ФЕВРУАРЧЕТО да ходи може, но и да се сърди, тръшка - тоже (тема 3)

• 54 662
  • 392
  •   1
Отговори
# 180
  • Ловеч
Пингвинче, стискам палци да издържи Цвети и скоро да се похвалиш с още добри новини.
Ние сложихме ваксината против шарките март месец. Юни ще сме пак на консултация.
Като споменахте за ваксини, Бобито няма белег от ваксината след раждането на лявото рамо. После му правиха реимунизация. Май на 7 месеца беше, но аз не съм виждала до сега човек, който да няма този белег...

# 181
  • В средата на времето
Тео, аз късно се включвам, но Кати като трябваше да пие АБ и го давах дирекно със спринцовката в устата. Добре е, че се е установило от какво прави Т и че Ария реагира добре на лекраството и не вдига Т повече. Пожелавам и бързо да се оздравява! За отсъствията от работа заради болно дете - мисля, че е важно работодателя ти да няма проблем или да ти прави такъв. Младите ти колеги без деца никога няма да могат да разберат така или иначе.

Пингвинче, пиши после как е минала процедурата, Цвети как я е понесла.

Шарковата ваксина я сложихме миналия месец, а вдругиден ще я водя за реимунизация с пневмококовата ваксина.

Като споменахте за ваксини, Бобито няма белег от ваксината след раждането на лявото рамо.

При Катерина също не се появи нищо. Трябва да се повтори при нея, но не знам кога ще го направим.

# 182
И моята няма белег, ама и големият няма белег по раменете, какво значи това? Коя е тази ваксина?

Момичета, току що резервирах Такис - тук - https://www.booking.com/hotel/gr/takis.bg.html?aid=932865;label= … =1&#hotelTmpl

Стискайте палци, да е като на снимките Simple Smile

# 183
  • Ловеч
Тази ваксина мисля, че е Хепатит или БЦЖ. Слага се до 24 часа след раждането. Седмия месец ни проверяваха белега и му сложиха пак. После ходихме да измерят колко се е зачервило и казаха, че се е хванала.
Мими, много добре изглежда хотелчето. 👍

# 184
Доколкото знам това е ваксината за туберкулоза, ако няма белег се прави манту.
Цвети също няма белег, личната каза че не мисли да и прави манту, защото не знам си на колко години имало пак реваксинация, но сега нещо се коментирало против нея и ще изчакаме да видим какво ще стане, ще отпадне или не.

# 185
Много ме обърквате с тези ваксини. Малката белег няма и повторка не са и правили. Мисля че БЦЖ е туберкулозната, но тя се проверява пак, чак на 7 годишна възраст. Големият даде положителна проба и не се стигна по Манту. За пръв път чувам, че около годинката се проверява БЦЖ и трябва да има белег. Някой се престарава или аз нещо не вдявам? Не е хепатитна, щото от нея белези няма Simple Smile

# 186
  • Ловеч
БЦЖ е ваксината.
Ето имунизационния календар. На 7 месеца се проверява белегът и се прави манту. Аз понеже до сега не съм виждала човек без белег и доста бях притеснена, затова питах и лекарката и тя ми каза, че в определен месец се проверява и ако няма белег се прави манту. Аз мислех, че сме само ние, а то повечето февруарчета сме така.
https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/

# 187
Симеон има белег, но това го гледаха на 5-6 (7-8?) месеца като беше, на 1г не са го проверявали за белег, още си личи, но е доста блед. БЦЖ (Бацил на Калмет и Герин) е противотубркулозната ваксина.

Пищенето вече излиза от норма и откачам. Всякакви настроения се изразяват с пищене, вкл. радост. Гворя му тихо уж (аз съм си гръмогласна), не повишавам тон като пищи, ако пищи, за да иска нещо се правя, че не го чувам (това е бая трудно), за да му покажа, че с пищене няма да постигне каквото иска и като се успокои поощрявам и получва нещото, ако е безопасно и може да се играе с него... Но е нечовешко пищене, просто на границата на поносимото. Както сме в празна къща, направо ехти, чувам го и насън.

Браво на Цветито, ще мине успешно и стимулацията, сигурна съм. За седенето 20 мин мирно... ако се открие някакъв метод, ще чакам да прочета.
За Ария да четем само, че е здрава. Simple Smile

# 188
  • Ловеч
Бобито и той много пищи, мрънка. Пак му се върна този период. Мислех, че го е преодолял.
Пингвинче, сега се сещам, че може да пуснеш някое филмче или песнички на Цвети от телефона и да успеете да я задържите за известно време. Бобито харесва много детски песни и изобщо музика и така го храня, че иначе не ми се получава.

# 189
И аз се сещам само за филмче, за да се накара едно бебе да седи мирно Laughing Бързо напредна, наистина и вярвам, че скоро всичко ще е нормално с Цвети и ще ходи и сама Heart Eyes
На 7 месеца се проверява БЦЖ-то и ако е отрицателен Манту тестът, се ваксинира пак. На 1,1 се слага ваксината за шарките, ако е здраво детето и всички около него. А 6 месеца след последната ваксина, се слага Хексацимата или Синфлорикса, не помня кое беше първо (ако се слагат една по една, де, нашата лл така процедира).
За пищенето въобще няма да коментирам, ужас е в момента...

# 190
  • Германия
О, пищенето, хапането и драскането май не са за коментиране! И май всички февруарчета са на тази вълна

Ние отложихме в понеделник втория прием на ваксината за морбили, паротит и рубеола, хвана ме яд! След нея имаме да слагаме още една (FSME - вирусен менингоенцефалит, пренасян от кърлежи. Ние сме в такъв район, че тази ваксина е силно препоръчителна), а Ария вече 2х я хапа кърлеж и мен много ме е страх. А за нея пак трябват 3 приема и сега всичко ще се забавни с 1-2 месеца!

# 191
Мина днес стимулацията, стоя седнала нямаше проблем, но мрънка, поплака, мълча, всичко имаше. Бях взела цял арсенал книжки, играчки, шумоляща опаковка с мокри кърпи. Плача явно беше от усещането, казват все едно мравки ти лазят. Утре може да и пусна нещо на телефона, ще видим.

# 192
  • В средата на времето
Съвсем прилично се е държало детето. Малък герой е Цвети,браво на нея!

Като излизате с децата на разходка,без количка, дават ли ви да ги държите за ръка? Катерина категорично ми отказва да я водя за ръка и снове сама като ударен електрон. Което е малко изнервящо,защото до никъде не стигаме така и ако имам крайна цел на разходката ми се налага да я нося на ръце до там.

# 193
Не просто не дава, ами се дърпа и гърчи, докато не се изскубне от ръката ми, готов е да се усуче като мокър парцал около остта си, но не и да върви за ръка.
Ако има някаква цел на разходката се вози в количката, иначе мама Бонка става много нервна и избухлива.

# 194
И при нас е така. Изобщо и не мога да помисля, че ще имаме крайна цел на разходката. Ако ще ходя някъде, или сме с количка, или ми е в ръцете, иначе няма стигане - то много камъни, тревички, мравчици, докато им обърне внимание и се е свечерило Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт