Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 510
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Karlovo
Здравейте ,аз съм на 44 и от няколко месеца нямам цикъл ,какъвто трябва да е . Прескочи един месец,после само цапаше ,този ще видим . Миналата година зимата ми се появиха топлите вълни ,после отшумяха за кратко ,но последните месеци полудявам . Не съм ходила на гинеколог и съм със спирала. Мисля началото на септември да отида при личния и да започнем с изследванията . Чета ви с интерес .

# 511
Здравейте момичета , опитах да прочета предишните теми ,но не успях всичко  . Поне съм сигурна ,че съм за тук , а не за съседната тема .А ми се иска да скоча направо там .
Та.......аз съм на 48 , от три месеца без цикъл , с всички екстри - вълни , нервност, екстремно напълняване.Като добавя и Хошимото се получава чудна картинка. ПРеди три дни бях на гинеколог , уж много добър , който се опита да ме убеди, че трябва да пия лекарста, за предизвикване на цикъл, понеже съм с удебелена лигавица на матката .Да , ама аз съм твърдо против . И понеже попрочетох тук , та да питам за Дивия Ям .Дали ако го пия , ще имам цикъл ,  моля някоя от вас с такъв или подобен случай да сподели .
При  всички случай  си  оставам тук , с вас - за обмяна на опит и за взаимна подкрепа .Бъдете здрави  !

Аз първо бих опитала, след направени хормонални изследвания - див ям, ако прогестерона е нисък, мака-повлиява много добре ендокринната система, DIM и пасифлора тинктура, ако естрогена е много завишен и т.н

Здравейте,
Нямам опит с билковите препарати, но се съмнявам да имат този ефект, честно казано. За МЦ си трябват хормони които единствено могат да се набавят с ХЗТ

Защо си толкова категорична, след като нямаш опит с билкови препарати?

# 512
Здравейте момичета , опитах да прочета предишните теми ,но не успях всичко  . Поне съм сигурна ,че съм за тук , а не за съседната тема .А ми се иска да скоча направо там .
Та.......аз съм на 48 , от три месеца без цикъл , с всички екстри - вълни , нервност, екстремно напълняване.Като добавя и Хошимото се получава чудна картинка. ПРеди три дни бях на гинеколог , уж много добър , който се опита да ме убеди, че трябва да пия лекарста, за предизвикване на цикъл, понеже съм с удебелена лигавица на матката .Да , ама аз съм твърдо против . И понеже попрочетох тук , та да питам за Дивия Ям .Дали ако го пия , ще имам цикъл ,  моля някоя от вас с такъв или подобен случай да сподели .
При  всички случай  си  оставам тук , с вас - за обмяна на опит и за взаимна подкрепа .Бъдете здрави  !
При удебелена лигавица се дават прогестеронови препарати.
Прави се за да се изчисти и да няма предпоставка за рак на ендометриума...

# 513
  • София-Младост
От 3-4години пия и билкови хапчета-вечерна иглика. Единственото от тях е, че нямма вълни, не се изпотявам прекомерно. Но само с тях цикъла не ми идва...това за дамата, която ги защитава. Дов ям при мен нямаше ефект, затова си карам само на иглика. За 35годишна може и да върши работа, но за 44 годишни и нагоре съм скептично настроена...това за цикъл, иначе ми е навик и ако не си ги глътна ми липсват 🙂

# 514
А да ви попитам това удебеление на лигавицата при всички ли се получава рано или късно? Прави ми впечатление, че при доста от вас се е получило и искам да знам детайли Simple Smile

# 515
  • София
Ааз съм на 42
А да ви попитам това удебеление на лигавицата при всички ли се получава рано или късно? Прави ми впечатление, че при доста от вас се е получило и искам да знам детайли Simple Smile
Аз съм на 42 г все още съм с редовен цикъл и нямам видими признаци на пред мено пауза, но също задебелявам лигавицата, което според гинеколога, който посещавам е признак, че навлизам в предменопауза. Тъй като имам множество кисти в гърдите и не ми препоръчва да ползвам хормонални препарати за изтъняване на лигавицата.
Търся съвети с какви билки и добавки да пробвам да контролирам дебелината на лигавицата като същевременно не провокирам проблеми с кистите

# 516
А като ходите на преглед вие ли питате за поглед върху удебеляване на лигавицата или то се вижда при стандартен преглед? Питам защото на всеки трябва да му вадиш думите с ченгел от устата и да знам като отида за какво да ги ръчкам да гледат. Преди месец ходих на профилактичен и нищо не ми казаха, а не съм знаела и да питам...Та кой знае на къде съм. Цикъл имам за сега и не усещам нещо по-различно. Но искам да отивам подготвена при тия лекари.  Също съм с кисти в едната лявата гърда. Мамолжоката ми препоръча ресвератрол. При преглед тук в Щатите дори не са ги и видяли. Имам 10 снимки на гърдите кристално чисти, кисти не са видяни. Направо ме изумяват тия тук. А са си били там със сигурност. Просто не са проверили където трябва. И аз като не съм чувала никога за такова нещо, не ги и попитах. Сега вече като знам, на следващото ми ходене ги чака скандал....

# 517
  • София
При мен лигавицата се забелязва при преглед с вагинален ехограф и доктора чрез него я измерва и ми обеснява колко е нормалното състояние и какво е при мен, но не помня цифрите.

# 518
И мен на вагинален ме преглеждаха и нищо не ми казаха. Сега ме е яд, че не съм питала, защото не съм знаела. Дано всичко ми е наред. Изрично я предупредих, че искам да знам на къде съм с пременопаузата. Надявам се баш тогава са ѝ били отпушени ушите.

# 519

Аз първо бих опитала, след направени хормонални изследвания - див ям, ако прогестерона е нисък, мака-повлиява много добре ендокринната система, DIM и пасифлора тинктура, ако естрогена е много завишен и т.н

Здравейте,
Нямам опит с билковите препарати, но се съмнявам да имат този ефект, честно казано. За МЦ си трябват хормони които единствено могат да се набавят с ХЗТ

Защо си толкова категорична, след като нямаш опит с билкови препарати?

Може ли, да изразите мнение, без да подскачате?!?

Вие, имате опит, така ли?

Имам, преки наблюдения за въздействието им или по-скоро за липсата на подобен, целящ ефект.
 На всичко друго може да даде отражение, но за спрял веднъж МЦ, не могат да въздействат.
Но нищо не пречи вие, да си ги пиете, може пък, чудото да се случи, именно на вас!

# 520
Див ям може да предизвика цикъл, обаче за лигавицата няма да подейства. Затова изписват Оргаметрил/Дуфастон.

# 521
Див ям може да предизвика цикъл, обаче за лигавицата няма да подейства. Затова изписват Оргаметрил/Дуфастон.

Благодаря на всички,които се включиха по моя въпрос.
По темата - изписаха ми Примолут нор ,което ме накара да споделя тук ,и да поискам мнения.Притеснява ме лекарството ,че е синтетичен хормон.Явно ще потърся и второ мнение ,ако е възможно по друг по-щадящ начин да въздействам върху удебелената лигавица.Иначе от вчера пия дивият ям ,еми дали си внушавам ,все тая.Сноши си спах нормално ,което не ми се беше случвало отдавна.Днес все още не съм усетила топла вълна, а до вчера имах по няколко до обяд.

# 522
[/quote

Че тя,лигавицата не намалява ли,след МЦ?🙂
И да, пия си ямса и не само, и съм добре.Цикъл имам,макар и не съвсем редовен.А съм с диагноза ранна менопауза/на 42 г. съм/🙂

# 523
 Аз зная,че МЦ влияе на дебелината на лигавицата.Дики ми обясни,че именно,защото нямам такъв от средата на месец май,за това лигавицата ми е удеблена и за да си я възстановим да съм пиела три месеца Примолут нор и после пак на преглед .Аз целя да избегна лекарството,ако е възможно .

# 524
Ами пробвай с див ям, може и да имаш полза.
Аз задържах течности от него, освен това ми беше адски напрегнато и подтиснато. Съжалявам, че се насилих да си изпия опаковката.

Общи условия

Активация на акаунт