Вкъщи вече сме си двама, аз съм горда МАЙ-ска мама!

• 19 180
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
ДЕНИТ-помпата е доста удобна,а една приятелка понеже бебето не засука се цеди и го храни с шише..И така вече 6м. и само на кърма си е бебенцето.Така,че спокойно..Разгледай я добре и ако има нещо ще обяснявам.Нали знаеш трябва да отпускаш постоянно вакуума ,т.е. да го прекъсваш и пак почваш и прекъсваш и така,а това става с едно копченце.На него пише ПУШ..После трябва и редовно да измиваш там където е моторчето на помпата .За целта има 1 тръбичка,която се монтира..Айде да не досаждам на останалите .Като я получиш ако има нещо ще питаш..Ти къде роди??
НДВ-аз и в предния постинг ти писах ама сега пак..Не подценявай положението..Лягай ,вдигай крака да е хоризонтално ..Намери си някой да помага и обърни сериозно внимание на крака си..На майка ми е по същия начин на крака и от бремеността..Стискам палци да ти мине по-бързо Praynig Praynig
Чакам Жулката да става да яде и на разходкаааааааааа. Simple Smile

# 181
Ели какво да ти кажа мила.Този тромб се е получил вследствие на бременноста.Матката била притискала някакъв нерв и така.Кракът ми(левия) в момента е двоен.Уж гледам да лежа повечко но не мога нон стоп с бебе в къщи.А и таткото пътува и го няма.А за Инфакола аз вече си поръчах на един колега на мъжът ми който кара в Англия.
Ти нали беше споменала че си си поръчала и го чакаш.Какво стана?
Не знам какво да кажа. Дано да се оправиш скоро, за да може да се грижиш за Ивето. И дано лечението да е успешно.
Аз още си чакам колета с инфакола. Добре, че чрез форума ми дадоха. Колета е пратен преди седмици и още не е дошъл. Почвам да си мисля, че или са го загубили или някой си го е харесал.Но ще изчакам още.
Аз искам да поръчам лекарство за никнене на зъби. Жената, която ми даде инфакол ми каза, че е много ефикасно и иска да си поръча за нейното дете. Може да се групираме и да си поделим пощенските разходи. bobsi - пристига за 7-10 дена. Но трябва да се плати с кредитна карта. Аз си мислех да се плати с чек. Но тогава ще се наложи да се изчака поне 10-15 дена, за да получат чека. А на вас ще ви е спешно. Аз нямам кредитна карта. Да видим дали ще има още желаещи и дали някой ще има кредитна карта, за да направи поръчката.  Може да попитам и жената, която е поръчвала дали ще я направи.

Iggiberry, много е хубаво, че Момчил е толкова голям. И е много сладък Simple Smile

# 182
Ехо,тук съм вече-стига да ме искате...прибрахме се днес и вече сме ОК и аз и бебе Иво....като изключим,че много време прекарваме кърмейки се,всичко останало ни  е на 6/засега/.Ето ни снимките от първите дни и изписването:
http://snimka.bg/album.php?album_id=41114

# 183
Кабранска welcome, Иво е голям сладурко, както и къдравелкото бати Сами, дано сега много да ти помага.
    Иги, твоя бузанчо се роди два пъти по-голям от Йоанка Laughing,ние още нямаме 4 кг Party, важното е да си ни здравички. Иначе и ние нямаме колики, може би понякога вечер ми изглежда по нервна, но като слушам другите мами си мисля, че ни се размина. За всеки случай давам сиропче и е сякаш по-спокойна. Моята дребка се губи в слинга и нещо не и хареса, ще изчакам малко и пак ще пробвам.Моя е като чанта, иначе чакам с нетърпение и кърпа от Африка sling
  Маниачка и аз така се притеснявах с кърмата, но като почетх малко се успокоих, че всичко през което минаваме е нормално.Слагах по-често на гърдата Peace Чети и ти в библиотеката на кърмаческия, както казва Иги.
  Страйпър и за мен форума е голямо спасение, по цял ден сме сами с Йонито и докто се кърмим, гушим, спим, все надничам за нов отговор.Пишете мами, чувсвам ви много близки и рева като магаре на всички снимки Joy с ебоците.
  Отивам да видя дали Пейзи е родила, че пак да ревна  newsm45smile3532

# 184
  • Бургас
Здравейте,
Маниачка и аз съм на този етап. Сутрин има кърма - следобед почти нищо. Бума на растежа го минахме - ние сме в 9 седмица. Чая на Хип за сега няма ефект, но нямаше български - ще пия още няколко дни да видим. Честото сучене също го пробвах - не виждам промяна.
Stryper аз като имах замразявах в малки шишета от мин. вода. Държах ги в хладилника и доливах - после във фризера.

# 185
  • Пловдив
Здравейте мамита.   bouquet
Кабранска и Духи Пухи ееееееееее най сетне и вие дойдохте Hug  bouquet. Ако знаете откога ви чакам  newsm78. Хайде и да се отчитате редовно Peace.
Мамита на мен ми се реве. Като ревне мънъка и ми се стъжнява. Гладен е през 1 ч. но явно и моята кърма намаля а той пищи та се къса незнам какво да правя. Освен това имаме и колики и нищо не помага #2gunfire ама много гадно той реве аз с него . В началото имах много кърма даже изхвърлях ама съм била будала. Но поне имам замразена та тази вечер извадих  Thinking да видим ще пищи ли пак.
Stryper аз замразявах във стерилни контейнерчета купени от аптеката  Blush и събират 100 ml. Сега ми се налага да ги ползвам Cry.
smily_5q и моя слинг е като чанта ама бебо спи та се къса вътре ама е в една странна поза та се чудиа дали му е удобно  newsm78.
Ох дано ми се увеличи кърмата че .... направо незнам Sick

# 186
Сутрин и аз имам много кърма и ще ми се пръснат циците. Въпреки, че бебео се буди през 1-2 часа нощно време и яде, сутрин пак има много. После намалява като при вас, но това е НОРМАЛНО  Peace

Аз замразявам в пластмасови контейнери от 50 мл от аптеката - 0,45 лв струват при нас. Не, че кой знае колко цедя и замразявам, ама тя мойта све е много умна и ги изхвърля без да ме пита, та ще я  #2gunfire ама тва е друга тема, да не се сещам пак, че  #Cussing out

# 187
Здавейте мами!
Да ви питам как къпете бебетата си , които сте вече на месец? Аз се опитвам да го слагам легнал вече в коритото , но реве така. Иска на ръка. Как да го науча легнал?   bath1
Ладида, и аз вече забравям да си мажа корема, по гърдите ми отдоло забелязах че се появиха май нещо като стрии. Като ги намажа и изчезват. Но после като ми се напълнят гърдите и пак се появяват. Дали са стрии или просто като ми се опъне кожата и става по розова!?  bombs Мехлемчето за коремче е Бебинос. Вземи си  - помага. Мажа го 3-4 пъти през деня, когато сменям памперса. А за соковете , аз пия и цитрусови, мултивитамин обикновено. Но ние вземаме на Пфанер. Те мисля че са без консерванти.

Пилето и ние имаме още жълтеница. Даже утре сме в болницата на лампа за 3 часа. Вземи глюкоза 10% от аптеката. Аз във нея разтварям чая на Хип против колики, за да има двоен ефект. Тези прахчета фенобарбитал незнам дали се продават по аптеките, не съм проверявала. На мен ми ги даде педиатърката. Същите са като ванилия. Аз бях писала как ги приготвям, но все пак: в една купичка слагам 1 ч.л. пудра захар и изсипвам прахчето. После слагам глюкоза, може и чайче, може и кърма. Трябва да сложиш максимално малко количество. Захарта веднага се стопява и става една гъстичка течност. Явно не е много вкусно, но като е по малко и бебо го лапва по бързо. Дадоха ми 3 прахчета и 3те ди дадох вече. Утре сме в болницата и ще видим какво е положението. Дано да се оправите по скоро! Hug

Крейзи аз все си мисля за свкито ти - каква е готина. Тя и мойта е готина ,ама аз все ще намеря за какво да и се издразня. А бе нали и ние свекърви ще ставаме....

# 188
Ани, дано да ви е минала жълтеницата или поне да има напредък  Wink Peace

Тя мойта свекърва по принцип е готина и ме пита за всичко - кое, как... Само не можем да се разберем с пустото изхвърляне - все мерак да хвърля бееее. И то неща, които не са нейни, "не ги ползвала" ...  Shocked ooooh! Ми нейните дрехи и аз не ги ползвам, дай да ги метна през терасата.. Mr. Green Преди ми подреждаше спалнята  Shocked , ама я отучихме. Сега дори праха не бърше  Flutter Crazy
100 пъти сме и повторили да не ми бара нещата, да не ги размества, камо ли да ги хвърля, обаче НЕ  #Cussing out
Кога ли ще и се развикам  Rolling Eyes #Cussing out Днес заради тая кърма и се озъбих. Ама тя проста... тая кърма ми беше от 3-тия ден и ми е за това, че е коластра, щях да му я дам по-нататък...А коластра бебето ще види през крив макарон вече.. Оставих си само 1 контейнерче и патката с патка го измила  ooooh!
МНОГО МЕ Е ЯД, ЕЙ! Сори, че ви се оплаках, ама така ми минава  Hug Heart Eyes Flutter

# 189
Добро утро МАЙчета.

ndv дано бързо да се оправиш  Praynig, че е много гадно да не можеш да мръднеш!

Ели, аз имам приятели с кредитни карти. То май от всички само аз нямам  hahaha Ама то е защото няма банка, която да ми я даде  Joy Така че ако не намерим вариант за плащане - ще помоля някой. Няма да има проблем. Чудех се обаче - като идва по-бавничко дали направо и аз да не си поръчам лекарство за никнене на зъбки, че то докато дойде може и зъби да са ни поникнали  hahaha  Joy Сериозно: включвам се. Кредитна карта ще намерим.

Да ви кажа мами, отказването от нощното хранене е мноооого сложно, особено когато не трябва да оставяш детето много да плаче (заради хернията докторката ни каза да не го оставяме да плаче). Но тази нощ (да чукна на дърво) мина горе-долу добре. Само дето съм така  #Crazy. И като си представя, че след 1-2 седмици ще трябва са спрем и последното хранене в 12 ... направо  #2gunfire  #Cussing out .Но се надявам да се справим. Иначе храненето под график май ни се отразява доста по-добре. Димитър отново връща храна, но значително по-малко. Слава Богу. И не се дави вече така както преди  ooooh!. И 10-те минути, които му давам да яде очевидно му стигат - ако и пико има достатъчно. Сменяме памперса на всяко ядене.

Та това е от нас засега.

О, забравих. ДНЕС ПРАВИМ 1 МЕСЕЦ! Имаме месечен ден. Черпя всички ви с по една  beer3 - полезна е за кърмата и с по една  smile3510. Целувки по аканите дупета на всички бебоци.

# 190
  • София
Bobsi защо бързате да му спирате нощното хранене. Разбрах, че преяжда ама през нощта те не ядат чак толкова много, а трудно се отказват. Пък и е полезно за кърмата ти, защото точно тогава се отделя пролактин и е хубаво да се кърми. Аз Монката докато си го кърмих, все си му давах през нощта. Е и нашето педи настояваше да спрем нощното хранене, че и той натдаваше бързо, ама аз му казах че съм го спряла пък си хранех, няма да дойде да ме проверява я.

# 191
  • София
Привет и от нас, да се отчетем набързо. Не че има много какво де...
Тия дни адски се дразня на времето, че не можем да изведем Малчо никъде. #Cussing out Днес май ще стане работата обаче. А дано!  smile3508
Иначе пак си пореваваме от колики, на нас Бебинос-а /и капките и мехлемчето/ не ни успокояват като че ли, или поне аз не намирам разлика. Само цица ни дайте на нас! Grinning Като казах мехлемчето, да не забравите като го нанасяте /на опаковката пише, а и нашата педи изрично ни предупреди!/ нанася се слой с дължина 2 - 3 см и се маже САМО по посока на часовниковата стрелка, иначе имало опасност да се развие пъпчето и страшна работа, да не дава Господ! Sick
Мами да ви питам вие мерите ли вкъщи бебетата и ако да, с какво? Аз страшно искам да си купя някакво кантарче, защото ми е важно да меря бебо /нали се родихме мънички/, и на консултациите да съм предварително въоражена с реплики и дуплики  Laughing ако ме нагънат да му давам АМ! Naughty #2gunfire Rage Та знаете ли какво може да свърши работа за целта? Praynig
А и друго да се оплача. Уж бях с някакви "мижави" шевове /както докторът се изказа Simple Smile/ с животински конци, ама сега работата "там отдолу" е страшна... Cry Явно като са паднали някак раната се е отворила и сега перинеума ми е "зловеща гледка" и адски ме боли, правя промивки, мажа се с какво ли не, откачам от болки не мога да си седя на д - то.  newsm45 Няма да ми се размине да се влача в Шейново пак и заради това. Така и не ми е ясно какво е това чудо и как се е получило... newsm78 newsm78 newsm78
Ето оплаках се и аз... Embarassed На всички мами, закъсали като моя милост пожелавам бързо да влязат в час и завидна спортна форма  Wink, а бебчовците да папкат, слушкат, спинкат и т.н., само без ревове, че вече сме така май -  perko

# 192
  • София
Олче това със шева не е шега работа, веднага бягай да те видят, за да не стане проблем. Че изпишат ли ти антибиотици, може да не ти дават да кърмиш. А животинските конци вярно, че падат сами, но по-рано и може да не ти зарасне раната. Мойта докторка затова ми беше сложила коприна на по-проблемните места, за да е сигурна, че ще е по-здраво.

# 193
  • София
mami,

сякаш нослето на бебка хърка...суче, суче и си почива,  тя и друг е правила така, но сега много хрипти сякаш, дано си въобразявам..
сега заспа милата, не плаче иначе, док каза че са им тесни носовите канали още и затова така се получава.
но да не би да й се е запушило нослето пък..аспиратор ползвате ли?  Rolling Eyes

# 194
  • София
И на мойта бебка се запушва нослето и аз пръскам Sterimar и излизат едни бели гъсти сополи. Ако и това не помогне ползвам аспираторчето за носле.

Общи условия

Активация на акаунт