Вкъщи вече сме си двама, аз съм горда МАЙ-ска мама!

• 19 169
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте
и аз да се отчета. Родихме се на 25.05 със секцио понеже бебо беше цели 3950 гр. За съжаление след една намеса на една гадна дърта акушерка която за ми помогне да го кърмя ми хвна гърдата почна да я мачка и да му натиска главата към нея сега бебо като види гола гърда и психясва започва да реве и да се тресе целия хем пробвам да го кърмя когато е полусънен, но сега цедя 7 пъти на ден и давам с биберон. Иначе колики и такива работи не са ни хванали та о въпроса знам че започват около 10-ия ден само не знам задължително ли е да са толкова силни. Иначе се тъпча като луда с кисело ипрясно мляко - отразява ми се добре на кърмата. Понеже взе да ме заболява ръката да цедя исках да ви питам някоя мама има ли опит с електрическа помпа на Нук?

# 166
Понеже взе да ме заболява ръката да цедя исках да ви питам някоя мама има ли опит с електрическа помпа на Нук?

Аз имам такава помпа кажи какво те интересува..
НДВ-наистина е опасно и докато не се успокоило мястото където е трябва да лежиш и да избягваш всякакви движения........Къде ти е точно ?На майка ми е на крака..Зачервено ли е ??
Абе аз нищо не знам ,но трябва да потърсиш добър съдов специалист..Сега сигурно има всякакви лекарства и проблема ще се реши ..Успех Praynig

# 167
  • София
Aннa, искам да те попитам как постъпвате с котарака и Ева? Дали си го изолирала или му позволяваш да е около бебето? Защото нашата педиатърка каза, че няма никакъв проблем да се навърта около бебчо и мъжа ми е на това мнение и го пуска да е около Никола.  

Ами в началото мислехме хич да не го пускаме до бебето, но сега не затваряме вратата на спалнята. В началото се ослушваше като заплачеше Евка, но сега не му прави впечатление. И както си и мислех, в момента в който бебка легна в креватчето, котарака не е припарил там. Пък и док нищо не каза, въпреки че знае че имаме котка.

# 168
Мимозке
аз вече си я поръчах, исках да питам дали помпата е удобна за цедене по 8 пъти на ден, защото на мен ми се налага да се цедя доста често и ми е необходимо да е много удобна!

# 169
  • Бургас
Ох, аз вече май ще спя спокойно. Цялата врява се оказа глад. Сутрин има кърма и затова дребка кротува, но вечер нямало. Ама кой да знае - аз дето за близнаци кърма имах за 2 дни край. Купих си чай на Хип за кърмачки да видим дали ще помогне. Добре, че има още запаси във фризера, спасиха положението.
Здравейте МАЙчета. Току що изпратихме докфторката и бързам да сподел с вас ... УЖАС НА ПОРАЗИЯ! Димитър не само, че яде нормалрно ми и доста преяжда. Докторката каза - домре, че е повръщал.  #Crazy На всичкото това отгоре от лявата страна е взел да заформя ХЕРНИЯ от преяждане!!!  #Crazy   #Crazy   #Crazy  #Crazy  #Crazy  #Crazy

Ей това ме уби  #Crazy Дано бебчо се оправи по-бързо.
NDV дано се оправиш, стискаме палци.
За сока от кутия не знам да пречи и аз си пия, без цитрусови. Четох и за фъстъци да се избягват - иначе ядките били мнооого полезни.

# 170
Танче, Мимозке, и мен малката така ме сдуха вчера, цял ден кърмих.  #Crazy Пак ли бум на разстежа преживяваме , незнам newsm78   Беше нервна и не яде по много и дори не успя да спи цял ден. Суче и реве breastfeeding,  стискам гърдата и виждам, че имам кърма, тогава кво става, в чудо се видях. Вечерта най-накрая заспа уморена и проспа едно кърмене Sleeping Днес е по-добре. Аз кърмя на поискване, но днес реших да гледам поне 2 часа да има между кърменията за да не се повтори същата история и да суче по-ефективно. За сега помага метода, е предполагам, че вечерта ще има нужда от по-вече както обикновенно и ще кърмя.
 Танче, как така изведнъж ще ти намалее кърмата, май към 6 седмица има бум на разстежа, от това може да е newsm78 Все пак пий чайчето за стимулация. И аз ще гледам като мога да позамразявам кърма, че не се знае дали винаги ще съм добре и продуктивна.

Последна редакция: нд, 04 юни 2006, 01:49 от smily_5q

# 171
Здравейте.

Нинче, съжалявам, че трябва да минеш през това. Дано не те боли много и дано се оправиш скоро. Дано малкия Даниел да ти помага с бебето и да те слуша. Може ли с нещо да ти помогна?

Бобси - дано малкия Димитър да се оправи скоро от тази херния. Има ли начин да се спре и да не се развива повече?

Таня, Смайли, дали това са кризи на разтежа или колики?
В какво замразявате кърма? Криси си изсуква всичко и аз с големи усилия бих могла да цедя 10-на мл. Мисля, че не си заслужава да ги замразявам. Може би ако добавям на всяко кърмене по 10-на ще стане повече. Но пък да не се развали кърмата като добавям през 3 часа по 10 мл? Нали едната кърма ще се е охладила. И после слагам топла, прясна?

Таня, гърдите ти трябва непрекъснато да произвеждат мляко. Би трябвало с често сукане да се появи повече кърма. При мен чая на Хип няма ефект. Българския ми действа по-добре. Ако Хип не ти помогне и не си опитала с българския - пробвай. Родителите ми се грижат да има силна храна и много течности, плодове и зеленчуци в къщи, за да има за детето. Когато те са в нас имам кърма, но когато сме сами, покрай грижи за двете деца и работа едвам смогвам да ям нещо. И кърмата намалява.

Напоследък нямам много време. Списъка с родилите мами не е обновяван. Моля ви - ако не сте добавени в него или ако има неточности, пратете ми лично съобщение.

На мен много ми харесва да чета форума, особенно докато кърмя или си почивам. Затова, моля всеки, който се притеснява, че пише много да пише още повече Simple Smile
Дано и другите да мислят като мен. Но ако на някой му стане скучно може да не чете. Много ми е интересно какво се случва с всички вас, защото Криси е на същата възраст. И когато чета какво правите или са ви казали да правите, научавам полезна информация за отглеждането на Криси. Пак се разрева. Отивам да кърмя. Лека нощ.

Дадоха ми адрес на английски online магазин, в който продават инфакол. Аз искам да си поръчам едно лекарство. Ако на някой му трябва инфакол може да се групираме, защото доставката е минимум 6-10 лири. И за лекарство от 2 лири не си заслужава.
Ето линк за инфакола. Може да се плати с кредитна карта или чек. И доставят до България.
www.pharmacy2u.co.uk

# 172
Майчета, благодаря ви за подкрепата. Надяваме се хернията да се прибере  Praynig   Praynig  Praynig. Ели, казаха не, че трябва да я притискаме леко от време на време, за да може да се възстанови.

И аз с кърмата съм така - след сучене мога да изтискав не повече от 20 мл. За сметка на това обаче, по време на кърмене от гърдата, от която той НЕ яде само от капане се събират около 30мл.  #Crazy. Имам колектори на АВЕНТ, но понякога и те не вършат работа и постоянно съм си в кърма  Joy  hahaha

За сега метода с по-малкото минути сучене май е ефективен - връща по-рядко и значително по-малко. Единственият проблем е, че към 3тия час е малко по-гладен, отколкото беше преди. Ние зарязахме храненето при поискване - педиатърката така ни посъветва, защото Миташки е доста лаком и явно не знае мярка. Освен това зарязваме нощното хранене - отново по тази причина. И два дена ходя като разбит самолет. ДОбре, че е бибата, че иначе незнам какво щях да правя. Всъщност отказването за сега поне върви доста добре - с малко рев. Сутрин яде в 6ч. и днес към 5:20 положението беше вече критично. Затова в 6ч. вместо 10 - 12 мин, му отпуснах цели 15. Само не казвайте на никой  Grinning. Трудно ще е. Той е свикнал да хапва и като го сваля от цицата продължава да търси, но се надявам бързо да свикне.

Хайде за сега от мен толкова, че попрекалих!

# 173
Ели, забравих, че искам да се комбинирам с теб за ИНФАКОЛ. Само имам един въпрос - за колко време ще го доставят??? Всъщност аз мога да се поровя и в сайта да видя, но ако знаеш ... ще ти бъда благодарна да споделиш, че така е по-лесно  Grinning

# 174
Бобси,моя големия син беше получил тъкава херния(пъпна херния),от много напъване и плачене.Него го моряха страшни колики.Е слава богу се оправи.Купувахме лепенки за пъпче.На времето имаше едни с копче посредата,от тях съм най доволна.Но ако няма и другите ще ти свършат работа.Има малък трик при поставянето им.Натиска се пъпчето на вътре и кожичката около пъпчето я пребираш на вътре към пъпа(все едно да запълниш дупката) и тогава слагаш лепинката.Абе ако не си ме разбрала по добре лекър да ти обясни.Айде успех и дано се оправи бебчо.
Ели какво да ти кажа мила.Този тромб се е получил вследствие на бременноста.Матката била притискала някакъв нерв и така.Кракът ми(левия) в момента е двоен.Уж гледам да лежа повечко но не мога нон стоп с бебе в къщи.А и таткото пътува и го няма.А за Инфакола аз вече си поръчах на един колега на мъжът ми който кара в Англия.Дори ми е донесен само че е оставен в София и сега мъжо като се пребира ще го вземе и ще ми го донесе.Да знаех щях да му кажа да вземе повече.Много съжалявам Weary.
Ти нали беше споменала че си си поръчала и го чакаш.Какво стана?
Айде отивам че Ивето се събуди и трябва да му направя храната.А само да попитам-Сега му давам 90-100 АМ  мога ли да почна да му давам 120?На ВРИЗОВОМ сме. newsm78

# 175
 Weary до преди няколко дни имах много кърма, на ден изхвърлях по 150мл от изцеждане, а сега няма никой. През нощта и до обяд има горе-долу какво да папка бебока, но след обед няма никой в циците ми и са малки и мекички. Слагам го да суче и след 5мин я плюе защото не му пуска и е гладен и през половин до един час го храня и все е недоволен, а и кърмата не се увеличава. Голяма мъка. Чайчетата не помагат. Хич не ми се дрънкат шишета. Някой да знае има ли оправия  на положението.

# 176
Здравейте и от нас. Дойдохме на гости при баща ми и използвам нета на брат ми да ви драсна някой ред. Изчетах всичко което сте написали за кърменето сега ще се пробвам да прилагам тези методи. От снощи малко ми се увеличи кърмата и може би от чая на ХИП, но от доста време го пия. Сега ще пробвам и с киселото мляко.

Това което много ме притеснява, е че изпаднах в така наречената следродилна депресия. Имам чувството, че ще се пръсна непрекъснато рева за щяло и нещяло. Навсичкото отгоре тази изолация извън Софийската цивилизация, телефон и Интернет направо ме побърква още повече. По цял ден няма с кого да обеля една дума.
Лошото, е че моя мъж не може да разбере какво ми е от вътре. А и нали правим два апартамента (напълно безумие) та и финансово нещо закучихме. Това направо ме довършва. Много е лошо когато човек е свикнал на един начин на живот, а сега нещата са други и на мен ми е трудно да приема фактите. Cry Cry Cry

Страйпър, моля те да ми драснеш на ЛС пак за вашия Интернет, че нямам спомен какъв ви беше. Нали сега сме във Владая и две фирми ми казаха, че няма да могат да прекарат до там.

Ей, мами липсвате ми много.  Heart Eyes

# 177
  • В сърцето на любимите мъже!
Weary до преди няколко дни имах много кърма, на ден изхвърлях по 150мл от изцеждане, а сега няма никой. През нощта и до обяд има горе-долу какво да папка бебока, но след обед няма никой в циците ми и са малки и мекички. Слагам го да суче и след 5мин я плюе защото не му пуска и е гладен и през половин до един час го храня и все е недоволен, а и кърмата не се увеличава. Голяма мъка. Чайчетата не помагат. Хич не ми се дрънкат шишета. Някой да знае има ли оправия  на положението.

Споко, Маниачка, нормално е да ти намалее кърмата, защото се регулира според нуждите на бебо!
Виж в Библиотеката на "Кърмене и захранване на бебета" - има много теми по въпроса за увеличаване на кърмата. Аз лично имам доста напредък в тази насока. Основно го постигнах с: 1. Много често кърмене, понякога на 30 мин, по малко, но все пак. 2. Нощно кърмене - поне по 3 пъти се будим на нощ - най-важно е да се кърми между 3 и 8 сутринта, че тогава нивото на пролактин е най-високо. 3. Български лактогонен чай колкото се може повече.

Храня се добре, но гледам да не прекалявам - овесени ядки, сурови орехи, зелена салата, кисело мляко. Не се отчайвай и слагай бебока по-често на гърдата. Няма нужда да цедиш, аз с помпата вече почти нищо не мога да изцедя, а бебчо си лока като прасенце... Успех!

А да ви питам, понеже вече сме в 3 седмица, а още като че ли нямаме колики, възможно ли е да ни подминат? А, дано де, че като ви чета, ми настръхват косите. Аз много, много не внимавам с яденето, само пиенето на краве прясно мляко съм го ограничила до половин чашка на ден с едно малко кафенце, но иначе и ягодки хапвах, и шоколад от време на време, и ядки, и лук, и май... всичко, а нали се смята, че при кърмените бебета коликите са в зависимост от храната на мама!

И още нещо - да ви се похваля - от днес вече се носим в слинга, голям кеф е за мен, че са ми свободни вече ръцете, че с това кърмене на поискване си е тежко... да държиш по цял ден на ръце 5-килогрмово бебе! Ще кача снимки!

Последна редакция: нд, 04 юни 2006, 15:45 от Iggiberry

# 178
Иги, мила, Момчил е голям сладур  Heart Eyes Много прилича на татко си  Wink
Я пусни още някоя снимка на слинга или това, което ползваш за слинг, че ме заинтригува мъника колко му е удобен  Hug

Мими, спокойно. Това е временно, не го забравяй. Само за кратко ще е така, не се сдухвай  Hug Grinning

# 179
  • В сърцето на любимите мъже!
Иги, мила, Момчил е голям сладур  Heart Eyes Много прилича на татко си  Wink
Я пусни още някоя снимка на слинга или това, което ползваш за слинг, че ме заинтригува мъника колко му е удобен  Hug

Мими, спокойно. Това е временно, не го забравяй. Само за кратко ще е така, не се сдухвай  Hug Grinning

Мерси, мерси, и аз мисля, че много прилича на татко си, само дето е синеок... като... мама (аз съм зеленоока де, ама карай). Инче за слинга ето подробности: http://www.mobywrap.com/instructions.php, дълъг е около 5, 5 метра и е широк около 70 см, мъжът ми ми го уши, но е по-добре, ако платът е по-еластичен и да не те запарва, моят е от обикновена басма...

Момчил си спинка супер добре вътре цяла сутрин, а иначе до обяд е все кисел и мрънка...

П.П. Момичета, разгледах всички теми за родените през тази година бебета на форума и ... ние държим рекорда по кг с 4800. Има едно бебе през април дето е 4700, но с малко го бием... Леле, чак сега си давам сметка, че наистина сме родени като едно мече големи!  Wink

Последна редакция: нд, 04 юни 2006, 16:00 от Iggiberry

Общи условия

Активация на акаунт