забременях, родих, а полип ми е махнат от лигавицата (ендометриума) на матката с хистероскопия преди 6 години, тъй като имах зацапване между периодите с месечен цикъл и то за дълъг период от време, все отлагах, а той нарастваше.
В полипите наистина няма нищо фатално, ако няма кървене или ако не растат, но трябва да се наблюдават.

Сега пак имам няколко малки миоми по 1-2 см., които според доктора нямат шанс за развитие, тъй като съм вече на 45.
Имам редовен цикъл на 28 ден, нямам горещи вълни, но се зачервявам в лице доста понякога - от 3-4 години насам. С хипертония съм от 1 година. Отделно от това и напълнях, коремът ми се подува. Сигурна съм почти, че това подуване е заради пременопауза.
Не съм се потила почти никога, затова за мен това е някаква новост, но мисля, че е в рамките на нормалното последните години.

# 358
Цикъла дойде, но сега пък друг проблем не спира вече 10 дни, а и не виждам изгледи:rolling_eyes:
При вас колко най-дълго е продължавало кървенето?
Утре съм на контрола при ендокринолога да видим....

# 359
Аз си чакам цикъла от 8 юни и от 2-3 дни имам някакво тъмно кафяво,  почти черно зацапване,  но само толкова, не идва.  А имам и зверско главоболие, най- вече в дясно, около окото и слепоочието, което съвпада като дни със зацапването. Чета,  че имало и силни магнитни бури тия дни,  та и това може да е причина за главоболието ми. Веднъж да ми дойде и си мисля,  че ще ми олекне на главата. Това ЕГН...

Общи условия

Активация на акаунт