Вкъщи вече сме си двама, аз съм горда МАЙ-ска мама!

• 19 161
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
[Голяма хапка лапни-голяма дума не казвай.
Аз получих тромбофлебит на левия крак и започнах лечение с много силни лекарства и инжекции.Категорично ми казаха да спра да го кърмя.И сега от няколко дена сме на Вризовом.
милата  Cry съжалявам. Дано се оправиш по-бързо.  Praynig Hug
Аз такива варианти вобще не се бях сетила да обмисля...  Embarassed

# 151
  • София
здравейте и от нас!
ние сме много добре, падна ни пъпчето и сега зараства много добре, папакме все още хаотично рпез дня, през нощта , обаче, забелявах, че иска на 3 часа, кеото е добре. като си поспя от 12 и нещо до 6 с храненето към 3 честно казнао съм доволна..

първите дни имаше един ден, в който спах 4 часа през ноща и когато бебка направи големия 5,6 часа съм предиобед аз - диването не почивах с нея, ами вършех нещо и от превъзбуда не заспах дори като полегнах следобеда...няма да ив казвам вечерта какъв срив на умора беше...но сега знам   Naughty
какво ли стана с Галлюшана, дали имаме бебе днес...?

пс. много  силно поддържам написаното по - горе от крейзибрат з акърменето, да ен дава Бог да спирам епо мед. причини, но съм на нейното мнение за папането така, както сме сега. а режимът ще дойде сам скоро.

смених памперс преди 20 мин и сега яко го пълни мамината, ставам да сменям Simple Smile) лелееееееееее, и това ми се случи Simple Smile)

# 152
  • София
ol4eto, а как сте с разходките? На мен така не ми стига времето, а ако храня по-често не знам.

Ами и аз съм щастливка като Крейзибрат и много ми помагат вкъщи - майка ми върши цялата домакинска работа, а и пере на бебчо, глади, изварява и пр. Heart Eyes Затова имам време да папкаме на поискване. А във форума през моя профил влиза и тя, не вися чак по цял ден в нета, не би било зле, ама чак толкова свободна не съм, е справяме се засега, не се оплаквам... Mr. Green
Относно разходките - малко е гадничко да гледаш да си все наблизо и за кратко, ама вчера си го накърмих в една безлюдна градинка, че се размрънка доста далече от нас, беше ми за сефте, но се радвам, че се престрашиш да не мъча детето да реве до вкъщи чак. А и действително както беше писала Катето - като метнеш върху бебо една пелена нищо не се вижда!
Весел ден с бебчетата на всички!

# 153
Таня-79 Жасмина прави така -в смисъл ,че сутрин си суче добре,защото сутрин бебетата са най-активни в сукането,а вечер най-малко..Поне така ни казаха в Майчин дом.Даже за такива бебета дето не искат да сучат момента да ги накараш е на сутрешното кърмене ,а не вечер..Не и давай вечер от шише..Виж има доста статии в Кърмаческия и такива теми има също..
За косичката ние я мием всяка веечр ама ще взема и аз да разреждам,че някъде четох че не е добре ..
И ние не сме на твърд режимгоре-долу на 3-4 часа понякога по-малко ,а вечер като е превъзбудена ли какава и аз не знам и от нищо не млъква я кърмя на 30 мин. докато миряса ..Давам и залъгалка плюе даже не е лапа като хората,а ако съм по-настоятелна даже прави едни такива работи все едно почва да повръща и аз се уплаших,вода не ще диването и така  CrazyНа ръце млъква за мъничко и пак почва рев.Даже татито вика няма да я кърмиш ,че повърна ..Повърна ама само от това млъква и аз пак я накърмих,ама като  устих ,че прекалява с яденето аз я спрях  и я оставих в леглото и после заспа...
НДВ-много неприятно ,майка ми така се е разболяла като е била бременна с мен..Стискам ти палци да оздравееш и всичко да се оправи. Praynig Praynig

# 154
Привет!
Косичката в началото я миех всяка вечер с шампоанчето на Бюбхен,но педката каза 2 пъти седмично с шампоан,а иначе само с водичка.
Лохиите ми още си текат-ту червено,ту избледнява,но си тече.
Корема ми почти се прибра,не мога да повярвам и аз,нали четох че след секцио се прибира по-късно,но явно си е до организъм,а не до начин на раждане.Целулита по задника и бедрата,обаче си седи #Cussing out-така наречените целулитни шорти Mr. Green-за спомен от бременността.
НДВ-дано да се оправиш по бързо.
Моя мъж има алергия и аз по тая причина в началото пазех строга диета,но то не остана какво да ям-всичко,което обичам е забранено и започнах да хапвам по малко и да наблюдавам за реакция-вече се"захраних" с прясно мляко и шоколад и дотук-ягоди,цитруси,мъхести и ядки въобще няма да ям засега.
Отивам да дам цица на Алекс.

# 155
Аз косичката я мия всяка вечер със сапун на бюбхен. От вас чувам че не е полезно всяка вечер! Защо така? Явно трябва да се консултирам с педиатъра.

И за соковете от кутия да не пия докато кърмя , сега чух. Има ли някой друг който пие сокове от кутия , освен мен?  Wink Аз само с такива се наливам. И за ядките. Те пък с какво вредят? Дори четох че кърмачките трябвало ядки да консумират и постоянно купувам пакетчета с ядки различни видове и си хапвам. Вече с това хранене съвсем се обърках. Явно от всичко по малко може.  Simple Smile
За фенобарбитала да кажа, понеже вчера дадох. Приготвям го така: 1ч.л. пудра захар , в нея слагам праха и с малко глюкоза правя кашица и давам. Отначало хапна, после взе да го плюе и накрая се задави и спрях. Май много глюкоза сложих и незнам дали усвои всичкия прах. Тази вечер с по малко глюкоза че да го изедем по набързо.

Вчера масажчето много му хареса. бикновенно след баня докато го облечем мрънка, но вчера на масажа направо си се наслаждаваше и после хич не мрънка при обличането. И това мехлемче против колики явно го успокоява, защото като го намажем, явно го затопля и веднага заспива.

# 156
  • Бургас
Да ви се оплача, като тръгнахте да пишете за кореми, преди малко се загледах в моя-също вече се е прибрал напълно (въпреки че съм със секцио), но кожата е доста отпусната и момичета-СЪЗРЯХ МАЛКО НАД ОПЕРАЦИЯТА УЖАСНИ СТРИИ  newsm45 !!! Досега изобщо не ми беше останало време да се разглеждам, но днес това просто ме срази! Цяла бременност бях толкова стриктна-мажех се непрекъснато и нямах нито една и ето че след раждането, (което си е логично де-кожата все пак се прибира) с тази моята мушмулка съвсем забравих да се мажа и резултата е налице! Така, че момичета- мажете се. Аз още сега отивам да купувам мазила за гърди, кореми,крака, дупета- ще изкупя аптеката! Просто съм сразена- сега и циците (дето  стигнах от размер B до размер на чашката D ) като ми виснат и вече ще се гръмна..... Sad

# 157
  • Бургас
И за соковете от кутия да не пия докато кърмя , сега чух. Има ли някой друг който пие сокове от кутия , освен мен?  Wink Аз само с такива се наливам. И за ядките. Те пък с какво вредят? Дори четох че кърмачките трябвало ядки да консумират и постоянно купувам пакетчета с ядки различни видове и си хапвам. Вече с това хранене съвсем се обърках. Явно от всичко по малко може.  Simple Smile
Ани, аз също по цял ден се наливам със сокове от кутия- пия минимум по 2 кутии на ден, тъй като не се храня много и кърма имам бол!(да чукна на дърво). На мен докторката ми каза, че даже трябва да пия колкото се може повече течности и съм я питала специално за сокове-каза да не купувам само от цитрусови плодове, праскови и кайсии. Сега съм на вълна сок от манго, вишна и горски плодове на Флорина- здраво ги моря! Simple Smile За ядките- пак докторката ми каза да си купувам сурови.
А този мехлем, с който мажеш бебо за коликите какъв е?

# 158
Ани,докато бяхме в болницата акушерката каза да не пия натурални сокове от кутия или ако пия  да ги предупреждавам,че да не се чудят какво му става на детето от консервантите.
Ядките,особено фъстъците са алергени,не всички,например аз всеки ден ям овесени ядки за кърмата.Трябва да си припомня в кърмаческия кои ядки не се препоръчват.

# 159
Здравейте МАЙчета. Току що изпратихме докфторката и бързам да сподел с вас ... УЖАС НА ПОРАЗИЯ! Димитър не само, че яде нормалрно ми и доста преяжда. Докторката каза - домре, че е повръщал.  #Crazy На всичкото това отгоре от лявата страна е взел да заформя ХЕРНИЯ от преяждане!!!  #Crazy   #Crazy   #Crazy  #Crazy  #Crazy  #Crazy
И сега трябва от време на време да го притискаме там. Дано се прибере, че иначе ще се гръмна   Praynig. Сега ще се храним максимум по 10-12 минути. Додега бяхме по 20-25, но ВЕЧЕ НЯМА!

Хайде, отивам да си страдам!

# 160
Докторката каза - домре, че е повръщал.  #Crazy На всичкото това отгоре от лявата страна е взел да заформя ХЕРНИЯ от преяждане!!!  #Crazy   :
А, стига бе!  #Crazy  Rolling Eyes Това за първи път го чувам  Confused Дано да се оправи по-бързо сладкия бебок, той много лаком се оказа, бе... А ти спокойно, няма да се стряскаш много и да си страдаш. Той е бебе, на бебетата им се случват къде-къде по-лоши неща. Тоива е поправимо, ще му регулираш времетраенето на храненето и ще се оправи детенцето  Peace
Бъди спокойна, че като си нервна и притеснена се изнервя и то   bouquet Всичко ще бъде наред  Grinning

# 161
Привет от едно много мъничко майско бебоче  Hug

И ние вече сме си вкъщиииииии  Party

Вчера ни изписаха с Тони-бебони  Mr. Green ... само дето нямам грам време да дишам дори, затуй още не съм се отчела  Rolling Eyes Ще хвана после таткото малко да погушка малкото пашкулче, че да ви разкажа  Wink

Раждането беше малка приказка, тя Кабранска е разказала, ама даже не съм видяла какво е писала  Crazy

Познато ви е предполагам до болка какво става първите дни  ooooh! ама ще се справим, няма как ..

Сега отиваме да папаме, че туй малкото постоянно гладно бе... вие как се оправяте не нам  #Crazy

# 162
crazybrat благодаря ти за подкрепата  Hug. Дано всичко се размине добре!   Praynig

# 163
  • София
Момичета,ужас,тия колики ни съсипват;имам чувството,че нищо не помага,а вкъщи е аптека-3 вида капки,два чая,само мехлема го нямаме,но ще го купим и него.
Иначе бебчо е наддал 800гр.и е пораснал 5 см.А докторката ме побърква.Танче,ти ли беше сменяла лекаря,кажете,моля,какво трябва да направя.Като сме от месец записани мога ли да го сменя?Нищо не казва,за всичко аз питам,направо...
И за жълтеницата-ПОМОЩ!!!Само ми казва"цццц,още не е минала-давай двойно подсладена водичка"А той не иска водичка,а и от вода така му се усилват коликите.Кажете какво да кажа,че искам в аптеката-какви са тия прахчета фенобарбитал?И тази рецепта-1 ч л захар,прахчето и глюкоза-колко прахче?Колко глюкоза,в какво се купува тя?И нали на някои бебчета им бяха казали глюкоза-как се дава,по колко,с лъжичка ли,каква се купува?
Благодаря ви предварително  bouquet

# 164
Благодаря ви милички за подкрепата.Ако някой знае лек да казва че направо ще се побъркам.Разбрах че било много опасно. Weary

Общи условия

Активация на акаунт