Вкъщи вече сме си двама, аз съм горда МАЙ-ска мама!

• 19 155
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Криси се подсече  и с каквото и да го мажа се оправя малко и при следващия памперс пак е изринат. Чудя се дали да не сменя памперсите. Четох във форума, че някои бебета се обриват от Памперс.
Преди да смениш памперсите, пробвай при всяка смяна когато си си у вас да му миеш дупето на чешмата (течаща вода) вместо да го бършиш с мокри кърпички. След това хубаво подсушавай кожичката (особено където са гънчиците, че там се задържа водичка) първо с тензухче (попива по-добре от хавлията) и после с хавлийка и намажи обилно гънките  с крем за подсичане. Ако не се оправи-сменяй памперсите. Аз спрях категорично с мокрите кърпи и в момента дупето на Красимира е бяло като сняг. Иначе редувам памперси на Хъджис и Памперс и нямам забележки.

[/quote]
Някоий 6те ми каже ли какво точно е млечницата?
Гъбична инфекция, ще разбереш ако има бели петна по лигавицата на устата.
Това е от мен засега, отивам да се хранем, че закъсняваме вече!
Целувки по дупетата на бебешорите!

# 121
Добро утро и от мен!

Най-накрая да се включа в темичката като вече родила мама  Simple Smile.
Не съм чела какво сте писали, но да се отчета.
Вчера направихме първата разходка. На Килиан много му хареса, спа през цялото време. Също снощи за първи път го къпахме в къщи. Много му беше хубаво на бебо във водата.
Кърмим се на поискване, не давам никакъв чай или вода. Някои път иска дда яде през 10 мин., някои път пък прави 2-3 часови паузи. Аз махнах часовниците около мен, не гледам по колко мин. сучи или през колко време яде. През нощта спи, събужда се един път да яде. Много ми е кротичък. Реве само като е гладен.
Памперси ползвам на Хъджис и съм доволна от тях. В болницата имаше на Памперс - също са много хубави.
Ето няколко снимки след раждането: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=40967&photo=1

# 122
Здравейте на всички нови мами   bouquet.

МАЙчета за имам проблем. Прочетох доста неща в кърмаческия форум и навсякъде пише, че новородените папкат от 8 до 12 пъти на ден.  newsm78 Аз си водя дневник и като се загледах - ми ние ядем по 6-7 пъти на ден??? Повечето дни ядем по 6  #Crazy. Ами сега? Това какво ли означава?  newsm78

# 123
  • София
Здравейте. И аз съм твърдо за режим. Иначе деня ти се превръща в постоянно кърмене и ослушване за бебешки плач. Аз си я кърмя на 3 или 3 и 1/2 часа, в зависимост от това как се буди. Но ако се успи повече я будя. Нямам точни часове, водя се от първото сутрешно кърмене. Памперси обикновенно сменям след ядене, защото тя ака почти след всяко хранене. Даже и през нощта сменям памперси, за да няма обринати дупета. И засега да ви кажа не се е подсичала. Ако видя, че се зачервява веднага мажа с Бочко и се успокоява. Къпем се вечер, защото при нас само таткото къпе, пък и аз обичам да си я слагам чистичка в леглото. Иначе ако я изкъпя през деня, вечерта пак ще трябва поне да я изплакна.
Проблем ми е, че през деня не иска да си спи в леглото. Затова я слагам на нашата спалня и като заспи я пренасям или я оставям да спи там. Но това ще е докато почне да се върти. Иначе я оставям да спи и в кошчето за кола. Сложила съм му възглавничка в дупката и там се чувства екстра.

# 124
  • София
Здравейте на всички нови мами   bouquet.

МАЙчета за имам проблем. Прочетох доста неща в кърмаческия форум и навсякъде пише, че новородените папкат от 8 до 12 пъти на ден.  newsm78 Аз си водя дневник и като се загледах - ми ние ядем по 6-7 пъти на ден??? Повечето дни ядем по 6  #Crazy. Ами сега? Това какво ли означава?  newsm78

Bobsi_hrist, и ние сме така. Милена е доста поспаливо бебе и първите дни я кърмех когато си поиска, а това прави около 5-6 хранения. И аз поизчетох доста в кърмаческия и от два дни насам я будя на всеки 3 часа. Не винаги яде както трябва, но така съм по-спокойна. НОщем пък я оставям да си поспи. Днес например спа 5 часа.

Момичета, вие сигурно знаете, ама аз да ви кажа да не ядете ягоди. Вчера си хапнах и вечерта бебка цялата се изрина. Абе лакомия...  Embarassed

# 125
  • В сърцето на любимите мъже!
Момичета, вие сигурно знаете, ама аз да ви кажа да не ядете ягоди. Вчера си хапнах и вечерта бебка цялата се изрина. Абе лакомия...  Embarassed

Аз също ядох ягоди, ама на нас нищо ни няма! Явно е индивидуално!

Кате, направо ти завиждам за възможността да кърмиш веднага след раждането - при нас всичко се разваля с тоя фризолак в Майчин дом и сега тепърва се учим да сучем, абе гадости - как само ме е яд!

# 126
  • видин
здравейте мами,
вече десет дни от раждането на бебка, но аз все още имам коремче.родих със секцио и моля да ми кажете при вас как е - по-бавно ли си прибира,отколкото при нормално раждане. мога ли да направя нещо или да чакам така, без гимнастика.

# 127
  • София
Ще се побъркам Shocked Бях написала един дълъг постинг и ми се загуби Close #2gunfire #2gunfire
Еми сега поне ще е накратко, защото не се знае кога Румчо ще се събуди пак гладен. Ние горе долу се стараем да имаме режим, но той е само през нощта - буди се на 3 часа, а през деня май по-често, защото не му стига млекцето. Иначе суче добре, когато е буден наистина, обаче гърдите ми се доста меки през деня и от вчера пия чайчето на хип за кърма. Единственото ми желание е бебчо да е нахранен, за да спинка спокойно. Понякога имам чувството, че дори заспива гладен, но се надявам всичко да се нормализира с кърмата и да си кърмя, а не да дохранвам. Добре че няма баби наоколо, които да ми правят забележки, защо не чакам точния час, за да сложа беб на цица.
Ние имаме пъпки на лицето и ги мацвам със спиртче леко, дано да изчезнат. Преди седмица имахме малко по дупето и гушката, май бяха от жегата, но със спиртче много бързо изчезнаха и не се наложи да купуваме лилавото мазило, което изписа педиатърката.
Момичета, нормално ли е нашата докторка да ни вика на първа консултация чак когато навършим 1 месец newsm78 Чета тука че повечето от вас вече ходят - тя нашата дойде след изписването и после 5 дни след това, а сега ще се видим чак на 16-ти юни - да не би да си пести часовете newsm78
На мене коремчето вече ми се прибра, обаче не е като преди и ще има нужда от коремни преси, защото се наблюдават едни тлъстинки там. Имам да свалям и 6 килца и ще видим кога и как ще стане. И при мене лохиите са слаби и на моменти червеникави, дано да спрат скоро...
Щях да ви се оплаквам и от авентската ми помпа за кърма - никаква работа не ми свърши, имам проблем с вакуума и я зарязах, а с препълнените в началото гърди се справих с горещи душове и с безценната помощ от страна на Румчо. Добре че се научи да засуква хубаво в МД - дадоха ми го на третия час от раждането и все още не е опитвал АМ - дано не се случва скоро.
Чудно ми е защо на Иги и Румя не са им ги дали там още да засукват, а са били 5 дни на АМ  newsm78
Румя, и аз от време на време чувствам парене и напрежение около зърната и ареолите, но то е обикновено, когато беб заплаче и мисля че е от спускането на кърмата.
Чао засега, надявам се да имам възможност по-често да се отчитам и добре че успявам да изчета написаното - действа ми много успокояващо, че не сме единствените ревящи често Hug

# 128
здравейте! На някое бебе изписвали ли са му фенобарбитал и не6то друго под формата на прах4е? Това е за жълтеницата ама чувам все разли4ни не6та от хора които нямат бебета

# 129
  • София
Време за дневния отчет. Simple Smile Ние така или иначе все на цица искаме да стоим, та не ми е проблем да седя пред компа и да го държа "на линия". Mr. Green Засега сме добре, мрънкаме от тия колики, та затова все до мама ни се седи, да е допряно някъде на топличко коремчето, но нали сме много мънички, няма как.
Да ви кажа, че аз пък съм твърдо ПРОТИВ режимите, първо в Шейново се убедих колко неефективно е за малките стомахчета да ти се носят когато не са гладни, а са изкъпани, примерно, затоплени и спят та се късат. Вярно, че на поискване означава, че нямаш никакво лично време, но това пък това ми е най - важната задача в момента, нямам друга работа. Peace Освен това, като ни изписаха и аз се опитвах да следя някакви часове, хранения, но бебо не беше "за" и видях колко много ни се разминават "възгледите". А и не съм съгласна с това, че свободния режим причинява газове, колики и претоварване на стомаха. Много по - голяма вреда има чакането на точния час и наливането с вода на гладно.  NaughtyИма МНОГО изписано и доказано по въпроса, че кърмата е супер лесно смилаема /под 90 минути се изпразва цялото стомахче/, но е най - пригодена към него и другите му незрели органи. Защо след даване на АМ едно бебе спи като труп? Ами не защото повече се е наяло, а защото бедното коремче се нуждае от часове да го преработи. Все пак  никоя формула не е изцяла пригодена към незрелия организъм на новороденото.
И друго не мога да разбера - вчера четох мнения от сорта: теча цялата, "искам" да кърмя, но бебето е гладно, следователно няма да успея? Ако пуснете подобно изказване в кърмаческия, просто ще ви направят на пух и прах. И на мен ми звучи абсурдно. Аз не теча толкова, сигурна съм, че нямам и наполовина толкова кърма, като оплакващите се /то бебо я изцоква/, но НИКОГА не бих дала АМ така на своя глава! Плачът на бебо след като е свален от гърда НЕ винаги означава, че детето стои гладно, може да означава че иска да бъде подържано още и по начесто да се кърми. Аз моят хубостник почти нон стоп го държа, но не ми тежи. Белег за това, че папкат са мокрите пампи, наддаването, вида на кожата и пр.,но не и плачът. КАК пък разбрахте, че от глад плачат???
Но стига съм пропагандирала ЗА кърменето, ставам за лактационен консултант.  Wink  В крайна сметка всеки да си гледа децата като сам прецени и както го акъл учи. Написах всичко дотук с две цели:
1. в името на бебенцата не си правете кардинални изводи като горепосочените без да сте се информирали подобаващо по проблема. Източници - бол! Peace
2. в тази връзка искам най - сърдечно да стисна ръцете на Страйпър и още по специално на Иги, чиято тема в кърмаческия следя. И двете имаха проблеми, но се борят и ги разрешават геройски за да им е добре на бебчетата. Много ми е хубаво, че има още такива мами. Както и Крейзибрат, която се е зарекла да не стъпи АМ в тях! Браво момичета!!! Heart Eyes Hug  bouquet

# 130
  Здравейте, щом се включвам по това време, значи бодуваме Shocked Дано скоро се смили над мен, че сега тук е 4:00 и умиргам за сън smile3507
  Кате  welcome, Килиан е голям сладур и името му е хубаво, има ли някакво значение? Да ви е жив и здрав!

# 131
  • София

[/quote]
Някоий 6те ми каже ли какво точно е млечницата?
Гъбична инфекция, ще разбереш ако има бели петна по лигавицата на устата.

[/quote]
и ако тези бели петна не се махат след почистване.

# 132
здравейте! На някое бебе изписвали ли са му фенобарбитал и не6то друго под формата на прах4е? Това е за жълтеницата ама чувам все разли4ни не6та от хора които нямат бебета
Тъй като Калоян е вече 20 дни с жълтеница, докторът вчера ми каза, че ако до 12 -13 юни не се махне, ще ни даде фенобарбитал. Обаче нямам впечатления и нищо по-конкретно не мога да ти кажа.

# 133
Здравейте!
Страйпер,Алекс беше зверски подсечен-лекарката каза да си вземем един много евтин крем-Бейби тан-оправи му се дупето от него,а свивките отпред са му много по добре.Другото,което помогна е миене почти всеки път на чешмата,аз чат пат го забърсвам и с мокри кърпи,но преобладава миенето и редувам кремчето с олио на Бюбхен-образува лек слой върху кожата и акото не залепва за дупето,а си стои на памперса.
Вчера идва педката и явно прецени,че Алекс не е надебелял и каза да зарежа всякакви режими и да му давам по-често да яде-аз точен режим не съм спазвала,само гледам да му се събират 8 хранения,та от днес сме официално на  на поискване.Давах и по малко вода с биберон,но и това спрях-детето взе все по-трудно да захапва хубаво гърдата,не си отваря хубаво устата и от вчера давам само с лъжичка,да не се учи мързеливата от биберон.Залъгалка също не давам,разбрахме се с педката да му предложа само ако започне да си смуче пръстчетата.
Някой питаше за жълтеницата-Алекс още си има,но при него се очаква да е по-продължителна,заради антибиотиците на които беше в болницата.
От оня ден пишката му е леко зачервена и малко секрет на върха и педката каза да мажа с риванол сутрин и вечер.
 Мъжките мами какво ви казаха за забелването-на мен да не пипам до първия месец,пък после ще видим.
Витамин Д също до първия месец каза да не давам.
Майчета със секцио,вдигате ли си количките и колко тежат-моята е един танк и аз не мога да си я вкарам след разходка,да я изкарам мога,и съм зависима някой да си е вкъщи да ми помогне Cryи се чувствам ужасно така като съм зависима.
Аз малко се поулях,така че после ще си допиша. 

# 134
  • В сърцето на любимите мъже!
Добре че се научи да засуква хубаво в МД - дадоха ми го на третия час от раждането и все още не е опитвал АМ - дано не се случва скоро.
Чудно ми е защо на Иги и Румя не са им ги дали там още да засукват, а са били 5 дни на АМ  newsm78
Румя, и аз от време на време чувствам парене и напрежение около зърната и ареолите, но то е обикновено, когато беб заплаче и мисля че е от спускането на кърмата.

Ами Бабъл, аз отидох да раждам в МД, единствено защото знам, че там дават бебетата веднага след раждането да сучат от мамите, НО... това е само за нормално родилите, а аз, за съжаление, родих секцио... там положението е различно... а и ние бяхме и малко на кислород, та съвсем зле...

Абе хора, кога започват коликите? Ние май още нямаме...

Аз да ви кажа за пампите - много съм мързелива майка - сменям не по-често от 5 пъти на ден - понякога даже ака по 2 пъти в един и същ памперс и да, понякога ни е залепнало ако на дупето... Embarassed
Обаче всеки път като сменям, задължително мия дупето в едно легенче и после мажа с олио на Нивеа. Аз даже не съм сигурна какво точно е подсечено дупе, ама нашето не ми се струва да е такова! Използвам Pampers 3 номер, че нали сме си 5 кила, та другите не ни стават. За сега съм много доволна!

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 16:44 от Iggiberry

Общи условия

Активация на акаунт