Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Моля за ПОМОЩ И РАЗБИРАНЕ! В депресия съм.

 • 11 407
 • 92
 •   1
Отговори
 • Мнения: 32
Здравейте! Аз съм момче на 19 и за съжаление изпитвам ужасни терзания. Искам да споделя нещо с вас което последната една седмица ме мъчи страшно много. Пиша за втори път тук, като първият път наистина много ми помогнахте и ви благодаря. Та така историята е:

След предната ми депресия (бях споделил голи снимки на приятелката ми в интернет пространството и това ме мъчеше и ме вкара в нея) която приключи около Великден, около 15 дни аз бях съвсем добре. Чувствах страхотна любов към приятелката си, към родителите ми, към всичко. Живеех както преди и не вярвах, че пак ще попадна в такова състояние. Дойде датата  16ти април и баща ми и майка ми решиха да отидем на леячка на куршум/олово за да премахне и "останалият" ми страх. И това бе грешката може би най-голямата в живота ми. Отидохме и още първата фигурка от олово беше "змия" (разбирате, че това значи лош човек около мен). Бабата която лееше оловото ме погледна и попита, този въпрос няма да го забравя никога: "Имаш ли си приятелка". В този момент вътрешно умрях. Аз и приятелката ми която си МИСЛЯ(пиша мисля сега, по нататък ще разберете защо), че обичам повече от родителите си дори сме вече година и половина заедно и не сме спирали да се обичаме ...до този момент МИСЛЯ. От думите на тая бабичка аз сякаш за момент изгубих цялото си доверие в момичето ми.
След като казах на бабката, че това момиче го познавам и го обичам с цялото си сърце и, че няма начин да е тя, тя отговори: "Не е задължително да е приятелката ти, а някой близък около теб" , но първите и думи се забиха директно в сърцето ми и в подсъзнанието ми.

Тръгнах си от там за съжаление депресиран. Мислех си, ами сега ако Дарина(приятелката ми) е лош човек, ако не ме обича, а използва? Забележете, че точно това момиче ме изтърпя в предишната депресия да плача всяка вечер и да съм като зомби всеки ден. Това момиче е адски силно и седмица по-късно вече не се съмнявам в любовта ѝ към мен, но се съмнявам в моята към нея.

Мислих, мислих че може да е "змията", казах и за това дори и та се разплака. Обидих я, та тя беше с мен в най-трудния ми период. И изведнъж се случи нещо ужасяващо, някакво раздвоение при мен. 50% от времето когато си мислех за нея изпитвах нашата си любов, а през другото време си задавах въпроса ОБИЧАМ ЛИ Я ВЕЧЕ? И АКО НЕ Я, ЗАЩО?

Тя прие дори да отидем до бабката и да ни каже, тя ли е тази "змия". Отидохме втори път и бабката ми каза:"За това момиче нищо лошо не мога да кажа, тя е слънце, създадени сте един за друг, пази я защото ако скъсате на мен ще дойдеш да плачеш...не си първия."
Тогава съмненията, че тя е лоша напълно се изпариха, но съмненията дали я обичам все още са тук.

Казах на приятелката ми дори  как се чувствам, тя го прие макар и със сълзи на очите и каза, че иска да прекара живота си с мен(АЗ СЪЩО ГО ИСКАМ!) ,и че няма да ме остави никога дори и да не я обичам вече. Но това не е решението. Искам да знам какво става с мен, някой друг губил ли е част от любовтта си към най-близкия си човек, има ли шанс да се оправим(по този въпрос каквото и да ми кажете, ще направя всичко възможно да си върна любовтта към нея)?

Баща ми ми каза, че е добре да си вземем почивка един от друг за малко, защото според него сме постоянно заедно и това не е добре.

Моля ви за помощ и мнения, ако може без обиди и негативност моля ви. Знам, че не заслужавам момичето, и че ще ме наречете глупак, идиот и т.н. Но знам, че вътрешно много я обичам въпреки тези съмнения. Трябва ми вашето мнение, моля ви!

# 1
 • Мнения: 4 404
Първо - на 19 си достатъчно голям, че да имаш собствено мнение различно от това на родителите си и второ - с врачки и баячки не се занимавай.

# 2
 • Мнения: X
Врачка, причина за депресия? Ай стига бе.

Автора, спрете да се занимавате с глупости  - баби, баячки, куршуми, посетете психолог за депресията, отделете се от полите на майка си и се заемете с нещо полезно, за да запълвате времето си, явно имате прекалено много свободно такова.

# 3
 • Мнения: 30 802
Родители карат 19-годишен син да му леят куршум? Да не сте от Петрич?

# 4
 • Мнения: 7 475
Младежо, в кой век живееш! Какви са тези врачки и баячки. Ти се държиш като бабичка, а не като млад човек. Отвори очите си света и не се занимавай с глупости. Изясни отношенията си с приятелката си - очи в очи. Ако имаш психологически проблем, посети психолог.

# 5
 • Мнения: X
Консултирай се с психолог и още по-добре - с психиатър.

# 6
 • Мнения: 44 767
Ако продължаваш да ходиш по врачки и баячки съвсем ще психясаш.
Това са пълни глупости, не се връзвай и си гледай живота.

# 7
 • Мнения: X
Споделил си твои голи снимки с нея, или нейни голи снимки с някой друг? И това те е депресирало? Теб?

Мани ги тия змии и куршуми. Според мен змията е единствено в главата ти. Ама не знам как ще се излекуваш от нея...

# 8
 • Мнения: 4 404
Авторе - наркотици вземаш ли ?

# 9
 • Мнения: 2 127
На 19, много обичащ приятелката си, но в момента, в който някаква непозната бабка каже едно изречение, хоп, губиш доверие в нея и спираш да я обичаш. Когато същата тази бабка каже "тя е слънце", хайде обратно доверието се връща.
Изобщо не мога да си представя как чувствата ти към човек, когото уж обичаш, се влияят от думи на някого, когото виждаш за пръв път. И то казано на сляпо, за някого, дори не конкретно за даден човек.
Потърси специалист, това не е адекватно поведение, дори за тийн.

# 10
 • Мнения: X
Родители карат 19-годишен син да му леят куршум? Да не сте от Петрич?

Родителите класически отлагат психиатъра, губейки ценно време. Проблемът тук е сериозен и има нужда от специалист.

# 11
 • Мнения: 516
Послушай моя съвет и ще се оправиш.Отиди при психиатър ще ти изпише хапчета  да ги взимаш извесно време и ще си добре.Не отлагай отивай при личен лекар вземи направление ако си от София пиши ми на лично ще ти дам коордтинати на нашия психолог-психиатър много си разбира от работа.

# 12
 • Мнения: 32
Първо - на 19 си достатъчно голям, че да имаш собствено мнение различно от това на родителите си и второ - с врачки и баячки не се занимавай.
Никога повече няма да го правя. Взех си поука!

Врачка, причина за депресия? Ай стига бе.

Автора, спрете да се занимавате с глупости  - баби, баячки, куршуми, посетете психолог за депресията, отделете се от полите на майка си и се заемете с нещо полезно, за да запълвате времето си, явно имате прекалено много свободно такова.
Искам само и единствено чувствата ми към това момиче, към любовта на живота ми да се възвърнат, защото аз знам, че я обичам, но в момента съм объркан.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 13:27 от Не се сърди, човече

# 13
 • Мнения: 30 802
Първо ще кажа, че ако имаш някакъв проблем с някой човек, най-нормалното нещо е да седнеш и да говориш лично с него. Бившият ми мъж имаше навика, като има проблем, да се съветва я с врачки, я със сестра си. После ми свождаше какво са казали за мен тия хора и това се смяташе за валидната реалност. Никакви мои позиции и обяснения не важаха - каквото е казала врачката за мен, това е.

Смехотворно е и е обидно към личността да те "гадаят" зад гърба ти.

# 14
 • Мнения: 2 375
Момче, я се стегни. Ти мъж ли си или какво? Някои на твоите години стават родители и издържат семейство. Погледни се за какви дивотии се вайкаш.

Общи условия

Активация на акаунт