Операции на коляното - 2. тема

• 107 205
  • 784
  •   1
Отговори
# 675
стискам палци и на ръце, и на крака!
с желание и хъс, всичко се постига Heart Eyes

# 676
Някой правил ли е трансплантация на менискус.Симът ми се нуждае,от такава поради лекарска грешка.Моля ви ако някой е минал по този път ,да сподели.

# 677
  • София
На каква възраст е синът Ви? Не знаех, че в БГ се прави трансплантация на менискус. Кой лекар си е "оставил ръцете"?

# 678
Д-р Хайвазов ,отстрани менискуса.на синът ми Ще пробвам да го осъдя.Синът ми е на 16 години.В България не се прави такава трансплантация ,и търся човек които е минал по този път ,да ми разкаже

# 679
Д-р Хайвазов ,отстрани менискуса.на синът ми Ще пробвам да го осъдя.Синът ми е на 16 години.В България не се прави такава трансплантация ,и търся човек които е минал по този път ,да ми разкаже
Ох, ужас!
Дано да се оправи момчето!
И този доктор наистина заслужава да го осъдите!

# 680
каква е била причината, за тотална резекция на менискус ?
каквото и да предприемете, от т ук нататък, критично важно е , да има програма за рехабилитация, включваща физиотерапия и упражнения за укрепване на мускулите около коляното, за да се поддържа стабилност и функция на ставата.

# 681
Незнам какво да правя.Няма ли някой да е правил тази трансформация

# 682
Явно в България няма...

# 683
Не ми се вярва синът ми да е първия българин с трансплантация на менискус.Моля ви питайте ,разпитвайте.Чакам с нетърпение някаква информация

# 684
Не ми се вярва синът ми да е първия българин с трансплантация на менискус.Моля ви питайте ,разпитвайте.Чакам с нетърпение някаква информация
Не е първият. https://www.24chasa.bg/zdrave/article/5432531 Гугъл казва това.
Търсете Тони Георгиев, въпреки че аз не съм чувала много добри неща за него.

# 685
Ходила съм при него.Той е правил трансплантация на изкуствен менискус .За синът ми трябва от трупен донор ,и лекарите в България въобще не са запознати с тази операция.Моля ви ,ако всеки попита тук там ,все ще се намери някой които да ми помогне

# 686
  • София
Zori, много съжалявам за тази недопустима вреда, нанесена от доктора. Затова тук няма да спра да повтарям - внимавайте много с избор на ортопед при операции на коляно, особено  когато става дума за дете. Четете, проучвайте, разпитвайте, дайте си време и вижте кой от лекарите има най-голям опит с ДЕЦА, а не се хвърляйте при първия препоръчан от приятел. След като се спрете на някого - го засипвайте с въпроси, наблюдавайте какво е отношението му. В БГ има не повече от 4-ма такива, като аз бих доверила детето си само на един или максимум двама от тях: Вулджев, Точков, Валери Петров, Тони-Коляното. Ако става дума само за менискус, без реконструкция на ПКВ, то всички тези са добър избор.За връзка - Вулджев и Точков (може и друг в Евровита да прави, но аз не съм запозната). Василев за мен не е вариант. Какъв е изобщо опита на гореспоменатия д-р Х. с подрастващи деца? Ще го съдите до дупка, разбира се, намерете добър адвокат и дано обезщетението да покрие операция на детето в чужбина.
Пуснете си в търсачката на англ.: "операции с донорски менискус", търсете по всякакви ключови думи. Мисля, че в Италия може да правят такива операции. Със сигурност четох едно интервю със скиорката София Годжа, която споделя, че коляното й е "ремонтирано" с донорска ПКВ. Но за менискус не съм сигурна.
Ще видя и аз какво пише из нета. Консултирайте се с д-р Вулджев. Той може да знае къде се правят такива операции на деца
Успех!
Допълвам се:
Практикува се в Австрия, а и в Германия, но се чака за донорски менискус. Първо трябва да се вземе информация за размера, за да пасне.
Защо не попитате тук:
https://www.klinikum-stuttgart.de/international/klinikum-stuttgart
Това е една от най-добрите клиники в Германия - болницата  в Щутгарт. Има контакти за записване на чуждестранни пациенти, ако решите.
А това е и детският ортопед и началник на клиниката по детска ортопедия:
https://www.klinikum-stuttgart.de/kliniken-institute-zentren/ort … klinik/startseite
Наши близки си оперираха детето там - доволни са много, а при него нещата са сложни още по рождение.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 17:43 от Skiorche

# 687
  • София
Скиорче, отново нямам думи.
Просто си невероятна, благодаря ти и от името на купища приятели, на които препоръчах темата и специално твоите мнения, всяко е обосновано, прецизно с препратки, препоръки, линкове. Благодарение на тази прецизна информация и труда, който си правиш, ужасно много хора, /включително и аз/ и деца ще са отново здрави и ще живеят пълноценен живот, ще се движат, ще спортуват, ще танцуват и ще са щастливи.
Пожелавам ти щастлива година и да ти се връща доброто! Прегръдки!

# 688
Благодаря ви много за насоките.Свързах се няколко клиники .Четох коментари ,някъде в Англия мисля че бяха .Никак не е сполучлива тази операция от коментарите съдя за това,не се препоръчва особенно.Питах лекари в чужбина ,и почти всички казват елате ,ще оправим детето.Елате ,ама коментарите никак не са добри.Незнам какво да правя ,затова спрях да търся лекари в чужбина ,а хора които са претърпели тази операция ,да чуя от първо лице
Отностно д-р Хайвазов ,ще направя всичко по силите си ,да го осъдя ,но честно казана не вярвам че ще успея.Но това не ми пречи ,да пробвам поне да му създам неприятности ,след като той реши да осъкати синът ми

# 689
  • София
Azzy, благодаря от сърце за милите думи! Радвам се, че съм била полезна и с каквото мога, ще продължавам да помагам. Желая на всички да имат здрави коленца, с които да практикуват пълноценно любимите си активности.
Ти откри ли сезона или изчакваш още малко? Да си знаете (четох вчера интервю с един от водещите австрийски ортопеди), че най-елитните професионални спортисти успяват да сведат разликата в силата между здравия и оперирания крак под 10 % най-рано през 8-мия месец. Т.е. много целенасочено трябва да се работи за възстановяване на мускулатурата и след 1 година от операцията. И моето дете е спортист, ама за съжаление още доста работа има, а мина повече от година. Но в БГ нещата се случват по-бавно, защото има прекалено много "разбирачи"Wink.
Zori, не знам защо точно към Англия си се насочила. Там специалистите в тази област са наистина много малко, но за сметка на това цените са космически. Имам близка топ-физиотерапевт в болница в Лондон, която докато търсех решения за нашия случай направи проучване на място. Тя самата се е оперирала при "светило", което ремонтира английските футболисти и каза, че на друг лекар там не би се доверила. А достъпът до него е почти невъзможен.( В много области лекарите в UK  са  "кът" след Брекзит. Имам поне 3-ма познати лекари, които лятото ходят да практикуват в Англия.) Та направо ме насочи към Италия, Австрия, Швейцария, Германия. Задай си въпрос при кои спортове най-често се къса и травмира менискус? Ски и футбол, последвани от баскетбол и волейбол. Моят съвет е да търсиш болница в ЕС и там да видиш какви са отзивите. Защо мислиш, че изкуственият менискус е лош вариант?
Ако искаш сподели тук какво е наложило отстраняването на менискуса? Каква беше травмата? Предварително ли знаехте, че ще го отстранят? Чета, че това се налага едва след няколко неуспешни операции за спасяване на менискуса. Консултирай се според мен и в университетски болници (като тази в Щутгарт), където има големи детски ортопедични отделения с огромен опит.

Общи условия

Активация на акаунт