ФЕВРУАРЧЕТО да ходи може, но и да се сърди, тръшка - тоже (тема 3)

• 54 406
  • 392
  •   1
Отговори
# 165
  • Германия
Виж, дали не можеш да го даваш с храната или други течности. Обикновено антибиотиците са достатъчно силни, за да не им пречи храната. Понякога просто няма друг начин, все пак е за добро, давай напред и не забравяй пробиотик Simple Smile

Ох, тук не изписват пробиотици с АБ, и като цяло нищо не казват на тая тема, не се и сетих да питам. И в аптеката ако питам сигурно освен Биогая друго няма да имат да ми предложат...
 То е сироп със спринцовка, не знам как да го дам освен директно в устата. След това й дадох да яде де...

Ох, стига съм ви занимавала с моите проблеми!

# 166
Е, Тео, пиши, хем ще се разтовариш, хем ще споделиш опит.

# 167
Изстискай дозата от спринцовката в лъжичка и я дай между другите лъжички, ако може без да забележи. За дете, което не е пило антибиотик, дори минимални дози ще повлияят, така че не се втелясвай, ако не излапа всичко с охота или изплюе повече от половината Simple Smile Биогая също става, при нас предписват Линекс, ама май все тая. Важното е нещо за поддържане на чревната флора, щото иначе може да дойдат гъбите, а там става още по-особено.

Ще мине, винаги има пръв път.

# 168
  • Ловеч
Ох, Тео, много неприятно, но хубавото е, че веднага са и пуснали изследвания и бързо открихте причината за високата температура.
Био гаята също върши работа. Важното е да даваш някакъв пробиотик.
Бързо да се оправя малката и пиши как е!

# 169
Радина, май пропуснах да ти отговоря за Гърция, аз съм и голям фен Simple Smile По принцип, Ситония, Тасос, Катерини и Аспровалта за мен са най не ок. Скъпо, мръсно и пренаселено с българи, сърби и румънци. Мерси.

За дестинации с кола наблизо - под Катерини към Пелион или самият Пелион - Волос и наоколо, много любимо (Аргеласти, Потистика, Палци, леле размечтах се). За по-далечни с кола към Лефкада, макар че Йонийско море е студено и с вълни;  също далечно с кола, надолу към Евия и Пелопонес. Ако искаш близо и ферибот - от Кавала до Лимнос - прекрасен остров. Или Скопелаос, Скиатос. Абе има страшно много. Само с кола - около Кавала също е по-добре от на Тасос.

За Родос сме със самолет, ама той е много далеч. Срещу Мармарис се пада. Купих билети още октомври на голяма далавера - 3 възрастни + 2 деца и багаж, общо за 150 евро от Солун. Паркингът за две седмици в Солун + трансфер е 20 евро, демек нищо.  За спането още не сме измислили, тази и другата седмица ще гледам. Доста несериозно, ама така се получи Simple Smile

Гърция има 13 000 км плажна ивица, на една ръка от нас, не бива да се изпусне Simple Smile

# 170
  • Ловеч
Много благодаря за идеите, Мими!
Ние също сме големи фенове на Гърция. Ще разгледам дестинациите, които препоръчваш. Ти пиши като харесаш нещо и в Родос. Наистина сте уцелили страхотни цени за билетите! 👏👏👏

# 171
Аааа, моля, не е уцелване. По-миналата година пак ги гледах октомври и си викам "абе, много рано. не мога" и хоп, след НГ пет пъти повече Simple Smile Та, сега хич не е уцелване, а съвсем целево Simple Smile

# 172
  • Ловеч
Браво на теб!
Аз така запазвам морето в България от януари, за да хвана добрите цени.
Важното е да се пътува, пък който както може. Ние сме големи пътешественици и вече и децата влачим с нас, но такива родители са им се паднали 😄😄😄

# 173
Тео, как е Ария? Да се оправя по-бързо, милата Praynig А за работата не мисля, че не знаят какво е да си с малко дете, децата постоянно боледуват.

Аз съм се размислила за текущите класирания, защото по законите на Мърфи, като не искам, ще вземат да го приемат. На една позната от форума точно така приеха нейното, от лотария пак и трябваше да го пусне на 1,5г. За отлагането с приема от септември е ясно. 60-те дни, някоя бележка от лл, после отпуската и то ще стане време.

Ние нищо не сме резервирали, а знам, че е по-евтино по- от рано...

# 174
  • Германия
Добре е май, от вчера не е вдигала температура. И от страничните реакции до сега не съм забеляза никоя!

На мен ми е неудобно толкова да отсъствам. Тази година май месец имаше 4 почивни дни, аз бях болна 2 дни, Ария сега 3 дни и 4 дни отпуска миналата седмица! Ами айде сега да сметнем колко съм работила! 😂😂😂
Тази с деца разбират, но имам много млади колеги без деца.. за тях не знам до колко им е ясно, че малките деца боледуват често и не можем да ги оставим сами

# 175
Михаела, честито Ви и на Вас християнче.
Тео дано бързо да преборите тази гад.
Аз давам отчет от прегледа днес. Като отидохме докторката видя Цвети изправена на дивана и се придвижва и казва "Аз вас май ще Ви свалям от отчет", даже и за направлението вика ще го връщате на личната.
Ноооо, после като започнахме да говорим какво прави, как го прави, ни назначи стимулация, та сега всеки ден ще ходим на процедура при която пускат лек ток по крачетата, продължителност 20 минути. Това се налага защото забелязахме, че като е изправена държи свити пръстите и ходилата са навътре, главно десния крак изкривява повече, а също така и защото изправянето го прави почти само с десния крак.
Продължава забраната за държане за двете ръце и крачене, може да използваме уокър, но още е рано.
И така, утре в 9 часа сме на линия за първа процедура, как ще я удържа 20 минути на едно място не знам.

# 176
  • Германия
Пингвинче, хубавото в че има напредък. Сигурно с процедурите ще има още по-голем резултат и Цвети скоро ще е настигнала връстниците! Дано тия 20 минути не са голям стрес за нея!!

Дано не се повтарям, на мен преди 8-9 месеца един физиотерапевт ми каза също, че не трябва да се води непроходило детенце така за двете ръце или под мишниците. Поводът беше, че споменах как ще ме боли гърба като тръгне бебка да ходи и аз трябва да я държа за ръчичките. И той вика, Не! Чакаш я да си проходи сама
А най-интересното е, че Ария не обича много да я водим за ръчичка. На бащи си дава от време на време, на мен почти никога 😒

# 177
Ех, браво на Цветето Simple Smile Направо е удивително колко бързо се случиха нещата. Много се радвам, че се диагностицира навреме и правите необходимото. Мисля, че от тук насетне само напред ще се върви, щом вече е влязал проблемът в полезрението.

Ние днес ходихме на шаркова ваксина, но ни върна, щото баткото има главоболие. Според мен нищо му няма, но докторката каза "не" и край. Тя си знае, аз не мога да боря нейните решение, но не виждам кога ще ни се получат тези ваксини, две ни чакат. И така, само разкарване напред-назад. И, тъкмо се качвам в колата, хоп спира репатракът, който са извикали за мен Simple Smile Ммммм, какъв късмет.

# 178
Мими, и ние шарковата още не сме я сложили. Трябваше вчера, но звъннах на личната и се разбрахме пак да отложим, защото малко и мърка носа от зъби.

# 179
Тази, шарковата ваксина, била от тежките ваксини и трябвало да е абсолютно здраво детето и всички наоколо, за да я сложи. Аз това в близко бъдеще не го виждам, при нас все някой се намира със симптом. Дано да греша, де.

Проучих в квартала и повечето са така - огромни отлагания по същите причини.

Общи условия

Активация на акаунт