Боледуване на децата ни - тема 62

• 50 653
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Аз за сега за комари нищо не ползвам.

Прибрахме се от Велинград.Има 10 магнита,8 мин вани,8 дихателни гимнастики.Също многоо разходки сред борова гора.Нядявам се да е било ползотворно.
Понеделник отиваме на морето пак за 10 дни.

Почвам да го захранвам с млечни.Другият месец с глутен.Реших да ги въведа поотделно.

Месечинка нещо се губи,като че ли, не е писала от извесно време...

# 691
  • София
Аз на морето такова за контакт съм държала постоянно включено през нощта, в стаята където спим, но на отворен прозорец. Иначе използвам за детето спрейове на Бочко, на Vape, има и едни лепенки против комари с лимонен, могат да се залепят на дрешките, но миришат доста силно. Май няма чак на 100% ефект, пак я хапят тук-там, но поносимо. Е,  където бяхме на море миналата седмица беше до блато, та вечер комарите бяха на облаци и само с единични ухапвания пак си е много  добре даже.  Аз с нищо не се мажа и пръскам защото нищо не ми става от комари или ми става съвсем миниатюрна пъпка, но на нея ѝ стават огромни, мажа ги с Фенистил.

# 692
  • have faith and be patient ..
А нямате ли комарници ? И в хотелите често има по прозорците сложени  . Аз от дете не съм виждала мухи или други хвърчащи твари вътре в стая .. странно ми е като видя разчекнат прозорец без комарник .. тук пръскат за комари и по плажа и в града ,не съм виждала изобщо  ,но  мен не ме и хапят никога ,иначе съм заредена със био спрейове и мазила за децата и мъжо ,че него го правят на решето ,надявам се мънинките да са с моята телесна температура и да не ги привличат

# 693
  • Северозапада
Комарници има, но при нас влизат през входната вратата заедно с нас, например или докато си прибирам прането. В София нямаше ни комари, ни мухи, но сега съм край Дунав и напролет е ужас.

# 694
Изпарителят ние също сме го ползвали на отворен прозорец. То и няма как да го затворя лятото. Аз не мога да спя на климатик. Вкъщи имаме комарници и няма проблем, но в Гърция по морето е ужас. Минават дори през тях или се е случвало да не са добре уплътнени към рамката на прозореца. Там са ни давали такива изпарители. Някой ползвал ли е устройство, което излъчва вълни?

# 695
  • shumen
Лайт,дано има ефект от процедурите.
Комарници имаме,но те комарите влизат само докато отворя вратата.

# 696
А така...аз го бях включила детето докато спеше, вратата беше съвсем леко открехната...сякак над 3 часа...после го махнах, легнах и затворих вратата..то аз усещах мирис сякаш...много ли му навредих? Сега да го мисля и това значи..някой да ме успокои малко, не съм знаела, че прозореца трябва да е отворен..дадоха ми го без опаковката, на самия препарат пък пише на испански..детето както е с алергии.
Дали би имало по-късни последствия?

# 697
  • На брега на реката
От веднъж едва ли ще му стане нещо, просто си го имай предвид за следващ път. Аз не нося машинки, спирали и подобни, както казах с репелекса пръскам и около нас, не само телата ни. Предпазва 8 часа от комари.

# 698
Дано..че много се притесних сега...трябваше да го включе преди да легне детето..голяма съм будала значи.
Сега чета в нета и ми се завива свят от притеснение чак, пише да не се ползва в стаи с малки деца...сякак 2.5 часа го държах докато спа детето, то миришеше като влязох в стаята...уж вратата беше открехната, но съвсеееем малко.

Последна редакция: пт, 15 юни 2018, 14:28 от Lino

# 699
не ,че нещо , но аз машинка на себе си в стаята няма да пусна , камо ли на дете със затворена врата .. всичко е химия и то силна ,а те са с крехки организми , нищо което върви против природата не е полезно за нас

# 700
  • shumen
Аз пак казвам го държа в коридора.Там където спи детето не бих го включила.

# 701
не ,че нещо , но аз машинка на себе си в стаята няма да пусна , камо ли на дете със затворена врата .. всичко е химия и то силна ,а те са с крехки организми , нищо което върви против природата не е полезно за нас
Благодаря ти много за успокоението.

# 702
Съжалявам за острия ми тон , но друг път просто  се замисли какви препарати се  ползват,ако не за себе си ,то поне за малчовците ..храна ,вода ,въздух всичко е замръсено , доколкото е възможно поне ние да им ограничим отровите ..

# 703
Ами по принцип съм може би една от най-много замислящите се майки в темата по повод химии и желание да съм в близост до природата...ама ето всеки греши...не съм запозната с тези изпарители, на почивка сме, на места се възпалиха ухапванията (крема от арника между другото действа, мажа вечер и лепенка отгоре на двете места на ръчичката и отока спадна). Някои биха намазали веднага с кортикостероид вместо крем на растителна основа. Всичко заедно доведе до необмислен подход...прозореца нарочно беше затворен, уж да не влизат повече комари. Снощи гоних до 1:30ч буквално един комар който така и не можах да утрепя, следователно пак бяхме "изядени". Днес ще купувам спрей от аптеката, сега превеждах един, става за деца на 30 месеца...
Между другото винаги съм си носила спрей, натурален, с етерични масла от био магазин подходящ за деца над 6 месечна възраст, действа отлично, но ето тоз път нещо пропуснах.
Аз се обадих обаче на педиатъра и той ме поуспокои малко, но аз ще си снимам съдържанието на тва чудо и ще му го покажа като се върнем

# 704
  • На брега на реката
О, я не се втелясвай. Вървели сме срещу природата, а като даваме АБ, противоалергични и имунистомуланти, сякаш хич не вървим срещу природата. От един път нищо не е надишал, няма какво кой знае да му стане. Не се е оплакал от главоболие или гаденр, минаха и дни. Споко, сега овладей ухапванията, пускай машинката като ви няма и остави нещо отворено, че да избягат! И хубава почивка, това е важното в случая!

Общи условия

Активация на акаунт