Вкъщи вече сме си двама, аз съм горда МАЙ-ска мама!

• 19 205
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
  • В сърцето на любимите мъже!
Vanillaice, за толкова малко бебче, педката ми каза, че не се ползва още аспиратор, то си киха и самичко си прочиства нослето.

Аз, да ви кажа, като че ли и ние ще се заимаме с колики. Снощи Момчо беше много изнервен и не можа да заспи като хората повече от 6 часа и само цица го успокоява - даже не суче, а само да си стои на нея и е спокоен. Ама за мама си е малко мъка... Confused

# 196
  • София
Добро утро и от нас!

Да ви похваля нашето човече - вчера за първи път го оставихме за час и нещо на баба му и ходихме на сватба - е, по-точно на подписването само, но все пак си беше голямо светско събитие за мен, дето не съм мърдала от съседната улица по-далече последния месец  Crazy Аз си мислех, че бебчо ще спретне някой подонаващ цирк и само гледах кога ще звънне телефона, а той миличкият както го оставихме да спи, така го и намерихме  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Това почти ни дава кредит за някое друго излизане, ама като се сетя за концерта на Депеш и ... вече се чудя дали ще ме огрее  Sad

Някой писа, че маже бебчето против млечица. И ние имаме тоя проблем - Константин има едно петънце в устата, а моите гърди явно са я прихванали, поради което и паренето. Искам да питам за мазилото - дали разранява, както си мисля? Защото имам рагади на едната гърда и за разлика от предния път упорито не щат да минават, май ги доразранявам с това мазило  newsm78

ЗА тегленето - тук някой писа, че теглили бебчето в магазина под блока и аз се зачудих дали да не го метнем някой ден преди сиренето  Joy кантарът им е електронен - сигурно ще стане, само дето после трябва и дрехите+памперса да ходя да меря  Joy Joy Joy

БОБСИ, ЧЕСТИТ ви първи месец на бебчо!

Скоро ще открием сезона на погачите   ura  ura  ura  Gift

# 197
Моми4ета, здравейте. Искам да питам, понейе ми се стори че някъде в тази тема някое мам4е сподели за "кожен пъп" на беб4ето си, и ние си имаме такова Sad Много е грозно сега, а пък тя бебка е моми4е и искам да и е хубав пъпа Simple Smile Знаете ли какво се прави при такъв пъп и дали се прибира хубаво след време? Споделете, моля Simple Smile

# 198
Руми, аз Калоян го мажа с Дактарил, защото има млечница в устата. Учудващо за мен, вкусът му харесва и изобщо не плаче докато го мажа! Така че него не го боли. Не знам обаче ти с какво трябва да мажеш гърдите си. Защо не се консултираш с доки?
Ванилаайс, моят бебок също има сополи (баща му го зарази, защото беше болен). Беше трагично положението. Купих му физиологичен разтвор, в който слагам витамин С ампула и капвам по няколко капки във всяка ноздра. После изчаквам 1-2 минутки и с аспиратора изтеглям сополките. Помага, иначе направо не може да диша!
Аз искам да ви питам, вчера си купи мехлемче против колики Бейбинос, обаче на него пише, че може да се използва след петата седмица от раждането. Бебо като е още в началото на четвъртата, проблем ли е да го мажа сега?

# 199
Здравейте мами.

Анна , кажи как го използвате Стеримара защото мен ме е страх да не го удавя милото....толкова много пръска.

# 200
  • София
Ами пръскам съвсем внимателно. То не е сдозатор и колкото натиснеш толкова пуска. Ако много те е страх, вземи си физиологичен разтвор и със спринцовка му пръскай, същото е.
Галя ние сме с такъв пъп, даже в снимките съм я сложила да се види и ни казаха, че ще го лепим на консултацията на първия месец.

# 201
  • София
Ето ме пак най-накрая;от тоя рев не мога да свърша нищо,само на ръце се носим иначе......
Ани,много ти благодаря за рецептата,тая жълтеница вече ме притеснява сериозно и явно аз ще трябва да взема мерки,защото тая педи....Днес ще излезем,независимо от времето,че трябва да ходим на ваксина -хепатитната,и май това ще е последното ми посещение при тая докторица.
Олчето,и ние сме ужас,нико не помага за коликите,само цица и като спим навън.Вкъщи не мигва и както не излизахме заради времето,вече бръмвам.Ние си купихме от МЕТРО електронен кантар за 40 лв и там мерим бебо в една кутия;вадим кутията,памперс,дрехи и т.н.предварително измерени и става.
Кабранска,направо сте супер на снимките,да сте живи и здрави цялото семейство  bouquet
Бобси,честит първи месец-да е по-леко натам.Как точно правиш отказването от нощното хранене?
Ванилаайс,и ние вадим много сополи,понякога хърка и едвам диша;някои успявам да извадя,но други не мога.Анна,Даниелка,как действате с тоя аспиратор?Аз нещо не мога да се справя,трик ли има или аз съм вече мрачно некадърие?
Крейзи,и мойто свеки все не се бърка уж,и все някоя простотия направи.Не се ядосвай,не че може.
И нещо хубаво най-накрая.В петък или в неделя ще правим погача;да видим как ще се държи бебчо,но си е много готино,поне ще има и други ръце да го носят и успокояват hahaha

# 202
ОЛЧЕ- вземай веднага мерки....Това не е шега работа ,отивай да те видят и сигурно и ще трябва да те шият пак..Иначе да не стане бела...
Стискам палци на бебчетата с жълтеница Praynig
Моята беба хърка/нещо такова де/ ръмжи и  насън даже много странно Joy и въобще ряазни странни звуци издава..
Анна къде се вижда пъпчето че да видя да не и нашето да е така...

Ох много се ядосвам качих 3 снимки и не се виждат ако вляза от 1-ва стр. от линка ако вляза с парола от вход тогава да,но като отида на виж албума пак ги няма и на Катя снимката също ..Защо така?????????????????

Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 13:04 от mimozata

# 203
  • София
Pile за испиратора. Аз първо го стискам, след това внимателно го пъхвам в носа на беба и пускам. И то смуква сополките.
А снимките на беба са в snimka.bg, при бебешките.

# 204
Здравейте на всички мами!Най после и ние да се включим,че от разходки не ни остава време да седнем пред компютъра.Ние сме добре и двете.Храним се, разхождаме се много активно,акаме по много и спим спокойно.Само в началото като че ли имахме малко колики, но с сиропче се оправихме за 2-3 дена и вече сме добре.Само дето още не сме карали жълтеница и сигурно ще ни подмине,ама аз се притеснявам Cry На консултация сме в сряда и да видим докито какво ще каже за малката принцеса.Надявам се всичко да е наред,но ще видим...И ние май се храним без режим и имама чувството,че Ники постояно е гладна, а според мен мляко все още имам,а бебка яде и от двете гърди от 3 дена насам.Абе добре,че сте вие и сестра ми,че никой нищо не обеснява.
Като имам повече време ще кача снимки на Ники.Това е засега от нас.
на всички бебоци с колики пожелаваме бързо да отминат,а бебоците с жълтеница бързо да се изчистят.На всички мами много слънчеви дни с децата им и хиляди усмивки.
Ние отиваме на разходка,че днес изобщо не сме излизали 1strollerХайде приятен ден мами Laughing

# 205
Здравейте и от нас !!!

И ние като при Пилето сме на ръце или " рендосваме " с количката по къщата ! Ето и сега пиша , а с единият крак люлея дребното в количката , а то се прави , че спи  hahaha. Много ми е приятно да чета какво сте изписали , но не мога да смогна , та предпочетох да пиша , после ще дочитам / ако ме оставят де / .
Ами какво да ви кажа - ние сме добре , само дето от няколко дни денем почти не спим , а само се разнасяме и си говорим , и се галим и ... аз нищо не мога да свърша !!! И ние имаме запушено носле , особено рано сутрин , но Марк си киха много ефективно и сам си го прочиства . Само да ви кажа , че продават по аптеките солеви разтвор за бебета , който е в нещо като пластмасова ампулка и е много удобно , не се налага да се ползва спринцовка . Ние се теглим на големият кантар- първо се качвам аз , а после аз с бебо само по блузка . Изобщо не ми се иска да го водя в консултацията , защото е голяма мизерия и май и ние ще си сменяме педито / то целият месец юни може , иначе после чак декември /.
Само да се оплача , че моята кърма много намаля и нищо не помага - нито кърмене , нито течности , нито хомеопатичните - мисля си , че причината е в умората ! А иначе дребното е най-спокойно и доволно , когато суче , но просто ми цепи зърната до кръв . Аз след като суче изцеждам малко кърма и намазвам зърното и ареолата , след което оставям гърдите открити за 20-ина минути - само това ме спасява , никакво мазане .

Крейзибрат и аз се опитвам да опазя изцедената кърма от посегателства , защото тук в " Дядовата ръкавичка " все ще се намери някой или да я изсипе по невнимание , или да я излее , за да измие чашката , или направо да си я сръбне hahaha hahaha..

Айде , че се олях , ама нали ми е за първи път !!!

Целувки и поздрави на всички мами и техните съкровища !!!  bouquet   

# 206
  • Бургас
Здравейте,
Мимозата и моите снимки са така. Като влезеш с паролата само тогава ги виждам. Нямам идея защо.
Олче, дано се разминеш по-леко.
Честит първи месец на Димитър!

# 207
Хайде и аз да се разпиша че все не мога да се добера до компа.Смогвам само да ви изчета.
Миналата седмица бяхме на консултация.Дзверо е надал 1,600 кг и 5 см ooooh!Докторката каза да спирам нощното кърмене,но аз не мога просто защото не мога да се събудя-проблем.А четох в една книга че бебетата сами си махали нощното  към 5-тата ,6-тата седмица.И аз чакам.Вече 2 нощи спи от 22 до 3 ч.,но последната не пожела и го кърмих почти през 2 часа.
Сополките чистя като на една клечка за зъби махам острото връхче и намотавам малко памук.Педито каза да не пръскам стеримар че се стряскали.

# 208
Zdraevite mami,
dano me tyrpaite da vi pisha na latinca shtoto niamam kirilica.
Iskah da vi pitam kakav e grafika za izlizane na razhodka, koga se zapochva, po kolko vreme i kak se uvelichava vremeto na prestoi navan, kak da go obleka i kak da go zavia?
Mimozke az rodih v Maichin dom  na 25.05 s planirano sekcio pri d-r Daniela Staneva, taka kato gledam sme se razminali Simple Smile)) 6te se radvam kogato mojem veche da izlizame da se vidim i da se razhodim zaedno da sppodelim opit, chestno da ti kaja vazhishtavam se iskreno na tvoiata poznata koiato karmi 6 meseca samo s shishe!

# 209
Pileto, и аз като Анна махам сополките - първо стискам аспиратора и така го вкарвам в нослето, вътре го пускаш и така става много лесно. Четох, че не трябва да се вадят с клечка за уши и други подобни, защото така можело вместо да ги извадиш, да ги вкараш още по-навътре и да запушиш повече нослето на детето.

Общи условия

Активация на акаунт