Вкъщи вече сме си двама, аз съм горда МАЙ-ска мама!

• 19 157
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Иги,за всяко бебе е различно,а може и да няма-искрено ти го пожелавам,Алекс от 1 седмица го мъчат.

# 136
Здравейте май-чета..  bouquet
Включвам се със питане специално към женските майки....имате ли проблем със зърната на бебките....педито ни каза да се мажем с риванол...мажем се но ефекта е нулев...
ох..тия колики...разказват ни играта Praynig дано по-бързо свършат

# 137
  202uu подкрепям с 2 ръце казаното! И с 2 крака  Mr. Green
И аз съм категорично ПРОТИВ режима, даването на АМ и мисли, че на бебето не мус тига кърмата...Като не му стига - да суче по-често. Пак да си кажа, че колкото по-често суче, толкова повече се образува. Всичко зависи от майката, да не се откаже точно, когато не трябва  Peace Момичета, кураж, беее! Бъдете малко по-уверени  Hug

Аз на нашия сладур му разбих режима от изписването нарочно. Той спеше по 3-4 часа, а на мен ми е пределно ясно, че коремчето му е прекалено малко и трябва да яде повече. В момента ядем на всеки час, даже и на 40 минути. Ама както каза и Оля - аз друга работа нямам! Това го казах и на сестрите в болницата. Те ми викат - "Бебето след 12 часа, да си починеш..." И аз - "Как бееее, от кво да си почивам. Аз майка ли съм станала или ще почивам  Crazy " После ми мрънкаха, че го храня през 20 минути, щяло да ми виси на цицата все.. Ми нека беее, аз кво друго да правя по цял ден?
Просто трябва да си втълпиш, че друг начин няма и пътя е само един - кърмене! На всеки, който ми намекне друго отвръщам със СССССС и го навирам  newsm43 af Ма грам не ми дреме кой ще ми се обиди, детето си е мое и ще го гледам както аз преценя. Освен това се имам за доста по-интелигентна, отколкото ме смятат даващите акъл...Те чули отнякъде и айде, така трябва. Ама защо, последствия, + и - и те не знаят... Айде нема нужда от такива акъли, да си ги дават у тях си!  Twisted Evil

Бъдете сигурни, че няма по-добро за детето от майчиното мляко и няма по-добра майка от вас!    bouquet

# 138
Здравейте мами!
Най-накрая и аз да намеря време за писане.
Бебе Виктор се роди на 19.06 , секцио , 2,850 грама и 50 см дългичък.
Сега са ни подгонили едни колики и от вчера започнах да му давам Инфакол в млякото, засега помага, слава Богу, а също така и чайче на Хипп.
Още не сме правили 1-ва разходка, че времето нещо се развали а и имам проблем с операцията,та не знам как ще се оправям с количката.
Лека вечер от нас, дано да са спокойни бебоците Peace

# 139
  • София
Здравейте, да се разпищем и ние.
Константин от днес е на Саб Симплекс след кърмене, че много ми дожаля как се преиваше от тия колики милото.

Днес за първи път ми се усмихна в будно състояние и направо мед ми покапа на сърцето  Heart Eyes

Бубинка, за количката - и през ум не ми минава да я вдигам! Недей така - както и в болницата са ти казали нищо по-тежко от бебчо не вдигай, опасно си е! Сигурно е много неприятно с прибирането, може би някаква система да измислиш - например качваш Алекс и чантата си и после се връщаш за празната количка. Или някоя услужлива съседка/магазинерка или който има наблизо във входа да ти наглежда количката междувременно?

# 140
  • София
С риск да сметнете, че се заяждам ще кажа няколко неща относно теорийте ви за безразборното хранене.
1. Вярно е, че колкото по-често храниш толкова повече се пълни гърдата, но пък от друга страна трябва и време да се напълни. Сега бебетата папкат по-малко, но когато нуждите им пораснат, няма да могат да се пълнят за  малко време.
2. Вярно е, че млякото се смила бързо, но никой не е казал че в момента в който се смели трябва да му дадеш ново. Стомахът не е бъбрек та да трябва постоянно да е пълен.
3. Вярно е, че в момента нямаме друга работа, но постоянното хранене на бебето едва ли е единственото ни занимание. По този начин и  собствения ни организъм ще се изтощи. Пък и нормално бебетата са на кърма поне до 6 месец, това означава ли че 6 месеца или повече, всичко което правите по цял ден ще е да кърмите.
Всичко това го казвам от собствен опит и нямам за цел да поучавам някой, а просто да ви дам тема за размисъл.

# 141
Олче, мерси за темата. Как кърмиш пред компа? Аз не мога така. Трябва да седна спокойно и нищо друго да не правя. А аз се чудя как намираш време да четеш толкова много.  Laughing Ама който си го може си го може.

Добре дошла на Мариа ра. И аз имам още коремче, и раждах нормално. След 40я ден по4вам с фитнеса.

Бобси христ и ние се храним по 6-7 пъти на ден. Нормално е , споко!

Ади и на мен ми казаха да не ям ягоди, но заради колики. Аз си ям де! Е кво сега , да не опитам ли тази година. А бе не сме изринати, не ни влияят явно.

Бабъл и нашето педи е така, видя ни първия ден след изписването и после след 1 месец. Без пари толкова. Ние и на4астно ходим. Днес дори ходихме. Наддали сме 900гр.  Peace Имаме още жълтеница и ни изписаха 3 прахчета фенобарбитал. Почваме ги тази вечер. Мимик, какво противоречиво си чувала за тях? И от днес или от в4ера са го по4нали коликите. Милото.  ooooh! И аз се чудя защо ми е неспокоен днес. Изписаха ни капки Еспумизан и мехлем4е за мазане на корем4ето Бейбинос. И тях по4вам тази ве4ер. И масаж ни показа как да правим след къпане.
Пишката я забелвам. Аз отивам да къпя! Цунки!  Hug

# 142
  • София
Аз пък искам само да кажа, че теориите за хранене на поискване, не са равни за мен на "безразборно хранене", поне не съм срещала досега подобна терминология. И изказвайки мнението си съм подчертавала, че става въпрос за НОВОРОДЕНО бебче, за възраст до поне 6 седмици,  до които малкото човече само изгражда собствения си ритъм на живот. И трябва да му се помогне за което. Wink
Разбира се, че е изтощително, но когато си убеден че е за добро и не е за постоянно (!), все се минава през този период. Много от мамите - модераторки в кърмаческия форум са отгледали така дечицата си и още са живи и здрави! Laughing И могат с нагледен пример да потвърдят, че тази философия на хранене и живот е ВРЕМЕННА и има за цел да установи най - благоприятния режим на вече поотрасналого бебче, но тогава, когато то самото е готово за това.
И не на последно място - стомахчето не е бъбрек, но по тази логика бебетата в нашите утроби да са се прехранили и загинали, заради непрестанната им и невъзпрепятствана от режими и часове жажда за храна. Именно затова за тях това е златна среда, защото папкат когато искат и няма чувство за глад, страх, студ и т.н. А за преодоляването на последните две  спомага кърменето! То не е само хранене, а утеха, ласка, топлина за измъчваните от колики коремчета и т.н. и т.н. Ако бебето не иска, то просто ще откаже гърдата, но за него това си остава най - близката, интимна и съкровена връзка с мама. Ако е преяло  ще повърне. Мойто бебче не повръща изобщо и не е прехранено. Напротив - яде на здравословни, малки порции колкото и когато пожелае. Peace
Разбирания всякакви, важното е всеки да е убеден че прави възможно най - доброто за своята рожба. Успех!   Hug

P.S. Сега пак се кърмим...  Mr. Green Grinning Joy

# 143
Покрепям Олчето и Крейзи!
Имам опит с храненето на режим и беше ужасно. Бебето ревеше, а аз давам вода и разни чайове, защото трябвало стомахчето да почива от млякото и т.н. Тогава и аз изнервена, и бебето.
Сега ми е супер лесно. Когато ревне давам гърда. Успокоява се и заспива. Коренна разлика от първия път. А, и млякото се произвежда, когато суче бебето, не е нужно да се чака, за да се напълни гърдата.

# 144
  • Бургас
Привет мили дами!
Бихте ли ми дали съвет колко често да мия косата на моята принцеса? newsm78

# 145
По въпроса за ягодите ... аз да ви се оплача заради опасност от алергии съм се лишила от доста храни, за които се казва, че са силни алергени: прясно мляко и всичко, което е с мляко, ягоди, шоколад, заради какаото, и не само шоколад - всичко сладко, което е с какао, сокове от кутия, заради консервантити и ... даже не си спомням какво още. Ама понеже имам алергия и затова ще гледам максимално да не алергизирам бебчо още от малък. Въпреки, че алергията ми е към перилни препарати, ама то не се знае къде ще избие.

Аз започвам да изпадам в депресия  smile3511 ... нещо не ни е наред. Днес връщахме толкова много храна и толкова много ревахме, че направо  smile3514  newsm45 ... Викнах една педиатърка, много веща в храненето, да ни види, щото ще се  #2gunfire. Пък после ще споделя какво е казала за нашето НОН СТОП връщане на папо.  smile3518  Weary.

Бабъл и нашето педи ни каза да отидем след месец. Та затова днес се наложи да свалим дребоса в магазина под нас и да го премерим на кантара, поне да знам горе-долу колко тежи!!! Като гледам тук някои педиатри си вършат по-съвестно работата - ходят на пробно кърмене, на премерване, ние хич даже ... да не говорим, че забрави да ни каже за Вигантола, та добре, че тук си лафим, та разбрах

Хайде лека и спокойна нощ!

# 146
  • Бургас
Здравейте и от мен,
Не съм се включвала няколко дни, а вие сте изписали доста.
Имам проблем - Жасмина 2 дни ни прави на луди. Сутрин е добре яде, спи. Но следобед е някакъв кошмар - суче малко и започва да реве, не се наяжда, в резултат на което заспива и се буди след час с рев, пак хапва малко и пак рев и така от 13 до 22 вечер. Аз тогава не издържам, вадя кърма от фризера и давам от шише. Яде близо час около 80-90 мл, след което заспива до 5-5:30. Чух хиляди приказки - нямало кърма - да ама след нея изцедих 60 мл, кърмата ми била вода - добре де как може за 2 дни да стане вода и защо сутрин си яде и спи!? Вече не знам какво да правя и какво е това чудо. Четох за бум на растежа - е имали сме и такова нещо, ама нямаше такъв рев. А я мъчат и газове и то много гадни - та се чудя дали не е от това. Абе ще се помъчим още малко та да видим. Аз не мисля да се отказвам от кърменето, дано да е нещо временно.
По темите: ние не сме на режим / в смисъл твърд / яде на поискване, на 3-4 часа, но понякога и на 2,5, събуди ли се през нощта я кърмя, което се случва изключително рядко. Четох, че трябвало вече на около 4 часа да яде - брей хич не ми е ясно как ще стане.
Бобси и моята педиатърка ме вика веднъж месечно - и аз на частно тръгнах. А пък пробно кърмене хич и не ти трябва, първо бебето яде всеки път различно и второ не ти трябва да се вманиачаваш толкова.
ol4eto, а как сте с разходките? На мен така не ми стига времето, а ако храня по-често не знам.
Ягоди, шоколад си ям без проблеми - първо пробвах по малко и увеличавах да видя дали няма да има проблем.
LaDiDa аз мия косата всяка вечер със шампоан.
Количката ми тежи 10.3 кг, вдигам я откакто Жасмина стана на 40 дни, преди това не смеех.
Мажете ли се с нещо за стягане на кожата? Аз се мажа с Anew на Awon, ама нещо не съм доволна, а и килограмите не мърдат ....
Хайде лека нощ от нас, че се олях ....
П.С. Някой да се е интересувал за втората ваксина? Тройна или Пентаксим ще слагате? На мен ми препоръчаха петорната.

# 147
Aннa, искам да те попитам как постъпвате с котарака и Ева? Дали си го изолирала или му позволяваш да е около бебето? Защото нашата педиатърка каза, че няма никакъв проблем да се навърта около бебчо и мъжа ми е на това мнение и го пуска да е около Никола.  

# 148
С риск да сметнете, че се заяждам ще кажа няколко неща относно теорийте ви за безразборното хранене.
1. Вярно е, че колкото по-често храниш толкова повече се пълни гърдата, но пък от друга страна трябва и време да се напълни. Сега бебетата папкат по-малко, но когато нуждите им пораснат, няма да могат да се пълнят за  малко време.
2. Вярно е, че млякото се смила бързо, но никой не е казал че в момента в който се смели трябва да му дадеш ново. Стомахът не е бъбрек та да трябва постоянно да е пълен.
3. Вярно е, че в момента нямаме друга работа, но постоянното хранене на бебето едва ли е единственото ни занимание. По този начин и  собствения ни организъм ще се изтощи. Пък и нормално бебетата са на кърма поне до 6 месец, това означава ли че 6 месеца или повече, всичко което правите по цял ден ще е да кърмите.
Всичко това го казвам от собствен опит и нямам за цел да поучавам някой, а просто да ви дам тема за размисъл.
Аз лично не смятам, че храня безразборно. Бебето ми е здраво, доволно, наддава супер добре, и двамата сме спокойни. Може би аз не съм те рабрала, или ти не си се изразила правилно  Rolling Eyes Както и да е, не смятам, че се заяждаш  Peace Отдавна си пишем тук и сме повече приятелки, отколкото друго  Wink А и не смятам ,че ако по някои въпроси мненията ни се разминават, трябва да превръщаме въпроса в конфликт и в извор на лоши емоции  Hug
- За кърмата и аз знам ,че се произвежда, докато бебето суче. А се "пълнят" и "препълват" гърдите само в началото, докато се регулира.
- Стомаха на бебето незнам дали се пълни веднага след като се изпразни, но определено забелязвам, че ако не го напълня, когато то поиска - лошо ми се пише  Crazy Mr. Green
- Аз не смятам да кърмя винаги на поскване. Това ще е само в началото, после я аз, я бебето ще установим някакъв режим, устройващ и двамата. Иначе при мен положението с времето е по-различно. Аз съм случила на свекърва и живея при нея. В следствие на което никаква домакинска работа не върша - нито готвя, нито пера, нито чистя, нито подреждам...даже и гостите ми посреща и салфетки им слага  Flutter Mr. Green Ама и тя така иска, и аз  Wink Sunglasses
Та затова аз нямам друга работа, освен бебето  Peace

За ягодите - аз четох из целия форум къде какво видях, понеже свекъра донесе първите ягоди у нас, изядох 4-5 по път за родилното. После си забраних, заради коликите и алергиите. След това намерих тук из форума - да се белят. И белих, белих до припадък  ooooh! Не е си работа това... Tired Накрая дойде един многоуважаван педиатър у нас (семейни приятели) и го разпитах... Каза да си ям всичко, да не се притеснявам за бебето. В кърамата преминават пренебрежително малко количество от алергените и др. подобни. Само с газообразуващите да внимавам, ама аз и заради личния си комфорт ги избягвам от години  Joy Wink
Утре очаквам мама да ми донесе ягодки  Mr. Green Heart Eyes и да ги почвам...
Обаче има бебета, които просто не им понасят. Ако видите зачервено около дупето на бебето след прием на ягоди е ясно какво да НЕ правите  Peace

А косичката на нашия рошльо още не съм мила аз  Mr. Green Само с вода и то преди 2-3 дни за последно. Всъщност го къпя само с вода, сапун само за дупето. От 3 дни го слагаме в коритото и поливаме телцето с вода, преди това ни притесняваше пъпа, че не беше паднал. По главата имаме пъпки и целия е лилав, затова не я мокря. Първия път не се сетих  Embarassed и беше в ръцете на тати с корем към пода. Като му намокрих главичката се стекоха лилави струйки и точно в очичките му  Embarassed Cry Много тъпо от моя страна, ама не съобразих. До там беше с банята "по корем" и с мокренето на главичката. Сега ще му мия лилавото с марля  Crazy и чак тогава целия в коритцето. Обаче косата ще я мием след няколко седмици  Wink

# 149
Както и Крейзибрат, която се е зарекла да не стъпи АМ в тях! Браво момичета!!! Heart Eyes Hug  bouquet

Голяма хапка лапни-голяма дума не казвай.
Аз получих тромбофлебит на левия крак и започнах лечение с много силни лекарства и инжекции.Категорично ми казаха да спра да го кърмя.И сега от няколко дена сме на Вризовом.

Общи условия

Активация на акаунт