Вкъщи вече сме си двама, аз съм горда МАЙ-ска мама!

• 19 756
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
През ден явно ще я караме с будуване, рев, яденен на 1 час #Crazy, вчера се повтори картинката и се чудя какво е това, дали са колики? Изглежда наистина гладна, яде си ръцете и като види цицата захапва със замах, но не суче дълго, почва да се дере. Успокояваме я някак си, дремва за кратко и след час всичко се повтаря Shocked Дори през ноща не сука добре, обикновенно винаги суче здраво тогава, но този път пак се дърпа, сука , рева....да не би да е стачка newsm78 отивам да чета във библиотеката на кърмаческия, дано намеря логично обеснения за това и поведение и някакво решение. Днес би трябвало да спи и да яде нормално, ха да видим.
  Олче, не се оставяй така, да се прегледш и бързо да се оправяш.
  Явно всички имаме сополки, таткото реши, че сме я простудили и постоянно я загъва и увива в пелени, аз ходя и я развивам Mr. Green, жегичка си е и даже ми се струва, че се поти. Ние сме на климатик де, щото навън е 40С sweating Ние подържаме 27С в къщи и даже доки спомена , че е малко топличко, но бива. Таткото много добре се справя с аспиратора за разлика от мен, за това той вади сополките на Йоана.
   Да ви се похваля, от сайта на бг-мама си дръпнахме детски бг песнички и снощи цяла вечер пяхме с мъжо Joy Той е решил да научи някои песни и да и пее, супер newsm68 И на вас ви препоръчвам, много е забавно PeaceМного се смяхме на една песен "Малката скумрийка Сийка", жестока е, със сълзи се смяхме rotfImbo Ето и линк към тях:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/409/57/

# 211
Мерси, Анна - и нашето пъпче е точно такова. Дано им се приберат на момиченцата, та да са хубавки Simple Smile На нас педиатърката каза като я заведем на 20-ия ден ще й залепи медицинска лепенка, за да се прибере по-бързо пъпито. А иначе аз го почиствам на всяко преповиване с 95% спирт и клечка за уши и после слагам Топоцин пудричка, но пудрата само 2-3 пъти на ден, че е антибиотик все пак.

Мамчета, аз като кърмя не си мия гърдите, ами изстисквам малко кърма преди да сложа малката да суче. Казват че кърмата почиства пък и на гърдите ми е добре - изобщо не са се напукали зърната, даже са много мекички. Със сина то не беше миене, то не беше чудо! - и 2 месеца си влачих рагадите...

# 212
  • София
Руми, аз Калоян го мажа с Дактарил, защото има млечница в устата. Учудващо за мен, вкусът му харесва и изобщо не плаче докато го мажа! Така че него не го боли. Не знам обаче ти с какво трябва да мажеш гърдите си. Защо не се консултираш с доки?

Същото ни изписаха - педиатърката каза  и двамата да се мажем, че и аз имам оплаквания. Обаче в 4 аптеки ми казаха, че било спряно от производство заради някакви проблемни партиди, та се наложи да го поръчаме да ни го приготвят на място в една. Сега взех да се чудя дали не са оплескали работата с изготвянето  newsm78 ама Косьо няма оплаквания - също много го харесва, явно при мен рагадите са си проблема  Cry

# 213
  • София
Здравейте и от мен и Стоянчо
Не съм изчела всичко което сте написали, но тези дни дано успея.
Стоянчо се роди на 27.05. в 0.35h 2950г 49см.
Раждането мина много бързо и лесно. Бих родила още няколко деца, ако всички са така. Болките ми започнаха с изтичането на водите в 22.20h, контракциите ми бяха на 5-7 мин. Към 23h успяхме да стигнем в болницата. Там стандартните неща клизма, тонове на бебчо. А контракциите ми вече бяха на 3 мин. Веднага ме вкараха в родилна зала. С много охкане, пъшкане и викове от моя страна и 3 напъна успях да родя в 0.35h и то без 1 шев. Когато чух как проплака бебчо вече нищо не ме интересуваше, веднага ми го дадоха да го видя и гушна и аз минах в другата крайност от викове към смях, съвсем шашнах акушерките и докторката. След това имаше малко усложнение, шийката на матката ми се сви за 10 мин на 2 см и неуспях да родя плацентата. След 20 мин скачане по коремът ми и ме упоиха. Така протече раждането. Надявам се да съм вдъхнала къраж на мамите с тежко раждане, че нещата може да минат и леко и безпроблемно.
Изписаха ни на 30.05 и от тук започнаха екстрите. Недоспиване, ядене когато си поиска и такива неща, но сме много шастливи и знам, че всичко ще се оправи.
Сега чао от нас със Стоянчо и целувки

# 214
  • София
привет на стоянчо и недка!!

верно са си екстри тези малки щастия около бебешкото ежедневие, но си заслужава!!

ние с бебката сме добре, всичко е ок и се опитваме да влезем по - бързо в час с всичко, но ми е много сладка и послушна!!

# 215
  • София
Здравейте, майчета, най-накрая дойде ред и аз да пиша. Иначе абсолютно всичко чета, ама това е, защото често се гушкаме с малкото пред компютъра. С една ръка все още не съм се научила да пиша Wink
Румчо сега спи или се прави че спи и не знам до кога ще е. Хич не е от тия хлапета, дето само амкат и спинкат. Той си хапва добре, обаче иска много често и аз през час съм с разголена цица - къде за хранене, къде само за успокояване. За второто върши перфектна работа, обаче ми се иска да не сучем толкова често  Rolling Eyes В началото реших че явно ще се храним на поискване, защото виждах, че надвечер нямам много кърма - гърдите са доста меки и се прехвърляме от едната на другата и се притеснявах, че бебчо гладува. Ама сега все си мисля че той позаякна, суче добре и се чудя дали да не пробвам ядене на три часа, за да се създаде някакъв режим, а и да не бягаме към къщи, след като бебо се разреве гладен в количката Thinking
Утре баба му ще идва да го гледа, за да ида да подам документите за еднократната помощ и си представям ситуацията като писне от рев на първия - втория час, след като е ял. Вашите бебчовци имат ли режим?
Другото, което щях да ви питам, вие подадохте ли документи за детски - аз знам, че поне засега няма да имам право, обаче не знам, дали все пак не трябва да подам и дали това става едновременно с подаването на документи за еднократната помощ на едно и също място newsm78
ох пак ревем...

# 216
Здравейте мамчета!

И аз най-после да попиша малко. Днес бяхме цял ден на разходка и кърмих три пъти навън. Килиан спа през цялото време и даже продължава да спи в момента с баща си, а на мен циците ще ми се пръснат.
Моето съкровище е много спокойно, почти не реве, само когато е гладно и снощи май го боля коремче та го поносихме малко. Спиме заедно и той се буди само един път да яде за 10 мин. Дано да продължава да е кротушчо.
Денит, аз моя малчо го водя на разходка от 6 тия ден.

# 217
Здравейте МАЙчета,

Ани спряхме нощното кърмене, защото педито каза, че трябва и аз нали съм изпълнителна  newsm78. То тя си прозвуча направо заплашително и аз ... ама не мисля да се връщам към него, тъкмо почнахме спирането и сега пак наново ... не. Виж няма да спра това в 12 - струва ми се вече доста прекалено.

А пък за отказване на нощното хранене - от опит мога да споделя, че за малко да потурча дедето. Пръвата вечер реших да го налея с чай против колики. Той се поуспокои, но за 30 мин. След тези 30 мин се събуди и аз отново - чай .. и накрая детето така се задави, опъна се цялото и така изпищя, че в този момент сърцето ми спря ... Втората вечер - нищо не му давах. Бутах му бибата в устата и се носехме на ръце. Третата само биба. Днес ще е четвърта. Надявам се да е по-добре.

Румя, ние мерихме Димитър на кантара в магазина под блока. Наистина беше преди сиренето  Joy  Joy  Joy Кантара е електронен и е доста удобно.

Благодаря ви мами за пожеланията за нашия първи месечник   bouquet

# 218
Честит първи месец на Димитър!!
Таня 79- аз твоите снимки ги виждам а моите не ...Каква е тая работа  newsm78
Денит с удоволствие за разходката .Само да почнем да идваме към Варна и ще направим уговорката..А познатата ми наистина само на кърма бебето и то с помпа НУК се цеди..Никакакви проблеми няма.Даже тя много ми я хвали и каза да си взема такава и аз затова си купих .Даже от Германия ми я донесоха..Но почти не я ползвам само ако ще ходя някъде ,че да се изцедя..А ти защо не кърмиш ,а ще се цедиш?А за разходката на мен педиатърката в Майчин дом ми каза от 5 тия ден на терасата 3-4 дни първо 5 после 10 мин. докато станат 20 и на др. ден може вече навън .На 10 тия каза вече може спокойно навън ..Ние сме по разходки вече. Пиши ако искаш на лични някакъв телефон ,че като почна да идвам във Варна да ти звънна..Но има време още.

# 219
Да отдъхна 5 мин. Цял ден основната ми работа беше да опазя бебето от Макси. Не знам дали ви писах, че в детската градина има варицела и до 14-ти юни групата им е в карантина. Бебето вече свикна и спи, дори и когато Макси пее или вика покрай него. Но днес баткото реши, че ще спи до бебето, че иска да го целува по бузата, дърпа го по ръчичката и тн. Как се справяте с 2 деца?

# 220
Страйпър моя батко е голям на 9год. и въпреки всичко прави за бой Twisted EvilОня ден да вземе да извади беба от кошарата без да пита ..Така ме ядоса.Иначе му даваме да я държи ама пред нас и ние я подаваме..А нашия решил да я вади от леглото.Ужас!! Shocked
А за помагането грешка няма..Доволна съм ама ме е страх да ги оставям двамата сами..

# 221
най-накрая и аз да седна на тоя компютър, мъжо само играе  Close #2gunfire

Днес ходихме на разходка въпреки лошото време, не ми издържаха нервите у нас просто  Confused
Нещо след вчерашната изцепка на свекървата (дето ми изхвърлила коластрата от хладилника) имах нужда от свеж въздух  Rolling Eyes
Обаче си влязох в едни дънки отпреди да забраменея, въпреки 10-те кг отгоре  Party Flutter bowuu Mr. Green КЕФФФ! Малко опъната ми е седят, ама добре ,че нося спортни дрехи и стила ми е такъв, че и сега сами секси  Flutter (ама и скромна, беееееее  Joy  Blush ) Утре ще гледам да се снимам с тях, че днес забравихме  Embarassed нямам търпение да се похваля  Mr. Green Grinning

# 222
  • София
mami,
а  в това време софийско (хладно) изкарвате ли бебетата и по колко време, а как ги обличате?

ние сме с хъркащо носле още, борим се с физ.разтвор и аспиратор и извадих вчера сополки от едното дупче самп. но не сме излизали хич навън и не ме свърта...искам да я взема в слинга  и поне малко да поразходим, ако не завали, как да я облека? май както мен си Thinking

и вие ли сте със сополки, нас май ни заразиха...дано с това се размине само...ако нещо захрипти повече ще ходим до док., че татито мн се шашна вчеря като я чу да диша, хем тя си суче и вс е ок с папане и спане, не плаче... хубав ден на всички! Heart Eyes

# 223
  • София
Добро утро. Страйпър и нашият батко все иска да гушка беба, крещи около нея и хич не се съобразява че спи. Добре че тя ми е кротичка и все си нанка, пък и явано виковете му още не и пречат. Монката иначе ходи на градина, ама събота и неделя ми се наложи да ги гледам сама, пък и в неделя заради отвратителното време цял ден си бяхме в къщи. Тя си спи, а той си гледа филмчета и играе на компютъра. Добре че татито се сети да му включи към TV слушалки и сега си гледа на макс без да пречи на никой.
Vaniliaice, аз си я извеждам бебка стига да не вали. Тя нашата количка е с порт бебе и като я сложа вътре, само личицето леко и се подава, така че е напълно опакована. Даже не я навличам много-камизолка с дълъг ръкав, боди с къс и памучна блузка отгоре. Надолу е само по ританки и чорапки. И нашето носле винаги сутрин е запушено, ама като го изчистя веднъж и после цял ден е спокойна, затова си мисля, че не е настинка.

# 224
Здравейте,

Ние се обличаме с тънко боди с къс ръкав и отгоре плюшено гащеризонче.....нямаме портбебе, но слагам зимния калъф на количката, защото при нас духа непрекъснато.Излизаме за по час....час и нещо.....че нали сме дребосъчковци още се храним на 1.5 часа.

Иначе Габи ходи на градина, но събота и неделя е кошмар
Непрекъснато ходи при Мони и му говори и му пречи да спи...
А той само се пули и и се усмихва.Обаче дойде ли понеделник малкия си наваксва със съня.Вчера си поспа цял ден.....даже едно от храненията май не го и усети Simple Smile

НЯКОЙ ДА ИМА ВЕСТИ ОТ ПАЙЗИ

Днес пак ще ходим на консултация.....да ни премерят колко сме наддали......дано ни поразредят храненията че вече полудявам от това да си ходя непрекъснато разголена из нас,а и да започнем да излизаме за по-дълго навън.Въпреки, че само се навивам.....надали сме минали трите килограма...

Общи условия

Активация на акаунт