Операции на коляното - 2. тема

• 109 654
  • 784
  •   2
Отговори
# 255
  • София
Здравейте, аз се записах за операция на коляното за преместване на капачката при Иван Василев  в ЕвроВита на 09.03. При мен поради вродено плитък улей, капачките и на двата крака са изместени встрани, деформирани и с изтъркани хрущяли откъм костта. От търкането на кост в кост имам стърчащи парченца кост и от тях възпалени меки тъкани. При операцията ще ми почистят капачката от тези стърчилки и ще изместят предното сухожилие навътре около сантиметър, което ще придърпа капачката обратно къмто улея.

Подозирам, че възстановяването ще е като при ПКВ. Това означава ли един месец патерици? Ще мога ли да се движа по стълби?

# 256
  • София
Здравей, Шарки!
Не знам отговорите на твоите въпроси. Стълбите ми се струват висша математика/ акробатика при проблеми с долните крайници. Предполагам покоят след операцията ще е задължителен дълги дни. Избрала си добър екип и ти желая от сърце неусетно възстановяване след 9 март!

# 257
  • ВАРНА
Здравейте, дъщеря ми е на 13год-диагноза Скъсани връзки
Във Варна казаха, че никой освен в София няма да се наеме да прави операция. В София след разчитане на ЯМР за пореден път Др.Вулджиев каза,че вижда частици-който ще слепнат.
Някой от вас оперирал ли е детето си на такава възраст?

# 258
  • varna
Дъщеря ми я оперираха един месец преди да навърши 17. Относно разчитането на ЯМР  - всеки си го тълкува, както реши. Аз чух 3 различни мнения.

# 259
Здравейте, след операция на минискуса при д-р Хубенов. Преди близо осем месеца болките продължават. Явно натоварих краката не както трябва. Правих ямр пише че всичко е ок, синувит брусит това нормално изображение на минискуса. Пиша по повод мнения за д-р Вулджев ако може.

# 260
  • София
Операцията мина днес следобед. И да, патериците се оказа rocket science. Трябва да се навеждам напред и да скачам със здравия крак (колкото е здрав, де).

# 261
Хей Sharky  желая бързо възстановяване. Всичко да е успешно и малко болки.Blush Сподели как мина ще е полезно за всички, болница персонал, ядене операция изписване и такива неща

# 262
  • София
Храна няма, носиш си (и по-добре). Почистиха капачката и я преместиха там, където фемурът има хрущял, Сухожилието е преместено 12 мм навътре. Не боли засега  (аз съм все още натъпкана с обезболяващи). За последните два часа имам някакъв напредък с патериците, трикът беше да суркам “здравия” крак, а не да скачам с него. Суркам и оперирания (той пък как тежи…). Остана ми утре са се науча да качвам и слизам стълбите вкъщи - че иначе как ще идвам на рехабилитация?

# 263
Благодаря ти 🦈🦈🦈 Sharks кога те изписват кога почва рехабилитация.

# 264
  • София
Днес ме изписват и май от днес започва рехабилитацията. Доколкото разбрах на първия преглед, първите две седмици са включени в цената на операцията, после още две си платя. Трябва 4 седмици да е общо.

# 265
Ясно каква е цената на операцията колко ти взеха?

# 266
# 267
Затова две седмици рехабилитация. На мен 700лв и само два дена. Как се спря на този лекар. Големите светила Хубенов, Георгиев, Вулджев не те ли вълнуват

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 08:18 от Vladimir Kasyrov 618427

# 268
  • varna
Бързо възстановяване Sharky* !

# 269
  • София
Всъщност д-р Тивчев през май месец м.г. ме упъти към  д-р Василев, каза че той прави подобни пластики (с местенето на капачката). Аз дотогава не бях чувала за него. После почетох и си записах час. ММ от повече от година ме врънка да ходим в Германия да потърсим опериращи лекари за моя дефект, то пък се оказа, че си имаме немски лекар всеки две седмици в България.

При д-р Хубенов бях април миналата година,  назначи PRP, което обезболи донякъде, но не решава проблема.

От проклетите капачки съм страшно обездвижена и качвам килограми. Не можех да продължавам в същия дух.

Не работят със здравна каса, затова цената е такава. Слава Богу, за мен не е проблем.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 18:22 от Sharky*

Общи условия

Активация на акаунт